Skip to main content

Καρκίνος : 22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου

Καρκίνος: 22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου








Το σύμβολο του Καρκίνου είναι το Καβούρι.
Ο κυρίαρχος πλανήτης του είναι η Σελήνη.
Το ζώδιο του Καρκίνου ανήκει στο στοιχείο του Νερού.
Η αυθόρμητη του στάση είναι ευαίσθητη και συναισθηματική.
Το βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του είναι η έμφυτη διαίσθηση.
Το απέναντι του και αντίθετο ζώδιο είναι ο Αιγόκερως.
Η λέξη κλειδί για τον Καρκίνο είναι : Φροντίδα.
Η φράση κλειδί του είναι: Εγώ νιώθω.

Ο κυρίαρχος πλανήτης του Καρκίνου είναι η Σελήνη. Η Σελήνη από την αρχαιότητα έχει συνδεθεί με τις ιδιότητες του θηλυκού στοιχείου. Όλες οι ευαισθησίες αλλά και η γλυκύτητα που χαρακτηρίζει τη γυναικεία φύση, έχουν συνδυαστεί με τη Σελήνη. Η  εναλλαγή του σχήματος της στον ουρανό και οι διαδοχικές της φάσεις, δίνουν στους Καρκίνους, την ιδιότητα των συχνών αλλαγών της ψυχολογικής τους διάθεσης, με μεγάλη ευαισθησία αλλά και δημιουργική δραστηριότητα.  Βέβαια, το Φεγγάρι δεν αλλάζει, απλώς εμείς νομίζουμε ότι αλλάζει. Έτσι, και ο Καρκίνος, τη μια στιγμή μπορεί να είναι εύθυμος και αυθόρμητος και την άλλη στιγμή να είναι μελαγχολικός, και γεμάτος απαισιοδοξία και φόβους άγνωστους, με τάσεις αόριστης ανησυχίας. Επίσης, πολλές φορές νιώθουν έντονα την ανάγκη της συναισθηματικής προσκόλλησης και εξάρτησης. Ο επαναλαμβανόμενος κύκλος της Σελήνης, έχει συνδεθεί με την ακολουθία της γέννησης, του θανάτου και της αναγέννησης και θεωρείται πηγή δημιουργίας και προσφοράς.  Το στοιχείο του Νερού, εμπλουτίζει τα άτομα αυτά με μια αστείρευτη πηγή συναισθημάτων και ευαισθησιών. Το πρόβλημα τους όμως είναι ότι δεν εξωτερικεύονται εύκολα. Διακατέχονται από έντονες ανασφάλειες και φοβούνται τις συνέπειες της παραδοχής αυτών των αισθημάτων. Οι Καρκίνοι προτιμούν να συμβιβάζονται με μια μη ικανοποιητική σχέση, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ηρεμία και την αταραξία, παρά να παρασυρθούν από τα ορμητικά κύματα των παθών τους εξερευνώντας άγνωστες,απρόβλεπτες και ξαφνικές καταστάσεις.

«Ο κάβουρας θα ρισκάρει χρήματα για να αποκομίσει ξαφνικό πλούτο. Είναι επιτήδεια φύση, πάντα έτοιμη να αγωνιστεί για να κερδίσει». (Μανίλιος, 1ος αιώνας)

Ο Καρκίνος, γενικά, είναι από τα μόνα ζώδια που επηρεάζεται τόσο πολύ από τα αισθήματα (πολλές φορές, όσο παλιά κι αν είναι αυτά) και τις σκέψεις. Έχουν απέραντη φαντασία και πολλές φορές, η κάθε συγκίνηση (αληθινή ή φανταστική), αποτυπώνεται στη μνήμη τους. Έχουν πολύ καλή μνήμη και τους αρέσει, γενικότερα, να μελετούν το παρελθόν αλλά και την ιστορία. Δεν είναι λίγοι οι Καρκίνοι, που κρατούν ημερολόγιο. Για τα άτομα αυτά ό,τι είναι παλιό, είναι πολύτιμο, ό,τι είναι καινούριο είναι ύποπτο. Υπάρχει περίπτωση να μαζεύουν αντίκες και παλιά αντικείμενα με μια περιέργεια για το χθες… Οι Καρκίνοι, γενικότερα, είναι από τα ζώδια του πατριωτισμού. Τα άτομα αυτά, ειδικά αν είναι κάποιας καταγωγής, μένουν προσκολλημένοι στα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους! Ο ίδιος λατρεύει τα χρήματα και δεν αισθάνεται καλά, αν δεν έχει για τα «ώρα ανάγκης». Γενικότερα, έχουν μέσα τους πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της οικονομίας. Δεν είναι ακριβώς τσιγκούνηδες, αλλά θα φυλάξουν σίγουρα κάτι στην άκρη¨, για κάποιο δύσκολο καιρό.

