Skip to main content

Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου


Το σύμβολο των Ιχθύων είναι δύο ψάρια που κολυμπούν αντίθετα.
Κυρίαρχοι πλανήτες των Ιχθυών είναι ο Ποσειδώνας και ο Δίας.
Το ζώδιο αυτό ανήκει στο στοιχείο του Νερού.
Βασικά στοιχεία του χαρακτήρα των ατόμων αυτών είναι η ευαισθησία, η αστάθεια και οι ελιγμοί.
Η αυθόρμητη τους αντίδραση είναι ευγενική και συγκαταβατική.
Η λέξη κλειδί για τους Ιχθείς είναι: Εμπιστοσύνη.
Η φράση κλειδί για τους Ιχθείς είναι: Νομίζω ότι.
Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Παρθένος.

Ο Ποσειδώνας, ο οποίος είναι ένας από του κυρίαρχους πλανήτες, χαρίζει στα άτομα αυτά ένα μυστήριο και μια τάση απομόνωσης. Οι Ιχθείς αγαπούν τη μοναξιά και το κλείσιμο στον δικό τους κόσμο. Η φαντασία των ατόμων αυτών είναι αχαλίνωτη, τόσο που καμιά φορά τα βγάζει έξω από την πραγματικότητα. Όταν αντιληφθούν ποια ακριβώς είναι η κατάσταση, τότε απογοητεύονται και αποτραβιούνται στα βάθη των ωκεανών, στη βυθισμένη κατοικία του Ποσειδώνα. Ο Δίας, που και αυτός κυβερνά το ζώδιο αυτό, προσδίδει στα άτομα αυτά μια φιλοσοφική διάθεση, μια θετική και αισιόδοξη στάση για τη ζωή και μια συγκαταβατική και γεμάτη κατανόηση αντιμετώπιση των καταστάσεων. Οι Ιχθείς είναι άτομα που αγαπούν τη ζωή, μαζί με όλες τις απολαύσεις που θα μπορούσαν να γευτούν. Το χρήμα, η καλοπέραση και οι ανέσεις είναι λίγα από αυτά που θα ήθελαν πάρα πολύ να έχουν και τα οποία δεν απορρίπτουν. Για να μπορέσουν να πετύχουν κάποιες τέτοιες υλικές απολαύσεις αναγκάζονται ενίοτε και χρησιμοποιούν πλάγια και όχι τόσο θεμιτά μέσα.

» Τα παιδιά των Ψαριών είναι προικισμένα με φιλική διάθεση, ευελιξία στην κίνηση και έναν τρόπο ζωής όπου τα πάντα υπόκεινται σε αλλαγές». (Μανίλιος, 1ος αιώνας)

Το στοιχείο του Νερού στο οποίο ανήκουν τους εμπλουτίζει με μεγάλη συναισθηματική ευαισθησία, αστείρευτη πηγή αισθημάτων, τα οποία σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους, σαν τεράστια κύματα. Ενώ χαρακτηρίζονται από μια φαινομενική ηρεμία και ψυχραιμία, εν τούτοις βασίζονται από υπόγεια ρεύματα έντονων συγκινήσεων και παθών, τα οποία και εκφράζουν μόνο όταν βρεθούν κάτω από ιδανικές συνθήκες. Τα πηγαινέλα των κυμάτων αυτών κάνει τα άτομα αυτά αναποφάσιστα στις δύσκολες στιγμές και ειδικά όταν πρόκειται να ανατραπούν σημαντικές συνθήκες στη ζωή τους. Συχνά διακατέχονται από αλλαγή διαθέσεως και αντιδρούν απρόβλεπτα. Τη μια στιγμή μπορεί να δίνουν απέραντη αγάπη και την άλλη τρομακτική αδιαφορία. Αυτή η δυνατότητα όμως εναλλαγής, τους εμπλουτίζει και με ένα δυνατό αίσθημα αυτοσυντήρησης και μεγάλη ικανότητα προσαρμογής σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τα άτομα των Ιχθύων εξαρτώνται συναισθηματικά, ολοκληρωτικά και αποκλειστικά. Διαθέτουν τεράστια αποθέματα αγάπης, τα οποία όμως δίνουν σε κάποιους που θεωρούν εκλεκτούς και σημαντικούς. Οι Ιχθύες ακολουθούν πάντα το ένστικτο τους, το οποίο τους καθοδηγεί σωστά και τους βγάζει από δύσκολες καταστάσεις και στιγμές. Τους αποτρέπει επίσης από σοβαρούς πολλές φορές κινδύνους. Είναι ευαίσθητα άτομα τα οποία αναζητούν πάντα προστασία και περιποίηση  Είναι ονειροπόλοι και ρομαντικοί, για αυτό εμπιστεύονται εύκολα. Οι Ιχθύες πάντα κινδυνεύουν να παρασυρθούν από κάποιους πονηρούς, ψεύτες και ικανούς απατεώνες, οι οποίοι και τους εκμεταλλεύονται. Τα άτομα αυτά ερωτεύονται εύκολα. Προσδίδουν στα άτομα της αρεσκείας τους ψεύτικες και ιδανικές ιδιότητες, γιατί μισούν τη σκληρή πραγματικότητα. Αναζητούν πάντα την ηρεμία και την αγάπη, ενώ οι ίδιοι είναι τρυφεροί και στοργικοί σύντροφοι. Οι Ιχθύες αποφεύγουν με κάθε τρόπο τη σκληρή αντιπαράθεση και τις φιλονικίες. Πληγώνονται πολύ εύκολα από την άδικη κριτική και την επιθετικότητα.

