Skip to main content

Σκορπιός: 24 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου

Σκορπιός: 24 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου

Το σύμβολο του Σκορπιού είναι το ζώο του σκορπιού με το κεντρί στην ουρά.
Οι κυρίαρχοι πλανήτες του Σκορπιού είναι ο Άρης και ο Πλούτωνας.
Ο Σκορπιός ανήκει στο στοιχείο του Νερού.
Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η εμμονή και η δύναμη.
Η αυθόρμητη του αντίδραση είναι έντονη και σαρκαστική.
Το απέναντι και το αντίθετο του ζώδιο είναι ο Ταύρος.
Η λέξη κλειδί για τον Σκορπιό είναι η λέξη : Ισχύς.
Η φράσεις κλειδιά του είναι : Επιθυμώ/Ποθώ.

Ο Πλούτωνας δίνει στο Σκορπιό, δύναμη και σιδερένια θέληση. Ο Πλούτωνας, θεός τους σκότους και του κάτω κόσμου είχε την ιδιότητα να είναι αόρατος και  να εξουσιάζει κρυφές επιθυμίες και μυστικά…Επιθυμούν να γνωρίζουν τα μυστικά και τις κρυφές σκέψεις των άλλων, χωρίς να αποκαλύπτουν τα δικά τους. Η ιδιωτική του ζωή και οι σκέψεις του είναι δικές του. Έχουν συνήθως έντονο και διαπεραστικό βλέμμα. Από την άλλη μεριά, ο Άρης, ο πλανήτης και ο θεός του πολέμου έχει δώσει στα άτομα αυτά  τεράστια αντοχή στις μάχες, επιθετική αλλά και αγωνιστική διάθεση. Το στοιχείο του Νερού στο οποίο ανήκουν, τους εμπλουτίζει με την αστείρευτη πηγή των συναισθημάτων τους. Έχουν την τάση να εξαρτώνται συναισθηματικά, διαθέτουν τεράστια αποθέματα αγάπης, τα οποία δίνουν απλόχερα στα άτομα που θα μιλήσουν στην ψυχή τους και μόνο. Οι Σκορπιοί είναι από τα πιο συναισθηματικά άτομα του ζωδιακού κύκλου. Οι πράξεις τους, οι σκέψεις τους και όλο τους το είναι διαποτίζονται από την διαμάχη της επικράτησης είτε των κατασκότεινων είτε των φανερών παθών και επιθυμιών τους Είναι άτομα των ακροτήτων στη ζωή, των εξαρτήσεων, της αγάπης αλλά και της εκδίκησης. Τα άτομα αυτά αρέσκονται πολλές φορές, στο να ελέγχουν τις ζωές των ανθρώπων του στενού τους περιβάλλοντος. Ξεκινώντας από την οικογένεια τους, τους συνεργάτες τους και φυσικά τους ερωτικούς τους συντρόφους. Δεν μένει τίποτα κρυφό από έναν Σκορπιό, ο οποίος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ανακαλύψει αυτά που κρύβετε και φυσικά θα τα μάθει.  Ενώ οι Σκορπιοί είναι πλημμυρισμένοι από συναισθήματα κάθε είδους, δεν τα αφήνουν να φανερωθούν και τα καταπιέζουν με σκοπό να αυτοελεγχθούν. Έτσι συχνά ένας Σκορπιός δείχνει μια επιφανειακή, ισορροπημένη γαλήνη, η οποία είναι σχεδιασμένη προσεκτικά για να μπορεί να κρύβει τα συναισθήματα του. Φαίνεται αρκετές φορές παγερός, απρόσιτος,σκληρός και ψυχρός.

