Skip to main content

Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου


Το σύμβολο του ζωδίου του Αιγόκερου είναι μια άγρια κατσίκα.
Ο κυρίαρχος πλανήτης του είναι ο Κρόνος.
Το ζώδιο του Αιγόκερου ανήκει στο στοιχείο της Γης.
Βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του είναι η σταθερότητα.
Η αυθόρμητη του στάση είναι προσεκτική και επιφυλακτική.
Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Καρκίνος.
Η λέξη κλειδί για τον Αιγόκερω είναι: Όφελος.
Η φράση κλειδί του είναι: Εγώ χρησιμοποιώ.

Ο Αιγόκερως κυριαρχείται από τον πλανήτη Κρόνο. Σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία, ο Κρόνος ήταν γιος της Γης και του Ουρανού και πατέρας του Δία. Έτρωγε τα ίδια του τα παιδιά μέχρι που αυτοκαταστράφηκε και έχασε το θρόνο του. Αυτός ο πλανήτης προικίζει τα άτομα του Αιγόκερου με σταθερότητα, ικανότητα οργάνωσης, αποτελεσματικότητα, ωριμότητα, απέραντη υπομονή αλλά και φόβο για κάθε καινούριο και τρομερή προσκόλληση στα δεδομένα και συνήθη. Η πειθαρχία, το καθήκον και το πείσμα είναι βασικά χαρακτηριστικά τους. Η απαισιόδοξη στάση στη ζωή και η καταστροφή του ίδιου τους του εαυτού, με αρρωστημένο άγχος και απέραντη ψυχρή αδιαφορία για τα αισθήματα των άλλων, είναι εξίσου ένα βασικό τους στοιχείο. Ο Αιγόκερως είναι το πιο δυνατό ζώδιο από τα τρία που έχουν σαν στοιχείο τη Γη. Το στοιχείο της Γης, τον έχει εξοπλίσει με τρομερή σταθερότητα και προσήλωση στην πραγματικότητα. Είναι πολύ ισχυρογνώμονες, ξεροκέφαλοι, ιδιαίτερα πρακτικοί και τρομερά λογικοί. Για πολλούς Αιγόκερους, η ψυχρή λογική, που είναι πάνω απ’όλα,  παγώνει την ίδια τους τη ζωή.

«Ξεθάβεις κρυμμένα πράγματα, οσφραίνεσαι πλούτη στα βάθη της γης, αυτές τις ικανότητες θα έχεις.» (Μανίλιος, 1ος αιώνας)

Τα άτομα αυτά έχουν πολλά προτερήματα αλλά και πολλά ελαττώματα, τα οποία βέβαια δεν τα αντιλαμβάνονται. Σημαντικά προτερήματα ενός Αιγόκερου είναι η επιμέλεια και η μεγάλη προσήλωση στους σκοπούς και τους στόχους του. Είναι πολύ οργανωτικός και επίμονος έτσι ώστε να φτάσει εκεί όπου έχει αποφασίσει. Το αίσθημα της ευθύνης είναι πολύ ανεπτυγμένο σε αυτά τα άτομα και δεν πρόκειται ποτέ να υποσχεθούν πράγματα ή να αναλάβουν ευθύνη, χωρίς να εκτελέσουν αυτό που είπαν. Εάν σας υποσχέθηκε κάτι ένας Αιγόκερως, σίγουρα θα το πάρετε!

Είναι άτομα που έχουν ανάγκη μια καλή και επικερδή εργασία, μια αρκετά υψηλή κοινωνική θέση με καλή φήμη και βεβαίως μια ασφαλή οικογενειακή κατάσταση. Το προστατευτικό και ασφαλές περιβάλλον είναι απαραίτητο για αυτούς, που προσπαθούν σε όλη τους τη ζωή να το πετύχουν και φυσικά τα καταφέρνουν. Όλοι σχεδόν οι Αιγόκεροι, κάνουν σχέσεις και γάμους συμφέροντος ή προσβλέπονταςσε άλλους επωφελείς για αυτούς παράγοντες. Πουθενά και σχεδόν για κανένα από αυτά τα άτομα δεν υπάρχει χώρος για συναίσθημα, πάθος και ένταση. Και αν υπάρχει, είναι κάτι αρχικό που τιθασεύεται και υποτάσσεται κάτω από την εξουσία του μυαλού και της λογικής. Η προσωπική τους ζωή πάντα κυλάει παράλληλα μέσα σε ένα πλαίσιο υπαρκτής ασφάλειας και ας περιέχει στοιχεία αυθορμητισμού και παρόρμησης. Τίποτα δε γίνεται αν πρώτα δεν αναλυθεί χίλιες φορές, αν δε ζυγιστεί πάρα πολύ καλά από την καλή και ανάποδη, αν δεν καταγραφούν τα υπέρ και τα κατά, αν δεν είναι επωφελές και τέλος αν δεν εξαντληθούν τα όρια όλων, οπότε ίσως έχει εξαντληθεί και η ίδια η ζωή τους. Είναι άτομα που πατούν τα πόδια τους στη γη, αντλώντας όμως από αυτήν μόνο το άκαμπτο υλικό της και τη ψυχρότητα. Πιστεύουν πως έχουν δίκιο σε όλα, χωρίς να σφάλλουν ποτέ. Όλοι οι άλλοι υφίστανται την εξονυχιστική ανάλυση και την αποδοκιμασία τους καθώς και τη φοβερή τους κριτική. Ό,τι κακό και στραβό έχετε, θα το ανακαλύψει ένας Αιγόκερως, ο οποίος δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δει τίποτα από τα καλά σας.