Το νερό, το οποίο παίρνει σχήμα και όγκο από το χώρο μέσα στον οποίο περιορίζεται, αναγκάζει τα άτομα αυτά να εξαρτώνται συναισθηματικά και να έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη από τη συνεχή φροντίδα και αγάπη των γύρω τους. Διαθέτουν τεράστια αποθέματα αγάπης, τα οποία προσφέρουν απλόχερα σε όσους αγαπούν. Τα άτομα αυτά, συμπεριφέρονται κυριολεκτικά, όπως ακριβώς τα συμπαθέστατα ζωάκια της θάλασσας. Η χαρακτηριστική στάση ζωής τους είναι δύο βήματα μπρος και ένα πίσω. Οι Καρκίνοι, προχωρούν στα σχέδια τους, προσεκτικά, σταθερά, υπολογίζοντας όλα τα ρίσκα και τις καταστάσεις. Δεν παραιτούνται όμως εύκολα, χωρίς αγώνα. Απλώς, ότι δε φαίνεται απειλή στον ορίζοντα, επωφελούνται και εξασφαλίζουν τα απαραίτητα, με τη μεγαλύτερη ταχύτητα που διαθέτουν. Όταν όμως αντιληφθούν ότι κάτι δε πηγαίνει καλά ή συναντήσουν κάποια δυσκολία, αστραπιαία υποχωρούν, κρύβονται  στο προστατευτικό τους κέλυφος, έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ο Καρκίνος, πολλές φορές νιώθει μέσα του μια εσωτερική, επίμονη φωνή, που τον προειδοποιεί ότι μπορεί να χαθεί και ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος όπου θα τον εκμεταλλευτεί ή θα τον πληγώσει. Αυτοί οι φόβοι, πολλές φορές τους κάνουν και κλείνονται στον εαυτό τους. Οι Καρκίνοι μισούν κυριολεκτικά τις διαφωνίες, τις δύσκολες υποθέσεις, τις απαιτητικές και δυσεπίλυτες εργασίες και προτιμούν να τις αποφύγουν, να αυτοπροστατευτούν και να κρυφτούν, μέχρι να ισορροπήσει και να ηρεμήσει και πάλι το τοπίο.Πολλές φορές, μπορεί να γίνει γκρινιάρης, και παρασέρνει κι άλλους μαζί σε αυτό, χωρίς να φταίνε σε κάτι.

Είναι έτοιμοι να προσφέρουν τα πάντα, σε αυτούς που εμπιστεύονται. Όταν κάποια στιγμή, βρεθείτε σε απελπιστικά δύσκολη θέση και ζητάτε απεγνωσμένα βοήθεια, βρείτε έναν Καρκίνο και συζητήστε τα προβλήματα σας. Θα σας ακούσει και θα θελήσει να σας συμβουλέψει με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο. Μπορεί να ακούσει, να κατανοήσει και να συμπαρασταθεί στο πρόβλημα του συνανθρώπου του, συμπάσχοντας  μαζί του και κατανοώντας τον. Είναι ευαίσθητος, πονόψυχος αλλά και γενναιόδωρος. Η υπερευαισθησία του αυτή, τον κάνει συμπαθητικό και αγαπητό σε όλους όσους τον περιτριγυρίζουν. Είναι πάντα διακριτικός, ευγενικός και δεν προσβάλλει τους συνομιλητές του. Μπορεί να κρατήσει τα μυστικά σας με απόλυτη εχεμύθεια, αλλά ίσως να τα αποκαλύψει αν πληγωθεί.