«Ο Σκορπιός δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που προσφέρεται για διένεξη και το πνεύμα του χαίρεται μέσα σε αυτήν». (Μανίλιος, 1ος αιώνας)

Οι Σκορπιοί δεν είναι καθόλου αφελείς. Ένας Σκορπιός μπορεί και αντιλαμβάνεται τους κινδύνους και τα ψεύτικα λόγια! Ένας Σκορπιός δεν πρόκειται να σας υποσχεθεί κάτι χωρίς να είναι σε θέση να το τηρήσει. Γενικά, προκαλούν την περιέργεια του άλλου και κυρίως του αντίθετου φύλου. Έχουν τη φήμη των καλύτερων εραστών του ζωδιακού.Ένας Σκορπιός ξέρει πάντα πολύ καλά τι είναι αυτό που θέλει και βέβαια γνωρίζει και είναι σε θέση να εφαρμόσει ακριβώς την τακτική που χρειάζεται για να το πετύχει. Είναι προσηλωμένος στους στόχους του και μέχρι να τους κατακτήσει, έχει την ικανότητα να συγκεντρώνεται μόνο σε αυτούς. Η μεγάλη πρόκληση είναι το ύφος και η παρουσία του Σκορπιού. Οι Σκορπιοί και ειδικά οι άντρες ξεχωρίζουν από τη δυνατή και επιβλητική φωνή τους, ο τόνος και η χροιά της οποίας δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση. Το εξωτερικό τους παρουσιαστικό πολλές φορές είναι γαλήνιο, αλλά μέσα τους είναι γεμάτοι φλόγα και συναισθηματική υπερβολή. Ένας Σκορπιός, όσο θυμωμένος και αν είναι δε θα επιτρέψει στον εαυτό του να εκδηλωθεί, αν δεν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Οι Σκορπιοί λατρεύουν να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους συνομιλητές τους κάνοντας δηκτικά σχόλια και καμιά φορά αδιάκριτες παρατηρήσεις. Έχουν όμως προετοιμάσει την ανταπάντηση τους μαζεύοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια, κρυφά και με επιμέλεια! Ξεσκεπάζουν τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και…. Όπως ακριβώς και οι πραγματικοί σκορπιοί, τα άτομα αυτά είναι νυχτόβια όντα που προτιμούν να κρύβονται από το φως της ημέρας. Κρύβοντας τα αληθινά αισθήματα τους, προτιμούν να ζουν και να κινούνται σε σκοτεινούς και καλά κρυμμένους και απομονωμένους χώρους. Τα άτομα αυτά με το φοβερό κεντρί σαν μυστικό αλλά και με οφθαλμοφανές όπλο είναι ίσως απίθανο να ηττηθούν με όλα τα θεμιτά ή αθέμιτα μέσα. Είναι έτοιμα για κάθε είδους μάχη εξοπλισμένα με αλύγιστη θέληση, άκρατη επιθετικότητα, ατσάλινη δύναμη και άκαμπτη αυτοπεποίθηση. Όλοι όμως ανεξαιρέτως, διαθέτουν μια φοβερά ευαίσθητη ψυχή και πλούτο συναισθημάτων τα οποία όμως απολαμβάνει μόνο ο εκλεκτός της καρδιάς τους.

Ο αγαπημένος σας Σκορπιός αν είστε εσείς ο καλός του, θα σας αγαπά με πάθος, αρκεί αυτά να του τα ανταποδίδεται ακριβώς όπως τα παίρνετε. Η αφοσίωση του θα είναι ανιδιοτελής αλλά προσοχή μην προδώσετε τα μυστικά και τον έρωτα του. Θα βρεθείτε αντιμέτωποι με το δηλητήριο που είναι έτοιμος να διοχετεύσει σε ολόκληρο το σώμα αλλά και τη ζωή σας. Δε θα μπορείτε να σταθείτε πουθενά. Είναι καλύτερα για πολλούς να στραφούν προς άτομα άλλου ζωδίου πολύ πιο εύκολα και ανώδυνα από τον Σκορπιό. Τα άτομα του Σκορπιού από πολύ νεαρή ηλικία δείχνουν τα χαρακτηριστικά του ζωδίου τους, δηλαδή την επιθετικότητα, την ισχυρογνωμοσύνη και τη ριψοκίνδυνη συμπεριφορά. Από την άλλη είναι σχεδόν πάντα επιμελείς μαθητές, επιτυχημένοι επαγγελματίες και άριστοι συνεργάτες.