Είναι εκ γενετής απαισιόδοξα άτομα, βλέπουν το ποτήρι της ζωής μισοάδειο παρά μισογεμάτο, είναι πάντα καχύποπτοι και επιφυλακτικοί, βλέπουν παντού κρυμμένους εχθρούς και ύπουλους ανταγωνιστές. Έτσι είναι αδύνατον να καταλάβουν τις αγνές προθέσεις κανενός και πάντα όλα διυλίζονται για να καταλήξουν πως είχαν τελικά δίκιο να μην εμπιστεύονται κανέναν. Από τους άλλους οι Αιγόκεροι απαιτούν την ύπαρξη  δυνατών αισθημάτων και αφοσίωσης, αλλά πρέπει να μάθουν και να δίνουν αυτά που ζητούν ή τελικά να μάθουν να ζητούν και να παίρνουν όσα ακριβώς δίνουν. Ο απόλυτος πρακτικός ρεαλισμός, μπορεί να είναι τελικά το πιο μεγάλο προτέρημα αλλά και το μεγαλύτερο μειονέκτημα ενός Αιγόκερου. Η τετράγωνη λογική του τον βοηθά να αυτοπροστατεύεται, να μην κάμπτεται και να οργανώνει τη ζωή του και την επιτυχία του. Η έλλειψη ευαισθησίας όμως και η αποχή από οτιδήποτε ιδεαλιστικό, πνευματικό και φιλοσοφικό, τον ισοπεδώνει σαν χαρακτήρα και τον απομακρύνει από την ομορφιά των μυστηρίων της ζωής.

Οι βόλτες στα βουνά αρέσουν πολύ στους Αιγόκερους, αρκεί να καταφέρουν να ξεκολλήσουν από την εργασία τους! Οι περισσότεροι Αιγόκεροι έχουν ατομιστικές τάσεις. Ένας Αιγόκερως δε φανερώνει ποτέ τον πραγματικό του εαυτό και υπάρχουν Αιγόκεροι που νομίζει κανείς πως είναι διχασμένες προσωπικότητες! Άψογοι τυπικά σε όλα, άγνωστοι και υποχθόνιοι κατά βάθος. Δε διστάζουν να εκδικηθούν αυτούς που νομίζουν πως τους εναντιώνονται και πάντα με κακό και ύπουλο τρόπο. Τα σχέδια τους δεν αποκαλύπτονται παρά μόνο όταν σιγουρευτούν πως δεν κινδυνεύουν από ανταπόδοση. Είναι πολύ μελετημένοι και σπαταλούν πολύ ζωή σχεδιάζοντας πονηριές και κρυφές κινήσεις ειδικά στον επαγγελματικό τομέα.


