Skip to main content

Ψυχολογικό τεστ! Ο κύβος

Το τεστ έχει δώδεκα ερωτήσεις και καλό είναι να σημειώσετε κάπου τις απαντήσεις σας για να μη τις ξεχάσετε. Θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα!


Φανταστείτε μια έρημο…

1. Είναι μέρα ή νύχτα ;

Φανταστείτε τώρα έναν κύβο μέσα στην έρημο και βάλτε τον κάπου στην εικόνα σας.

2. Τι μέγεθος έχει ο κύβος; (μικρό, μεσαίο ή μεγάλο)?

3. Πού, στην εικόνα σας, τον έχετε τοποθετήσει; (στο έδαφος, να αιωρείται, στον ουρανό;)

4. Πώς είναι οι άκρες του κύβου; (στρογγυλεμένες ή γωνιώδεις;)

Και τέλος με τον κύβο, τώρα φανταστείτε μια σκάλα μέσα στην εικόνα.

5. Από τι υλικό είναι φτιαγμένη; (ξύλο, μέταλλο, ή άλλο;)

6. Πόσο μακριά είναι η σκάλα από τον κύβο;

Τώρα, φανταστείτε μερικά λουλούδια και βάλτε τα κάπου στην εικόνα σας.

7. Είναι μπουκέτο ή είναι σκορπισμένα;

8. Πόσο κοντά ή μακριά είναι στον κύβο;

Και τώρα σκεφτείτε ένα άλογο, και βάλτε το κι αυτό στην εικόνα σας

9. Είναι αρσενικού ή θηλυκού γένους;

10. Πόσο μακριά ή κοντά είναι το άλογο στον κύβο;

Τέλος, φανταστείτε μια καταιγίδα και βάλτε τη στην εικόνα επίσης..

11. Πού βρίσκεται η καταιγίδα σε σχέση με τον κύβο;



Απαντήσεις

1. Νύχτα ή μέρα – αυτό μας λέει αν είστε ένα αισιόδοξο ή απαισιόδοξο άτομο.

Εάν επιλέξατε μέρα συνήθως βλέπετε τη θετική πλευρά των πραγμάτων,ενώ εάν επιλέξατε νύχτα βλέπετε συνήθως την αρνητική πλευρά.

Ο Κύβος – ο κύβος είστε Εσείς.

2. Μέγεθος του κύβου – Αυτό είναι το μέγεθος που βλέπετε τον εαυτό σας σε σχέση με τους ανθρώπους γύρω σας αυτή τη στιγμή.

3. Τοποθεσία του κύβου – Εάν ο κύβος είναι πιο κοντά στο έδαφος τότε βλέπετε τον εαυτό σας ως ένα μάλλον προσγειωμένο άτομο. Εάν ο κύβος είναι στον αέρα βλέπετε τον εαυτό σας επάνω από τους άλλους…

4. Άκρες του κύβου– γωνιώδεις άκρες σημαίνουν ότι μπορεί να έχετε μια ροπή προς την τελειομανία. Στρογγυλεμμένες άκρες σημαίνουν ότι δεν είστε ιδιαίτερα κριτικός για τα πράγματα και μπορεί να τα αφήνετε να «πέφτουν κάτω» που λένε.

Η Σκάλα – οι φίλοι σας.

5. Το υλικό της σκάλας – όσο ποιο δυνατό το υλικό τόσο πιο δυνατή η σχέση που έχετε με τους φίλους και η σημασία που έχουν στη ζωή σας..

6.Απόσταση από τον κύβο – αυτό δείχνει πόσο μακριά ή κοντά πιστεύετε ότι είναι οι φίλοι σας αυτή τη στιγμή στη ζωή σας.

Αν π.χ η σκάλα στηρίζετε στον κύβο παραπέμπει σε μια πολύ στενή σχέση.

Τα Λουλούδια– Η οικογένειά σας.

7. Μπουκέτο ή σκορπισμένα –το μπουκέτο δείχνει μια μάλλον στενή σχέση με τα μέλη της οικογένειας και ότι θεωρείτε την οικογένειά σας ενωμένη. Αν τα λουλούδια είναι σκορπισμένα ίσως οι σχέσεις με την οικογένεια να μην είναι τόσο καλές ή να υπάρχει μεγάλος βαθμός ανεξαρτησίας μεταξύ τους.

8. Πόσο μακριά από τον κύβο – αυτό δείχνει τη σημασία της οικογένειας για εσάς και πόσο κοντά πιστεύετε ότι είστε στην οικογένειά σας. Όσο πιο κοντά τόσο περισσότερη αγάπη αισθάνεστε για την οικογένειά σας.

Το άλογο – ο/ η σύντροφός σας στη ζωή.

9. Αρσενικό ή Θηλυκό φύλο– αυτό είναι ο τύπος του χαρακτήρα που αναζητάτε στο σύντορφό σας, με το αρσενικό να είναι ένας δυνατός χαρακτήρας ενώ το θηλυκό να είναι ένας πιο μαλακός και ήπιος χαρακτήρας…

Δεν έχει σημασία αν π.χ είστε άντρας και επιλέξετε το άλογο να είναι αρσενικού φύλου, σημαίνει ότι αναζητάτε μια γυναίκα με δυνατό χαρακτήρα.