Οι Ιχθείς όταν θέλουν να αποφύγουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία πρέπει να αποφασίσουν ή να εκτελέσουν κάποια σημαντική κίνηση, απομονώνονται, αποτραβιούνται στον κόσμο τους και περιμένουν να περάσουν τα δύσκολα. Διστάζουν πολύ εύκολα και τους λείπει συχνά η αυτοπεποίθηση. Είναι άτομα που δε συγκρούονται ηθελημένα και δεν ανταγωνίζονται εύκολα για οτιδήποτε. Πολλοί από αυτούς είναι μοιρολάτρες  Συχνά δεν έχουν δικά τους πιστεύω και κίνητρα και έτσι παρασύρονται πολύ εύκολα από διάφορες ιδεολογίες και τάσεις. Οι περισσότεροι πιστεύουν στην παραψυχολογία, την αστρολογία, τα μεταφυσικά φαινόμενα και όλα τα ανεξήγητα μυστήρια της ζωής  και της φύσης. Πιστεύουν στο πεπρωμένο και παρασύρονται εύκολα όπως και πείθονται από διάφορους επιτήδειους, οι οποίοι δεν έχουν πάντα αγνές προθέσεις. Κάποιοι από τους Ιχθείς είναι αρκετά σκληροί και ίσως στεγνοί στη συμπεριφορά και στον χαρακτήρα. Είναι καυστικοί, σαρκαστικοί και δηκτικοί στα σχόλια τους και πολύ συχνά υποδύονται ρόλους και προσποιούνται καταστάσεις. Το ζητούμενο είναι να επωφεληθούν πράγματα ή να δημιουργήσουν τις συνθήκες που χρειάζονται για να αποφύγουν ευθύνες.

Πάντα οι Ιχθείς χρησιμοποιούν χαμηλούς τόνους, μεγάλη ευγένεια και εκδηλώνουν αδυναμία. Όμως τα παραπτώματα τους είναι ανώδυνα και αθώα. Είναι άτομα που δεν εκδικούνται, συγχωρούν πολύ εύκολα και δεν κρατάνε κακίες. Έχουν έντονη την επιθυμία της προσφοράς, είναι πονόψυχοι και φροντίζουν πάντα τα δικά τους πρόσωπα με μεγάλη τρυφερότητα και απέραντη αγάπη. Οι Ιχθείς θα ήταν ικανοποιημένοι με έναν σύντροφο που θα μπορούσε να τους στηρίξει συναισθηματικά, ηθικά και ψυχικά. Αγαπούν την δύναμη και την καθοδήγηση από τον άνθρωπο που τους ενδιαφέρει.