Το αγαπημένο χρώμα τους είναι το μαύρο αλλά και το κόκκινο, ειδικά σε συνδυασμό.

Σκορπιός Άντρας

Ο άντρας Σκορπιός είναι ένα σαγηνευτικό και μυστηριώδες πλάσμα, που παρασύρει τη γυναικεία ψυχή σε άλλους κόσμους! Η ζωή του είναι πλούσια από κατακτήσεις, αλλά δύσκολα αγαπάει και δίνεται ολοκληρωτικά. Οι πιο πολλές γυναίκες τον γνωρίζουν όσο αυτός αφήνει να τον μάθουν. Δηλαδή, καθόλου! Οι περισσότερες τον θεωρούν τόσο δύσκολο που φεύγουν μετά από λίγο…Είναι ο ιδανικός παθιασμένος εραστής και υπερευαίσθητος σύντροφος μόνο γι αυτήν που θα μιλήσει στην ψυχή του και θα τη θεωρήσει ως το ιδανικό του ταίρι και μοίρα του… Είναι εγωκεντρικός, δύσκολος, σκληρός, απόμακρος και άνθρωπος των άκρων. Δεν του αρέσουν οι πολλές ερωτήσεις και τα κοπλιμέντα δεν είναι το καλύτερο του!

Έχει χαρακτηριστικά μάτια και φαίνεται πολλές φορές ότι είναι σε κάποια υπνωτική φάση. Συνήθως, οι άντρες Σκορπιοί έχουν έντονα χαρακτηριστικά και χοντρά φρύδια. Έχει τριχωτά χέρια και πόδια. Είναι πολύ πιστός στους φίλους του και θα έκανε τα πάντα για να τους βοηθήσει. Δείχνει να προστατεύει την περηφάνια του.  Δίνει ειλικρινείς συμβουλές και κοπλιμέντα και μπορεί να φανεί πολύ γενναίος σε δύσκολες συνθήκες. Έχει πολύ καλή μνήμη και απολαμβάνει την πνευματική επικοινωνία.

Συνήθως είναι άτομο έξυπνο με μόρφωση και γνώσεις, πνευματικότητα αλλά και πάθη και αδυναμίες τις οποίες όμως προσπαθεί να τις ελέγξει. Τις θεωρεί επικίνδυνες να του καταστρέψουν την εικόνα  που έχει κουραστεί να δημιουργήσει. Έτσι εμφανίζεται υπερβολικά αδιάφορος και αναίσθητος όσον αφορά στα συναισθήματα των άλλων, ακόμα και της συντρόφου του. Η αυτοπροστασία του τον ωθεί να χτίσει ένα τρομερά παγερό και ψυχρό προσωπείο, το οποίο τον κάνει απρόσιτο και χαμένο βαθιά στις σκέψεις του. Δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον ενοχλήσει γιατί απλά κόβει κάθε είδους επικοινωνία Ξαναγυρνά στον κόσμο, μόνο όταν εκείνος νιώσει έτοιμος. Δε δίνει την ευκαιρία σε κανέναν να μάθει τα βαθύτερα μυστικά του και την ιδιωτική του ζωή.