10. Πόσο κοντά/μακριά είναι – αυτό και πάλι δείχνει πόσο κοντά αισθάνεστε αυτή τη στιγμή με το σύντροφό σας- προσέξτε αν για παράδειγμα είναι στην ίδια απόσταση με την οικογένειά σας; ή πιο κοντά;

Η Καταιγίδα –Προβλήματα στη ζωή σας…

11. Πού βρίσκεται η καταιγίδα σε σχέση με τον κύβο; – όσο πιο κοντά είναι στον κύβο τόσο πιο πιεσμένος νιώθετε και τόσο πιο πολλά προβλήματα αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή.

Ορισμένοι άνθρωποι είναι περικυκλωμένοι από την καταιγίδα, κάποιοι την βλέπουν μέσα στον κύβο, άλλοι πολύ μακριά…και ορισμένοι δεν την βλέπουν καθόλου!!





Πηγή : irpersonalcom.wordpress.com

Comments

Popular posts from this blog

Είναι τσιμπημένος μαζί σου; Μάθε να διαβάζεις τα σημάδια!

Κριός Έχει μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να στριφογυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που είστε γύρω, προσπαθώντας να έχει οπτική επαφή μαζί σας. Κάθε φορά που τον κοιτάζετε τον βλέπετε να σας κοιτάζει, είτε έμμεσα είτε φανερά. Αυτά είναι τα πρώτα προφανή σημάδια ότι σας φλερτάρει. Ταύρος Καθαρίζει τον λαιμό του που έχει στεγνώσει κατά την προσπάθειά του να σας μιλήσει, καθώς το μυαλό του φαίνεται να έχει κολλήσει στον ήχο της φωνής σας. Επίσης, όταν βρίσκεται πιο κοντά σας, αν τύχει να μιλάτε σε κάποιους άλλους, προσπαθεί να σας αγγίξει ή να τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Είναι ο τρόπος του για να αφήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι είστε η δική του αγάπη και κάθε άλλος πρέπει να μένει μακριά.

Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου Το σύμβολο των Ιχθύων είναι δύο ψάρια που κολυμπούν αντίθετα. Κυρίαρχοι πλανήτες των Ιχθυών είναι ο Ποσειδώνας και ο Δίας. Το ζώδιο αυτό ανήκει στο στοιχείο του Νερού. Βασικά στοιχεία του χαρακτήρα των ατόμων αυτών είναι η ευαισθησία, η αστάθεια και οι ελιγμοί. Η αυθόρμητη τους αντίδραση είναι ευγενική και συγκαταβατική. Η λέξη κλειδί για τους Ιχθείς είναι: Εμπιστοσύνη. Η φράση κλειδί για τους Ιχθείς είναι: Νομίζω ότι. Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Παρθένος. Ο Ποσειδώνας, ο οποίος είναι ένας από του κυρίαρχους πλανήτες, χαρίζει στα άτομα αυτά ένα μυστήριο και μια τάση απομόνωσης. Οι Ιχθείς αγαπούν τη μοναξιά και το κλείσιμο στον δικό τους κόσμο. Η φαντασία των ατόμων αυτών είναι αχαλίνωτη, τόσο που καμιά φορά τα βγάζει έξω από την πραγματικότητα. Όταν αντιληφθούν ποια ακριβώς είναι η κατάσταση, τότε απογοητεύονται και αποτραβιούνται στα βάθη των ωκεανών, στη βυθισμένη κατοικία του Ποσειδώνα. Ο Δίας, που και αυτός κυβερνά το

Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου Το σύμβολο του ζωδίου του Αιγόκερου είναι μια άγρια κατσίκα. Ο κυρίαρχος πλανήτης του είναι ο Κρόνος. Το ζώδιο του Αιγόκερου ανήκει στο στοιχείο της Γης. Βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του είναι η σταθερότητα. Η αυθόρμητη του στάση είναι προσεκτική και επιφυλακτική. Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Καρκίνος. Η λέξη κλειδί για τον Αιγόκερω είναι: Όφελος. Η φράση κλειδί του είναι: Εγώ χρησιμοποιώ. Ο Αιγόκερως κυριαρχείται από τον πλανήτη Κρόνο. Σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία, ο Κρόνος ήταν γιος της Γης και του Ουρανού και πατέρας του Δία. Έτρωγε τα ίδια του τα παιδιά μέχρι που αυτοκαταστράφηκε και έχασε το θρόνο του. Αυτός ο πλανήτης προικίζει τα άτομα του Αιγόκερου με σταθερότητα, ικανότητα οργάνωσης, αποτελεσματικότητα, ωριμότητα, απέραντη υπομονή αλλά και φόβο για κάθε καινούριο και τρομερή προσκόλληση στα δεδομένα και συνήθη. Η πειθαρχία, το καθήκον και το πείσμα είναι βασικά χαρακτηριστικά τους. Η απαισιόδοξη στάση στη