Ιχθύς Άντρας

Ο άντρας Ιχθύς χαρακτηρίζεται από διακριτικό προφίλ και χαμηλούς τόνους. Είναι συμπαθητικός και αρκετά συμπονετικός. Είναι φιλόδοξος, ονειροπόλος, δημιουργικός και πολύ ρομαντικός. Είναι ντροπαλός ορισμένες φορές και έχει μυστικιστικές τάσεις. Είναι πολύ ευαίσθητος.Πολλές φορές αυτήν την ευαισθησία την προφασίζεται για να καλύψει την αδιαφορία και την απομάκρυνση του από τα πραγματικά προβλήματα της ζωής που χρειάζονται άμεση λύση.Όμως πραγματικά είναι ρομαντικός τόσο, που είναι ικανός να δημιουργήσει στο μυαλό του μια ψεύτικη διάσταση των ερωτικών συντρόφων του. Αγαπάει πολλές φορές και ερωτεύεται αυτό που έχει στο μυαλό του και όχι το αληθινό πρόσωπο της συντρόφου του. Δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματα του, είναι κυκλοθυμικός και εσωστρεφής. Τη μια στιγμή μπορεί να είναι ενθουσιώδης και αμέσως μετά, μπορεί να είναι απόμακρος και κατσούφης.
Στον Ιχθύ αρέσει να τον αγαπούν και να τον φροντίζουν.Συνήθως, το παρουσιαστικό δεν είναι επιδεικτικό, είναι ψηλός και ίσως να σκύβει κάποιες φορές όταν περπατάει. Ο Ιχθύς δεν είναι τόσο φιλόδοξος ούτε τον ενδιαφέρει τόσο η φήμη, θα εκμεταλλευτεί σίγουρα όμως ευκαιρίες αν του παρουσιαστούν. Αποφεύγει συνήθως τις κατά μέτωπο συγκρούσεις και αντιπαθεί την ένταση και τη φασαρία. Σπάνια δημιουργεί σκηνές και καυγάδες και προτιμά να δείχνει αδιαφορία και ψυχρότητα. Κάνει αρκετή αυτοκριτική και δέχεται τις κακές του πλευρές, χωρίς όμως να κάνει αναγκαστικά κάτι για να τις βελτιώσει. Μιλάει συνήθως πολύ και έχει καλές γενικές γνώσεις. Γενικά, οι Ιχθείς, όπως και οι Σκορπιοί, αντέχουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής.

Οι άντρες αυτοί έλκονται από δυναμικούς τύπους γυναικών. Αναζητούν κάποιες συντρόφους που θα μπορούσαν να τους παρασύρουν έξω από τα όνειρα τους, να τους οργανώσουν και να τους καθοδηγήσουν στη ζωή τους. Θέλει ο σύντροφος τους να φροντίζει γι’αυτούς και τη ζωή τους. Ο άντρας Ιχθύς χρειάζεται αποδοχή και συναισθηματική αλλά και οικονομική υποστήριξη. Ο Ιχθύς είναι δυστυχισμένος αν δεν παίρνει αγάπη και επιβεβαίωση. Αυτά τον αναζωογονούν και τον κάνουν να ονειρεύεται. Δένεται πολύ με το ταίρι του και όταν βρεθεί ο κατάλληλος σύντροφος δίνεται ολοκληρωτικά. Ένας Ιχθύς ενδιαφέρεται περισσότερο για τις εκφράσεις έρωτα και αγάπης πριν και μετά από αυτήν.

Ο άντρας Ιχθύς δεν είναι ο δυναμικός τύπος άντρα. Για να τους κερδίσετε δείξτε τρυφερότητα, ρομαντισμό και ότι μπορούν να στηριχτούν σε εσάς. Πολύ συχνά στρέφεται για κάποια χρονικά διαστήματα σε διεξόδους βλαβερές για την υγεία του όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα και τα ναρκωτικά. Γρήγορα ξεφεύγει από αυτά για να ξαναρχίσει από την αρχή τον ανηφορικό και δύσκολο δρόμο της καθημερινότητας. Χρειάζονται άνεση, ασφάλεια και σταθερότητα για να αισθάνονται καλά. Θέλουν συνήθως τα οικονομικά να τα διαχειρίζεται η σύντροφος τους.