Οι Καρκίνοι, μιας και επηρεάζονται πολύ από τα αισθήματα τους, μπορούν να αρρωστήσουν βαριά μόνο και μόνο γιατί στεναχωρήθηκαν και να γίνουν καλά με ένα αστείο ή μια ευχάριστη σκέψη ή συζήτηση. Τις περισσότερες φορές, τα αισθήματα αυτά τους καταβάλουν και ειδικότερα, με αρνητικές σκέψεις όπως απαισιοδοξία και φοβίες. Κανείς, όμως, δεν έχει τόσο μεγάλη ικανότητα αεροθεραπείας όσο οι ίδιοι στον εαυτό τους. Θα πρέπει να το κατανοήσουν αυτό και θα  πρέπει να προσπαθούν να διατηρούν την αίσθηση του χιούμορ και τη σκέψη της ευχάριστης πλευράς της ζωής  και να μην αφήνουν τις αρνητικές ιδιότητες του ζωδίου αυτού να τους επισκιάσουν…

Οι Καρκίνοι επηρεάζονται πολύ από τις φάσεις της Σελήνης και συνήθως νιώθουν περίεργα κατά τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο. Καλό θα ήταν τα άτομα του Καρκίνου, να ασχοληθούν λίγο με την επίδραση που έχουν οι φάσεις της Σελήνης στον άνθρωπο, καθόσον τους αφορούν, Οι Καρκίνοι, χαρακτηρίζονται σας Σεληνάνθρωποι, λόγω αυτής της επιρροής που δέχονται από τη Σελήνη, και που κυριαρχεί σαν πλανήτης μόνο σε αυτό το ζώδιο.Θυμηθείτε, ότι οι Καρκίνοι μπορούν να είναι οι πιο ευγενικοί, ζεστοί, τρυφεροί άνθρωποι στον κόσμο, αλλά μπορούν να είναι και οι χειρότεροι όταν χάσουν την ψυχραιμία τους! Τα άτομα αυτά είναι ιδανικά για οικογένεια, συντροφικότητα, αγάπη και κατανόηση.

Άντρας Καρκίνος

Ο άντρας Καρκίνος είναι έξυπνος, διπλωμάτης και αρκετά επίμονος όταν θέλει να πετύχει κάτι. Είναι ευγενικός, διακριτικός, με τρόπους, ζεστός και στοργικός. Είναι σπιτόγατος και νοιάζεται πραγματικά για τα προβλήματα των συνανθρώπων του. Πολλές φορές γίνεται υπερπροστατευτικός, υπερευαίσθητος αλλά και εγωιστής, γκρινιάρης, κυκλοθυμικός αλλά και αυταρχικός. Είναι μεθοδικός προκειμένου να κάνει αυτό που θέλει. Το χιούμορ του είναι χαρακτηριστικό.Έχει όμως όπως και ο άντρας Σκορπιός, ένα πέτρινο και παγερό προσωπείο, που του επιτρέπει να προστατεύεται. Ο Καρκίνος, έχει και το καβούκι του, στο οποίο και κλείνεται όταν νιώθει πληγωμένος ή όταν αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η κυκλοθυμία, που ενεργοποιείται από τις φάσεις της Σελήνης. Πολλές φορές αυτή τους η συμπεριφορά φαίνεται ανεξήγητη στα ζώδια της γης.

Είναι ρομαντικός και ντροπαλός, ειδικά όταν βρίσκεται σε νεαρή ηλικία. Το πρόσωπο του είναι εκφραστικό και του αρέσει να είναι στο επίκεντρο αν του δοθεί η ευκαιρία!Συνήθως έχει πυκνά φρύδια και μικρά μάτια. Μπορεί να έχει πλατιούς ώμους και  μπορεί να πάρει αλλά και να χάσει κιλά εύκολα.  Αγαπάει τη συντροφικότητα.Του αρέσει συνήθως το προσεγμένο φαγητό αλλά και η ιστορία. Του αρέσει πολύ να δέχεται κάρτες γενεθλίων τη σωστή ημερομηνία!

Ο άντρας Καρκίνος, είναι άτομο που αναζητά τη συντροφικότητα, την τρυφερότητα, τη κατανόηση και την αποκλειστικότητα. Είναι έτοιμος να προσφέρει όλα όσα διαθέτει σε αυτήν που αγαπά και προπαντός σε αυτήν που θα δημιουργήσει μαζί της την οικογένεια του! Όλοι οι άντρες Καρκίνοι έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη και σχέση με τη μητέρα τους και επηρεάζονται υποσυνείδητα. Αυτό δεν σημαίνει πως μιλάμε για αρρωστημένες καταστάσεις.  Όλες οι επιλογές του όσον αφορά στις ερωτικούς του συντρόφους, υπαγορεύονται από τη φιγούρα της μητέρας, αυτής που είναι ή που θα έπρεπε να είναι. Παρασύρεται από μια γυναίκα που μπορεί να του φερθεί με μητρική αγάπη και φροντίδα. Επίσης, όλες τους οι κινήσεις και συμπεριφορές, συνήθως συγκρίνονται ενδόμυχα με την εικόνα της μητέρας. Έτσι λοιπόν, η σκληρή και δηκτική κριτική, είναι πολύ πιθανό να εγείρεται από κίνητρα και αφορμές που έχουν να κάνουν με αυτήν την επιρροή.