Ο άντρας Σκορπιός έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ξέρει τι είναι καλό για εκείνον και τι όχι. Σαν εραστής είναι εκτός από παθιασμένος, δυναμικός, αποφασιστικός αλλά και πολύ στοργικός. Έχει πολλές σεξουαλικές ορμές και πολλές φορές είναι πιθανόν να βρεθούν σε σχέσεις βίαιες, με έντονο πάθος, σαδιστικό ύφος αλλά και σε τραγικές σαπουνόπερες. Σκοπός του είναι να βρει μια σχέση όπου να μπορεί να ανακαλύψει το νόημα της αγάπης και του έρωτα. Το χαρακτηριστικό του είναι πως με την ίδια ευκολία που φτιάχνει έναν δεσμό, από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να τον χαλάσει. Δεν γνωρίζει κανείς αν αυτό ισχύει μόνο για τις επιφανειακές σχέσεις ή και για τις πιο βαθιές. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να ξέρει αν μια σχέση είναι γι αυτόν βαθιά παρά μόνο ο ίδιος. Γενικά οι γυναίκες θεωρούν τους άντρες Σκορπιούς πολύ δύσκολα και ακατανόητα άτομα.

Ο άντρας Σκορπιός είναι ίσως ο μόνος του ζωδιακού κύκλου που μπορεί να βιώσει πολύ αισθησιακά, παθιασμένα και βαθιά τον αληθινό έρωτα. Ελκύεται από δύσκολες και μυστήριες γυναίκες και δεν υποχωρεί σχεδόν ποτέ. Αν σας έχει βάλει στο μάτι δεν ησυχάζει αν δε σας κάνει δική του. Δε βιάζεται ποτέ, παρατηρεί από μακριά και για όσο χρειάζεται, μέχρι να μαζέψει τα στοιχεία που θέλει και να σιγουρευτεί πως ο στόχος είναι αυτός που πρέπει. Μισεί την απόρριψη και δεν επιτρέπει στον εαυτό του να την υποστεί. Βέβαια, σαν σύντροφος κατανοεί και συμμερίζεται τις ανάγκες του άλλου. Στο σωστό σύντροφο είναι πάντα γενναιόδωροι και προσπαθούν να διευκολύνουν τη ζωή του. Θέλει ο σύντροφος του να επιδεικνύει την αγάπη του, να έχει τρυφερότητα και να τον θαυμάζει. Είναι πιθανό ο Σκορπιός να δημιουργήσει εξωσυζυγικές σχέσεις αν η ζωή με το σύντροφο του έχει σοβαρά προβλήματα. Όταν είναι πιο νέος είναι συνήθως πιο άστατος. Αν πληγωθεί έχει εκδικητικές τάσεις.

Ο Σκορπιός έχει μια τάση να δοκιμάζει τα όρια σας. Αυτό συμβαίνει επειδή του αρέσουν πολύ οι προκλήσεις. Το θεωρεί διασκεδαστικό, εκτός του ότι είναι ένα είδος δοκιμασίας γι’αυτόν, και αν υπάρχει κάποιο έπαθλο σίγουρα είναι το καλύτερο του! Χρειάζεται έναν σύντροφο που να μην τον κρίνει, να μιλάει με ειλικρίνεια, να τους κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον στο σεξουαλικό παιχνίδι, να έχει όρεξη για σεξ αλλά και να ξέρει να μιλάει και να συζητάει όταν η σχέση το απαιτεί. Για να τους κερδίσετε θα πρέπει να διεγείρεται τη φαντασία τους. Να ντύνεστε σέξι και να εξερευνάτε μαζί τα μυστήρια της ζωής… Κατά καιρούς δώστε τους το χρόνο που ζητάνε για να μένουν μόνοι…

Είναι αρκετά ευάλωτος απέναντι στη γυναίκα που ερωτεύεται που τη φοβάται. Νομίζει πως θα του ελέγξει τη ζωή και πολλές φορές αντιστέκεται, χωρίς να το θέλει. Είναι ντροπαλός και τα χάνει, συμπεριφέρεται σαν έφηβος και μπερδεύει τα λόγια του, ειδικά στην αρχή της σχέσης. Πολλές φορές, αυτός ο φόβος να μη χάσει τον αυτοέλεγχο του τον κάνει να φύγει και να καταλήξει σε λάθος και ίσως σε συμβατικό γάμο. Έτσι παρασυρμένος από το πάθος που του λείπει καταλήγει να έχει αρκετά συχνά εξωσυζυγικές σχέσεις. Είναι ικανός να νιώσει και να δεχτεί βαθύ και γεμάτο πάθος και ένταση έρωτα, αρκεί η γυναίκα που τον θέλει να καταφέρει να αντέξει τα ελαττώματά του και να κάνει υποχωρήσεις. Ο άντρας Σκορπιός θα θεωρήσει δεδομένο ότι είναι εκείνος που κυβερνάει τη σχέση.