Αιγόκερως Άντρας

Ο άντρας Αιγόκερως είναι σοβαρός αλλά ταυτόχρονα φαίνεται πως σε όλες του τις σχέσεις διατηρεί πάντα την ανεξαρτησία του και είναι συναισθηματικά απόμακρος και ψυχρός. Δεν είναι τόσο συναισθηματικός και του είναι δύσκολο να εκδηλωθεί. Κατά βάθος ζητάει αναγνώριση, χωρίς όμως να τον ενδιαφέρει τόσο η φήμη ή η δημοσιότητα..Είναι εγωιστής, ατομιστής, φιλόδοξος, προληπτικός και εργασιομανής. Δεν είναι καθόλου παρορμητικός, και οι σκέψεις και οι πράξεις του κυριαρχούνται από τη λογική του. Αγαπάει τα ήθη. Ο άντρας Αιγόκερως συχνά φαίνεται μεγαλύτερος απ’ότι είναι ενώ είναι πιθανόν όσο μεγαλώνουν να ηρεμούν και να φαίνονται ομορφότεροι και νεότεροι. Είναι συνήθως κοντόχοντρος.  Το παρουσιαστικό του είναι σοβαρό και τα μάτια του έντονα. Το σχήμα του σώματος του εξαρτάται από τη σωματική διάπλαση και συνήθως αν ασχοληθούν με κάποιο είδος γυμναστικής αυξάνεται το βάρος τους.
Ο άντρας Αιγόκερως δεν θέλει να νιώθει άχρηστος αλλά ούτε να ντροπιάζεται δημοσίως. Οι σκέψεις του είναι επίμονες και αγχώδεις και η συμπεριφορά του είναι διακριτική και επίσημη. Του αρέσει να ασχολείται με πρακτικά θέματα και αγαπάει πολύ το σπίτι και την οικογένεια. Είναι φοβερά υπομονετικός και είναι ικανός να κάνει πολλά για την αγάπη. Είναι ρομαντικός και ικανός να κάνει στο σύντροφο του ρομαντικές εκπλήξεις! Η αγάπη για τους Αιγόκερους είναι πολύ σημαντική αν και πολλές φορές δεν εκδηλώνονται γιατί δεν είναι τόσο συναισθηματικοί. Όταν πει «σ’αγαπώ», το εννοεί. Για να απολαύσει τον έρωτα και την αγάπη πρέπει να νιώθει οικονομικά ασφαλής. Δεν είναι λίγοι οι Αιγόκεροι που νιώθουν ανασφάλεια μπροστά στην αγάπη και προσπαθούν να την αποφύγουν. Οι Αιγόκεροι συνήθως δεν κάνουν σχέσεις της μιας βραδιάς, τους αρέσουν οι μακροχρόνιες σχέσεις και η ασφάλεια και η σταθερότητα της οικογένειας. Οι Αιγόκεροι χρειάζονται ένα σύντροφο που να τους προκαλεί αλλά να ξέρει να τους ηρεμεί παράλληλα. Σαν εραστής είναι πολύ φλογερός, αν βρει τον κατάλληλο σύντροφο. Για έναν Αιγόκερω συχνά η αγάπη και το σεξ είναι κάτι ίδιο.

Όλες του οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από πολύ μεγάλη σκέψη και ανάλυση, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τους όποιους κινδύνους για τον εαυτό του. Μην περιμένετε από έναν άντρα Αιγόκερω να σας λύσει τα προβλήματα αυτομάτως ή να αποφασίσει εδώ και τώρα! Είναι κάτι παράλογο γι αυτόν. Όσο και αν επιμείνετε, θα αποτύχετε. Πρέπει να έχετε υπομονή. Ο άντρας Αιγόκερως είναι πολύ εργατικός και φιλόδοξος. Πολύ συχνά είναι υψηλόβαθμο στέλεχος κάποιας μεγάλης επιχείρησης, απολαμβάνοντας την εξουσία αλλά χωρίς να συμμετέχει σε ευθύνες. Είναι ικανός να εργαστεί όλο το 24ώρο αν χρειαστεί, για να φέρει εις πέρας τα καθήκοντα του αλλά και για να διακριθεί στην εργασία του.  O Αιγόκερως έχει συνήθως πάρα πολλές δουλειές να κάνει και ποτέ δεν του φτάνει ο χρόνος για να εκπληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις. Δεν μπορεί να διανοηθεί πως κάποιος άλλος είναι καλύτερος από αυτόν. Ο άντρας Αιγόκερως πιστεύει πως η καριέρα και η εργασία του έρχονται πάνω απ’όλα! Συνήθως οι περισσότεροι Αιγόκεροι ξεκινούν από το μηδέν και κάνουν τεράστιες περιουσίες μόνο με την εργατικότητα τους και την ικανότητα τους να διαχειρίζονται σωστά τα οικονομικά τους. Η θεωρία του άντρα Αιγόκερου είναι ότι όπως στρώνει κανείς κοιμάται… Πολλές φορές, η σύντροφος ενός Αιγόκερου αισθάνεται παραμελημένη λόγω των υποχρεώσεων ή του φόρτου εργασίας του, όμως ο Αιγόκερως θα σας ανταμείψει με το σταθερό λιμάνι που ζητάει μια γυναίκα, καταφέρνει να αποκτήσει μια καλή θέση κι ένα σταθερό εισόδημα. Κάντε του για δώρα αξεσουάρ γραφείου ή κάτι πρακτικό.