Επίσης, οι άντρες αυτοί έχουν την τάση να εκδηλώνουν απίστευτη τρυφερότητα και στοργή στις γυναίκες που αγαπούν, κάτι που θυμίζει μητρική συμπεριφορά. Τους αρέσει πολύ να τις αντιμετωπίζουν σαν μωρά, να τις κανακεύουν και να τις φέρονται με μια ιδιαίτερη μεταχείριση, σαν να στερούνται οι ίδιες από ικανότητα αυτοεξυπηρέτησης. Το αισθάνονται σαν ενδόμυχη ανάγκη και συμμετέχουν στις οικογενειακές υποχρεώσεις καθώς και στις γυναικείες υποχρεώσεις που άλλοι σίγουρα θα προσπαθούσαν να αποφύγουν. Δείξτε του στοργή και τρυφερότητα και χαρίστε του το αίσθημα ασφάλειας που τόσο θέλει να νιώθει.

Οι άντρες Καρκίνοι, χρειάζονται από τη σύντροφο τους τη συνεχή της παρουσία, ενθάρρυνση, παρότρυνση και τον θαυμασμό της. Όπως ακριβώς θα έκανε μια καλή μαμά προς τον αγαπημένο της γιο! Επιβράβευση και κατανόηση είναι στοιχεία απαραίτητα για για εκείνος. Θέλει να νιώθει ασφάλεια.  Εάν ο Καρκίνος πληγωθεί και αισθανθεί μειονεκτικά, θα απομακρυνθεί συναισθηματικά σιγά, θα γίνει ψυχρός και θα κλειστεί στο καβούκι του. Δεν πρόκειται να πάρει γρήγορα οριστική απόφαση για χωρισμό ή διαζύγιο γιατί νιώθει μεγάλη ανασφάλεια, έξω από το σίγουρο πλαίσιο της οικογένειας. Απλά θα αποστασιοποιηθεί και θα κρατήσει τη σχέση να ακροβατεί, μέχρι να παρθούν οι αποφάσεις από τη σύντροφο.

Ο Καρκίνος σαν εραστής είναι πολύ ρομαντικός και τρυφερός. Δείξτε του ρομαντισμό και εκδηλώστε του τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας! Δείξτε τον καλύτερο εαυτό σας στο κρεβάτι! Μετά από μια κουραστική μέρα, ιδανικό για εκείνον είναι ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

Η μνήμη του άντρα Καρκίνου είναι πολύ καλή. Θυμάται όλα όσα συνέβησαν, σαν να γράφτηκαν στο μυαλό του…Είναι εικόνες που δεν ξεχνούν, είτε αυτές είναι εικόνες με χρώματα είτε εικόνες σκοτεινές. Οι σκοτεινές εικόνες είναι εκείνες που του δημιουργούν τις μεγάλες ανασφάλειες και την οπισθοχώρηση σε πολλά από τα σημαντικά σημεία και καταστάσεις στη ζωή του. Τα πράγματα και τα πρόσωπα που τον πλήγωσαν, σηματοδοτούν την επιφυλακτικότητα του αλλά και τη δυσπιστία του. Αυτοπροστατεύεται από παρόμοιες καταστάσεις και κλείνεται στον εαυτό του. Όταν του συμβεί αυτό, του είναι πολύ δύσκολο να βγει από εκεί. Γι αυτό όταν έχετε να κάνετε με έναν άντρα Καρκίνο, πρέπει να προσέχετε να μη δημιουργείτε εντάσεις, διαφωνίες με παρανοϊκή κατάληξη και πολλούς καυγάδες γιατί πληγώνονται εύκολα! Τέλος, ο Καρκίνος έχει την τάση να δραματοποιεί πολλές φορές την αγάπη και να συνδεθεί πολύ στενά με κάποιον.