Κάποιοι άντρες Ιχθείς είναι πιθανόν να χωρίσουν το ταίρι τους χωρίς τύψεις ή χωρίς λόγο. Αυτό συμβαίνει επειδή απογοητεύτηκαν από το ιδανικό σύντροφο που είχαν στο μυαλό τους. Πολλοί άντρες Ιχθείς μένουν για πολύ μεγάλα διαστήματα μόνοι, απολαμβάνοντας τη μοναξιά τους.  Δεν είναι λίγοι οι Ιχθείς που μιζεριάζουν αναπολώντας την οικογένεια που τόσο πολύ θα ήθελαν αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν.

Ιχθύς Γυναίκα 

Η γυναίκα Ιχθύς είναι συναισθηματική, γλυκειά και πολύ τρυφερή. Είναι η πιο ρομαντική και η πιο ευαίσθητη απ’όλα τα ζώδια! Είναι η γυναίκα που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη για βοήθεια, στήριξη και αυτοπροστασία. Εμπιστεύεται αμέσως και γι αυτό παρασύρεται εύκολα από τους εραστές και τους άντρες της ζωής της. Είναι πολύ θυληκιά και ελκυστική και είναι έτοιμη να προσφέρει τα πάντα σε αυτόν που αγαπάει. Δεν μπορεί εύκολα να αρνηθεί τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της κι έτσι βρίσκεται πολύ συχνά φορτωμένη από όλα τα προβλήματα της οικογένειας και των φίλων της. Παραμελεί ακόμα και την καριέρα και τα ενδιαφέροντα της για να βοηθήσει κάποιο μέλος της οικογένειας της που την έχει ανάγκη. Είναι η γυναίκα που πραγματικά προσκολλάται και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άντρα που την ενδιαφέρει.

Η γυναίκα Ιχθείς είναι συνήθως λεπτή αλλά έχει την τάση να βάζει βάρος σε μεγαλύτερες ηλικίες. Τα μάτια της είναι καθαρά και το πρόσωπο της οβάλ. Το χαμόγελο της είναι ζεστό και η καρδιά της στοργική!Το κακό είναι πως η γυναίκα αυτή, όπως και ο άντρας  Ιχθύς, ερωτεύεται αυτόν που έχει πλάσει η φαντασία και το μυαλό της και όχι αυτόν που έχει στην πραγματικότητα. Έτσι όταν τα όνειρα της διαλύονται και προσγειώνεται απότομα στην πραγματικότητα απογοητεύεται και θλίβεται. Το αποτέλεσμα είναι να χάνει προσωρινά την εμπιστοσύνη της στον κόσμο και τον εαυτό της, μειώνεται η αυτοπεποίθηση της και το πιθανότερο είναι να καταφύγει στο κάπνισμα, το ποτό ή ακόμα και τα χάπια. Προσπαθεί να ξεχάσει, να ξεφύγει και να συνέλθει. Ευτυχώς βγαίνει γρήγορα από αυτήν την κατάσταση αλλά δυστυχώς ξαναρχίζει να ζει στον κόσμο του μυαλού της. Έτσι βασανίζεται μόνιμα ψάχνοντας τον ιδανικό σύντροφο, τον οποίο ποτέ δε βρίσκει και απογοητεύεται. Θέλει κατά βάθος να βρει την αληθινή αγάπη.

Είναι πάρα πολλές οι γυναίκες Ιχθείς που μένουν σχεδόν σε όλη τους τη ζωή μόνες. Οι γυναίκες Ιχθείς νιώθουν ολοκληρωμένες μόνο μέσα από μια καλή και επιτυχημένη σχέση. Έτσι αναζητούν πολλές φορές τον εαυτό τους και την επιβεβαίωση μέσα από τους  άλλους. Αυτή όμως η τακτική οδηγεί σε αδιέξοδο και τις βρίσκει κανείς μόνιμα πνιγμένες στο χάος, τα προβλήματα αλλά και την αβεβαιότητα. Ο σύντροφος της θα πρέπει να την παρακινεί για δράση αλλά να έχει και ευαισθησίες. Χρειάζονται παρότρυνση για να μπορούν να δεσμευτούν αλλά και άνεση και ασφάλεια. Η γυναίκα Ιχθύς παρ’όλο τις ανασφάλειες που πιθανόν να έχει, ξέρει να διαχειρίζεται τα οικονομικά αρκετά καλά.