Ο άντρας αυτός αν αποφασίσει να δεσμευτεί σοβαρά με κάποια, θα επιλέξει εκείνη που θα προσθέσει στην εξωτερική του εικόνα αλλά και που θα τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του.  Τα διαζύγια είναι σχεδόν ανύπαρκτα και πολύ δύσκολα για τους άντρες Αιγόκερους, γιατί απλούστατα οι σχέσεις των δύο συζύγων δε διακατέχονται από συναισθηματική φόρτιση. Έτσι ένας Αιγόκερως μπορεί να διατηρήσει μια σχέση γάμου ή ένα σοβαρό δεσμό αιωνίως, χωρίς ούτε να βελτιώσει την κατάσταση, ούτε όμως και να χωρίσει. Έτσι δε δυσκολεύει τη ζωή του αλλά από την άλλη δεν κόβει και το νήμα.

Αιγόκερως Γυναίκα

Η γυναίκα Αιγόκερως είναι υπεύθυνη, αποφασιστική και φαινομενικά σκληρή.Προς τα έξω δίνει την εντύπωση μια πολύ δυναμικής γυναίκας, απρόσιτης, με πολύ δύσκολα και υψηλά γούστα και επιθυμίες, η οποία είναι δύσκολο να ικανοποιηθεί. Έχει μερικές φορές μια σνομπ αντιμετώπιση των πάντων και η κριτική της μπορεί να είναι πολύ σκληρή και
προσβλητική. Είναι πολλοί εκείνοι που θα τη θεωρήσουν αντιπαθή και εριστική. Εκείνος όμως που θα δει κάτω από αυτό το προσωπείο, που θα την ερωτευτεί και θα εκδηλώσει το πάθος του είναι πολύ πιθανό να ανακαλύψει το ηφαίστειο που κρύβεται στο βάθος. Κατά βάθος, η γυναίκα αυτή έχει πολλές ανασφάλειες. Η ομορφιά της είναι γήινη και συνήθως το στόμα της είναι καλοσχηματισμένο. Επίσης, τα μάτια της είναι σοβαρά και το βλέμμα της βαθύ. Συνήθως έχει δυνατά πόδια. Με λεπτούς αστραγάλους. Της αρέσει να ντύνεται κυριλέ δημόσια. Δεν αντέχει να την πειράζουν και συμπεριφέρεται με πολύ θηλυκότητα σε δημόσιους χώρους. Φαίνεται σχεδόν πάντα ήρεμη, δεν χαμογελάει συχνά, αλλά άμα χαμογελάσει το χαμόγελο της είναι θερμό και όμορφο!
Η γυναίκα Αιγόκερως συμβιβάζεται με τις όποιες συνθήκες διαβίωσης παρουσιαστούν.Έτσι είναι αρκετά ευάλωτη στην ένταση και στον άντρα που συγκεντρώνει τα απαραίτητα στοιχεία των επιθυμιών της και ξέρει να τη χειριστεί. Δεν παραδίδεται εύκολα, γιατί δεν υπάρχουν εύκολα άνθρωποι που θα παραβλέψουν το αυταρχικό και δύστροπο προσωπείο της. Για να προχωρήσει κάποιος μαζί της, πρέπει να το λέει πραγματικά η καρδιά του.

Είναι σκληρή σαν γυναίκα, γεμάτη στόχους και σχέδια τα οποία σίγουρα κάποια στιγμή πετυχαίνει. Είναι εργατική, φιλόδοξη και η δουλειά ή η καριέρα της παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή της. Της δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιείται με πράγματα που τα θεωρεί παραγωγικά και απελευθερώνει τη δυναμικότητα που κρύβει μέσα της. Ο περιορισμός της στα καθημερινά καθήκοντα ενός νοικοκυριού δεν της ταιριάζει απόλυτα και την κουράζει. Όμως είναι ανθεκτική και αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο με μεγάλη υπευθυνότητα και αντοχή, μέχρι να μπορέσει κάποια στιγμή να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά επιθυμεί. Είναι άψογη στις υποχρεώσεις της, τα παιδιά και το σύντροφο της, τον οποίο και υποστηρίζει αλλά και εμψυχώνει κάθε φορά που την έχει ανάγκη. Για να την κερδίσετε θα πρέπει να είστε σοβαρός, υπεύθυνος, ευχάριστος αλλά και να δέχεστε ότι προτεραιότητα τους είναι η δουλειά τους. Μην γκρινιάζετε, τηρήστε ότι λέτε και χαλαρώστε τους με ένα μασάζ μετά από μια κουραστική μέρα. Για δώρο χαρίστε της ένα μαύρο φόρεμα, μια καρφίτσα ή ένα μαντήλι.