Γυναίκα Καρκίνος

Η γυναίκα Καρκίνος είναι η γυναίκα της Σελήνης. Είναι πολύ ευαίσθητη, ενεργεί σύμφωνα με το ένστικτο της και υπό την επιρροή των συναισθημάτων της. Κυκλοθυμική, σκληρή, διαισθητική, γλυκιά και προστατευτική με την οικογένεια της και με τους φίλους της.  Είναι ντροπαλή, ειδικά σε νεαρή ηλικία. Πολλές φορές αισθάνεται ανασφάλεια.  Το πρόσωπο της είναι συνήθως στρογγυλό ή οβάλ και τα μάτια της είναι πολύ εκφραστικά. Είναι πιθανόν να βάζει εύκολα βάρος στη μέση ηλικία.  Είναι υπομονετική, όχι τόσο αυθόρμητη και προσβάλλεται εύκολα. Η  γυναίκα Καρκίνος επηρεάζεται πολύ από τις συνθήκες του περιβάλλοντος της.

Όταν όλα πάνε καλά, η γυναίκα Καρκίνος αισθάνεται ασφαλής, χαρούμενη και ευτυχισμένη. Θα ανταποκριθεί με αγάπη και αισιοδοξία.Όταν όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον ορίζοντα, μια διαφωνία, μια διαμάχη και ένα άσχημο κλίμα, η γυναίκα Καρκίνος θα απομακρυνθεί, θα αποτραβηχτεί στον δικό της, ατομικό κόσμο και θα δίνει την εντύπωση μιας απαισιόδοξης, γκρινιάρας και αντιπαθητικής γυναίκας. Θα είναι απρόσιτη και μακρινή κοιτώντας μονάχα πως να προστατεύσει τον εαυτό της αφού θεωρεί ότι αυτές οι καταστάσεις της κάνουν κακό.


Η γυναίκα Καρκίνος έχει συνήθως πολύ καλή σχέση με τη μητέρα και την οικογένεια κατά την παιδική και εφηβική της ηλικία. Αυτό την βοηθάει να χτίσει την ευαίσθητη αλλά και δυνατή προσωπικότητα που διαθέτει με ισχυρές άμυνες ενάντια στα καθημερινά προβλήματα της ζωής. Η άσχημη οικογενειακή κατάσταση και η απουσία ή η κακή επιρροή της μητέρας, στη νεαρή ηλικία της Καρκίνου, δημιουργούν ένα ανασφαλές και εξαρτώμενο άτομο. Τότε, τα καλά και τρυφερά αλλά και πληγωμένα αισθήματα της γυναίκας Καρκίνου, φωλιάζουν πολύ βαθιά μέσα στην ψυχή της, τα οποία δεν τα φανερώνει, Η γυναίκα Καρκίνος , δε ξεχνάει ποτέ αυτούς που την πλήγωσαν και την έθιξαν, ούτε και τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό. Αν καταλάβει ότι έχει κάνει κάπου λάθος εκείνη θα θελήσει να μη το ξανακάνει.


Η γυναίκα αυτή είναι έτοιμη να αφοσιωθεί στον άντρα της και να παραδώσει στα παιδιά και την οικογένεια της όλα αυτά που θα μπορούσαν διαφορετικά να την κάνουν ευτυχισμένη . Βέβαια, είναι πολύ εργατική, ειδικά όταν ξέρει ότι πρέπει να δουλέψει για την οικονομική ασφάλεια της οικογένειας. Μια γυναίκα Καρκίνος, αποκτάει οικογένεια συνήθως όταν φεύγει από το πατρικό της σπίτι. Σαν σύντροφος είναι πολύ στοργική, της αρέσει να φροντίζει το ταίρι της αλλά και να την φροντίζουν εκείνη!  Είναι συναισθηματική και της αρέσει ο σύντροφος της να εκδηλώνεται. Μπορεί να την δείτε κάποιες στιγμές να απολαμβάνει έντονα τον έρωτα και άλλες που αδιαφορεί.


Πολλές φορές, η γυναίκα Καρκίνος επενδύει όλη τη ζωή και τα όνειρα της σε λάθος άντρες. Το αποτέλεσμα είναι να εξαρτάται συναισθηματικά από κάποιους που πολλές φορές την εκμεταλλεύονται, δεν την αγαπούν και ίσως την απατούν στην ψυχή αλλά και στο σώμα! Εκείνη όμως είναι πρόθυμη να μη βλέπει, να μην καταλαβαίνει προκειμένου να αποφύγει μια σύγκρουση, έναν καυγά ή και ένα διαζύγιο. Σταδιακά, μπορεί να απομακρυνθεί από τη σχέση, βυθίζεται στον δικό της κόσμο και αποτραβιέται. Ψάχνοντας την ολοκλήρωση, μπορεί να ερωτευτεί κάποιον άλλον, να αναπτύξει εξωσυζυγική σχέση και να ευτυχήσει για λίγο. Η ανασφάλεια όμως και η παρανομία δεν είναι γι’αυτήν και γρήγορα παραιτείται, μπροστά στο αδιέξοδο της προσωρινής ευτυχίας και κρυφής ζωής. Πολλές γυναίκες Καρκίνοι ζουν μίζερες συναισθηματικά ζωές, επειδή φοβούνται τις οριστικές αποφάσεις και τις δυσκολίες που αυτές συνεπάγονται.