Είναι χαμηλών τόνων, διακριτική, αποφεύγει τις συγκρούσεις και προσπαθεί συνεχώς να ξεγλιστρήσει από καταστάσεις που νιώθει ότι καταπιέζεται. Βέβαια, μια ανασφαλή και αβοήθητη γυναίκα, πολύ συχνά ελκύει τα αρσενικά, θέλοντας οι ίδιοι να της προσφέρουν χέρι βοήθειας.  Η γυναίκα αυτή είναι ασταθής και κυκλοθυμική. Αλλάζει πολύ εύκολα γνώμη αλλά και διάθεση. Περιβάλλεται από μια ομίχλη ασαφών συναισθημάτων και επιθυμιών. Προκαλεί  πολλές φορές τον προβληματισμό και την αμφιβολία για την ειλικρίνεια των όσων λέει. Λογικό είναι κάποιοι από αυτούς με τους οποίους συνδέεται να αναρωτιούνται για τον χαρακτήρα της.

Ο σύντροφος της θα πρέπει να μη στέκεται στους θεατρινισμούς της  και να προσπαθεί να προχωράει σε βάθος με αποφασιστικές κινήσεις. Η γυναίκα αυτή χρειάζεται καθοδήγηση, δυναμισμό και παρότρυνση για να φανεί ο πραγματικός της χαρακτήρας. Ο πραγματικά δραστήριος, έξυπνος και δυνατός άντρας θα μπορέσει να κατακτήσει τη ζωή και την ψυχή αυτής της ευαίσθητης γυναίκας. Γενικότερα, η γυναίκα Ιχθύς δεν είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη και απαιτητική. Πολλές φορές μια γυναίκα Ιχθύς γίνεται παρηγοριά για τους παντρεμένους. Χαρίστε της ρομαντικά εσώρουχα ή λουλούδια.

Comments

Popular posts from this blog

Είναι τσιμπημένος μαζί σου; Μάθε να διαβάζεις τα σημάδια!

Κριός Έχει μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να στριφογυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που είστε γύρω, προσπαθώντας να έχει οπτική επαφή μαζί σας. Κάθε φορά που τον κοιτάζετε τον βλέπετε να σας κοιτάζει, είτε έμμεσα είτε φανερά. Αυτά είναι τα πρώτα προφανή σημάδια ότι σας φλερτάρει. Ταύρος Καθαρίζει τον λαιμό του που έχει στεγνώσει κατά την προσπάθειά του να σας μιλήσει, καθώς το μυαλό του φαίνεται να έχει κολλήσει στον ήχο της φωνής σας. Επίσης, όταν βρίσκεται πιο κοντά σας, αν τύχει να μιλάτε σε κάποιους άλλους, προσπαθεί να σας αγγίξει ή να τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Είναι ο τρόπος του για να αφήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι είστε η δική του αγάπη και κάθε άλλος πρέπει να μένει μακριά.

Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου Το σύμβολο του ζωδίου του Αιγόκερου είναι μια άγρια κατσίκα. Ο κυρίαρχος πλανήτης του είναι ο Κρόνος. Το ζώδιο του Αιγόκερου ανήκει στο στοιχείο της Γης. Βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του είναι η σταθερότητα. Η αυθόρμητη του στάση είναι προσεκτική και επιφυλακτική. Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Καρκίνος. Η λέξη κλειδί για τον Αιγόκερω είναι: Όφελος. Η φράση κλειδί του είναι: Εγώ χρησιμοποιώ. Ο Αιγόκερως κυριαρχείται από τον πλανήτη Κρόνο. Σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία, ο Κρόνος ήταν γιος της Γης και του Ουρανού και πατέρας του Δία. Έτρωγε τα ίδια του τα παιδιά μέχρι που αυτοκαταστράφηκε και έχασε το θρόνο του. Αυτός ο πλανήτης προικίζει τα άτομα του Αιγόκερου με σταθερότητα, ικανότητα οργάνωσης, αποτελεσματικότητα, ωριμότητα, απέραντη υπομονή αλλά και φόβο για κάθε καινούριο και τρομερή προσκόλληση στα δεδομένα και συνήθη. Η πειθαρχία, το καθήκον και το πείσμα είναι βασικά χαρακτηριστικά τους. Η απαισιόδοξη στάση στη