Αν βέβαια συμβούν απρόβλεπτα γεγονότα, όπως απιστία του συντρόφου και η υπερηφάνεια της την αναγκάζει να χωρίσει, τότε τα πράγματα γι αυτόν θα είναι πολύ δύσκολα. Φυσικά, και δε συγχωράει ποτέ, φυσικά και θα εκδικηθεί και θα φτάσει στα άκρα, διεκδικώντας και παίρνοντας επάξια από αυτόν όλα όσα της ανήκουν. Ο άντρας που θα ζήσει με μια γυναίκα Αιγόκερω πρέπει να είναι γεμάτος κατανόηση και τρυφερότητα για να μαλακώσει το σκληρό και αυταρχικό της τρόπο. Πρέπει να μπορεί να την ακούει και να δέχεται τις συμβουλές και τις υποδείξεις της. Αν της δείξετε εμπιστοσύνη δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Η γυναίκα αυτή δεν εγκαταλείπει τα παιδιά και το σπίτι της με το παραμικρό. Δεν επενδύει ψυχή και σώμα σε μια σχέση και δεν είναι κανείς ικανός να την παρασύρει τόσο. Πάνω απ’όλα βάζει την ώριμη και τη δεύτερη σκέψη και φυσικά το πρακτικό μυαλό της.

Στο σπίτι της θα βρει κανείς τα πιο φίνα και ακριβά κομμάτια, θα απολαύσει τη γαλήνη και την πρακτικότητα σε όλο της το μεγαλείο και θα νιώσει υπερβολικά άνετα. Υπάρχουν τα πάντα και δε λείπει σε κανέναν τίποτα. Τα γούστα της βέβαια είναι κάπως ακριβά και οι απαιτήσεις της υψηλού πάντα επιπέδου. Προτιμάει να στερηθεί, προκειμένου να αποκτήσει εκείνο που νομίζει ακριβώς ότι χρειάζεται.


Comments

Popular posts from this blog

Είναι τσιμπημένος μαζί σου; Μάθε να διαβάζεις τα σημάδια!

Κριός Έχει μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να στριφογυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που είστε γύρω, προσπαθώντας να έχει οπτική επαφή μαζί σας. Κάθε φορά που τον κοιτάζετε τον βλέπετε να σας κοιτάζει, είτε έμμεσα είτε φανερά. Αυτά είναι τα πρώτα προφανή σημάδια ότι σας φλερτάρει. Ταύρος Καθαρίζει τον λαιμό του που έχει στεγνώσει κατά την προσπάθειά του να σας μιλήσει, καθώς το μυαλό του φαίνεται να έχει κολλήσει στον ήχο της φωνής σας. Επίσης, όταν βρίσκεται πιο κοντά σας, αν τύχει να μιλάτε σε κάποιους άλλους, προσπαθεί να σας αγγίξει ή να τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Είναι ο τρόπος του για να αφήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι είστε η δική του αγάπη και κάθε άλλος πρέπει να μένει μακριά.

Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου Το σύμβολο των Ιχθύων είναι δύο ψάρια που κολυμπούν αντίθετα. Κυρίαρχοι πλανήτες των Ιχθυών είναι ο Ποσειδώνας και ο Δίας. Το ζώδιο αυτό ανήκει στο στοιχείο του Νερού. Βασικά στοιχεία του χαρακτήρα των ατόμων αυτών είναι η ευαισθησία, η αστάθεια και οι ελιγμοί. Η αυθόρμητη τους αντίδραση είναι ευγενική και συγκαταβατική. Η λέξη κλειδί για τους Ιχθείς είναι: Εμπιστοσύνη. Η φράση κλειδί για τους Ιχθείς είναι: Νομίζω ότι. Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Παρθένος. Ο Ποσειδώνας, ο οποίος είναι ένας από του κυρίαρχους πλανήτες, χαρίζει στα άτομα αυτά ένα μυστήριο και μια τάση απομόνωσης. Οι Ιχθείς αγαπούν τη μοναξιά και το κλείσιμο στον δικό τους κόσμο. Η φαντασία των ατόμων αυτών είναι αχαλίνωτη, τόσο που καμιά φορά τα βγάζει έξω από την πραγματικότητα. Όταν αντιληφθούν ποια ακριβώς είναι η κατάσταση, τότε απογοητεύονται και αποτραβιούνται στα βάθη των ωκεανών, στη βυθισμένη κατοικία του Ποσειδώνα. Ο Δίας, που και αυτός κυβερνά το