Comments

Popular posts from this blog

Είναι τσιμπημένος μαζί σου; Μάθε να διαβάζεις τα σημάδια!

Κριός Έχει μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να στριφογυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που είστε γύρω, προσπαθώντας να έχει οπτική επαφή μαζί σας. Κάθε φορά που τον κοιτάζετε τον βλέπετε να σας κοιτάζει, είτε έμμεσα είτε φανερά. Αυτά είναι τα πρώτα προφανή σημάδια ότι σας φλερτάρει. Ταύρος Καθαρίζει τον λαιμό του που έχει στεγνώσει κατά την προσπάθειά του να σας μιλήσει, καθώς το μυαλό του φαίνεται να έχει κολλήσει στον ήχο της φωνής σας. Επίσης, όταν βρίσκεται πιο κοντά σας, αν τύχει να μιλάτε σε κάποιους άλλους, προσπαθεί να σας αγγίξει ή να τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Είναι ο τρόπος του για να αφήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι είστε η δική του αγάπη και κάθε άλλος πρέπει να μένει μακριά.

Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου Το σύμβολο των Ιχθύων είναι δύο ψάρια που κολυμπούν αντίθετα. Κυρίαρχοι πλανήτες των Ιχθυών είναι ο Ποσειδώνας και ο Δίας. Το ζώδιο αυτό ανήκει στο στοιχείο του Νερού. Βασικά στοιχεία του χαρακτήρα των ατόμων αυτών είναι η ευαισθησία, η αστάθεια και οι ελιγμοί. Η αυθόρμητη τους αντίδραση είναι ευγενική και συγκαταβατική. Η λέξη κλειδί για τους Ιχθείς είναι: Εμπιστοσύνη. Η φράση κλειδί για τους Ιχθείς είναι: Νομίζω ότι. Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Παρθένος. Ο Ποσειδώνας, ο οποίος είναι ένας από του κυρίαρχους πλανήτες, χαρίζει στα άτομα αυτά ένα μυστήριο και μια τάση απομόνωσης. Οι Ιχθείς αγαπούν τη μοναξιά και το κλείσιμο στον δικό τους κόσμο. Η φαντασία των ατόμων αυτών είναι αχαλίνωτη, τόσο που καμιά φορά τα βγάζει έξω από την πραγματικότητα. Όταν αντιληφθούν ποια ακριβώς είναι η κατάσταση, τότε απογοητεύονται και αποτραβιούνται στα βάθη των ωκεανών, στη βυθισμένη κατοικία του Ποσειδώνα. Ο Δίας, που και αυτός κυβερνά το

Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου Το σύμβολο του ζωδίου του Αιγόκερου είναι μια άγρια κατσίκα. Ο κυρίαρχος πλανήτης του είναι ο Κρόνος. Το ζώδιο του Αιγόκερου ανήκει στο στοιχείο της Γης. Βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του είναι η σταθερότητα. Η αυθόρμητη του στάση είναι προσεκτική και επιφυλακτική. Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Καρκίνος. Η λέξη κλειδί για τον Αιγόκερω είναι: Όφελος. Η φράση κλειδί του είναι: Εγώ χρησιμοποιώ. Ο Αιγόκερως κυριαρχείται από τον πλανήτη Κρόνο. Σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία, ο Κρόνος ήταν γιος της Γης και του Ουρανού και πατέρας του Δία. Έτρωγε τα ίδια του τα παιδιά μέχρι που αυτοκαταστράφηκε και έχασε το θρόνο του. Αυτός ο πλανήτης προικίζει τα άτομα του Αιγόκερου με σταθερότητα, ικανότητα οργάνωσης, αποτελεσματικότητα, ωριμότητα, απέραντη υπομονή αλλά και φόβο για κάθε καινούριο και τρομερή προσκόλληση στα δεδομένα και συνήθη. Η πειθαρχία, το καθήκον και το πείσμα είναι βασικά χαρακτηριστικά τους. Η απαισιόδοξη στάση στη