Ο άντρας αυτός θεωρεί το ταίρι του πολλές φορές κτήση του και είναι φοβερά ζηλιάρης. Είναι αδύνατον όμως να παραδεχτεί κάτι τέτοιο. Ούτε φυσικά θα αφήσει να φανεί. Απλά με τον φανερά απειλητικά τρόπο του, θα φοβίζει όλους τους επίδοξους αντίζηλους, έτσι ώστε να μην έχετε καμία ελπίδα να στραφείτε αλλού. Είναι φοβερά καχύποπτος και επιφυλακτικός, κρίνοντας από τον εαυτό του και να ξέρετε πως δε συγχωρεί την απιστία! Σας ευχόμαστε, να μη χρειαστεί να βιώσετε τις εκρήξεις ενός Σκορπιού και πόσο μάλλον τις βίαιες πρακτικές του. Προσπαθήστε να μην  τραβάτε τα πράγματα στα άκρα!

Να θυμάστε κάτι. Ο άντρας Σκορπιός είναι πιθανόν να μη δείξει ότι σας θέλει. Ίσως, να χρειαστεί να κάνετε  εσείς το πρώτο βήμα. Αυτός μόνο θα επιλέξει αν θα ανταποκριθεί ή όχι. Έχει την ικανότητα να νιώσει και να εξωτερικεύσει βαθιά και έντονα αισθήματα μόνο στη γυναίκα που θα θεωρήσει κάρμα του. Από αυτήν τη γυναίκα περιμένει να μοιραστεί μαζί της την ακράτητη ερωτική του επιθυμία και τη βαθιά του αγάπη. Θα τις εκμυστηρευτεί σχεδόν τα πάντα.  Αν μπορείτε να του τα προσφέρετε θα είναι παντοτινά δικός σας!

Σκορπιός Γυναίκα

Η γυναίκα Σκορπιός περιβάλλεται από ένα πέπλο μυστηρίου, το οποίο ελκύει αλλά και φοβίζει πολλές φορές τους ερωτικούς συντρόφους. Είναι έτοιμη να περάσει τον οποιονδήποτε από κόσκινο και δε διστάζει να κάνει απροκάλυπτη κριτική. Η γυναίκα Σκορπιός έχει τρομερή διαίσθηση και ένστικτο αλάνθαστο για να ανακαλύψει και να διακρίνει τα ψέμματα και την κοροϊδία.  Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως μπορεί να προφυλαχτεί τέλεια και να γλιτώσει από τους  σκληρούς και προβληματικούς άντρες. Συνήθως οι σύντροφοι τους είναι άτομα χαμηλότερα από αυτήν σε επίπεδο μόρφωσης και κοινωνικές θέσης, όπου έτσι μπορεί και έχει τον έλεγχο. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα της μεγάλης ανασφάλειας που νιώθει κατά βάθος.
Το βλέμμα της είναι έντονα εκφραστικό και διερευνητικό ενώ συχνά έχει σφιχτοδεμένο αλλά με καλές αναλογίες σώμα. Τα πόδια της ίσως είναι κοντά και χοντρά.Κλείνει προς το κάτω το κεφάλι της είτε από κάποια πλευρά δεξιά ή αριστερά όταν κοιτάει κάποιον. Φαινομενικά φαίνεται ψυχρή. Δεν της αρέσει τόσο η κολακεία. Της αρέσει να κρατάει τα δικά της επίπεδα.Η γυναίκα Σκορπιός είναι από τις πιο φλογερές γυναίκες. Δεν έχει ταμπού στο κρεβάτι και μπορεί να σας παρασύρει στα πιο ερωτικά και παθιασμένα μονοπάτια! Η γυναίκα Σκορπιός δεν αφήνει συνήθως εύκολα να καταλάβει κάποιος πως ενδιαφέρεται γι αυτόν. Θα τον πλησιάσει για κάποιους άλλους επιφανειακούς λόγους και αν κατασταλάξει πως είναι ο άνθρωπος πως της ταιριάζει, τότε θα του κάνει τη χάρη να τον αφήσει να την κατακτήσει!  Ψάχνει το ιδανικό ταίρι που θα μοιραστεί μαζί του την τέλεια σαρκική αλλά και ψυχική ένωση.

Κατασταλάζει σε κάποιον σύντροφο, αλλά μοιάζει πολλές φορές να είναι μονίμως ανικανοποίητη.Ίσως, δεν έχει την κατανόηση που χρειάζεται, την ανταπόκριση που ζητάει στον έρωτα και την τρυφερότητα που την έχει πάρα πολύ ανάγκη. Δεν είναι σπάνιο να δείτε μια γυναίκα Σκορπιό να αναπολεί, να μιλάει και να αναλύει συνεχώς τις παλιές της σχέσεις. Πολλές φορές αναζητάει να μάθει στοιχεία για τους πρώην εραστές της και θέλει να έχει μια συνάντηση μαζί τους, με σκοπό να μάθει γιατί την πλήγωσαν τότε και να δείξει τη σημερινή ανωτερότητα της. Γι αυτό είναι πάντα ανικανοποίητη, δυσαρεστημένη και νιώθει πως έχει αδικηθεί. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι πολύ κτητική όταν δοθεί και αφοσιωθεί στο ταίρι της. Συνήθως κρύβει τα πραγματικά της αισθήματα στους γύρω της.

Πραγματικά, είναι κατόρθωμα να κατανοήσει κάποιος το βάθος των αισθημάτων μιας Σκορπιού. Οι περισσότεροι όμως εγκαταλείπουν πολύ γρήγορα μπροστά στα δύσκολα! Ένα βασικό χαρακτηριστικό της γυναίκας αυτής είναι ότι δεν ξεχνάει εύκολα αν την πληγώσουν.Εάν την τροφοδοτείτε με πληροφορίες, θα είναι πάντα κοντά σας. Αν δέχτηκε τη συγνώμη σας και σας έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να ξέρετε πως ίσως σας εκδικηθεί αμέσως μόλις συνέλθει!

Για τη γυναίκα Σκορπιό, η διαμάχη είναι μέσα στο πρόγραμμα. Είναι πολλές φορές ισχυρογνώμων και εγωίστρια. Καλό είναι οι γυναίκες Σκορπιοί να προσέχουν και να μπορούν να ελέγχουν τα ξεσπάσματα τους. Στις σχέσεις της είναι ζηλιάρα και κτητική. Θέλει τον άντρα της μονίμως στο πλευρό της και για πάντα. Είναι πιστή  και αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα και φροντίζει έτσι ώστε να μη λείψει τίποτα από κανέναν.  Επειδή όμως δε βρίσκει σχεδόν ποτέ την ολοκλήρωση που ζητάει, αφήνεται καμιά φορά, όχι χωρίς τύψεις στις εξωσυζυγικές σχέσεις. Και επειδή δεν της αρέσουν τα ψέμματα και η κοροϊδία, τα διαζύγια είναι αρκετά συχνό φαινόμενο στους Σκορπιούς.


Comments

Popular posts from this blog

Είναι τσιμπημένος μαζί σου; Μάθε να διαβάζεις τα σημάδια!

Κριός Έχει μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να στριφογυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που είστε γύρω, προσπαθώντας να έχει οπτική επαφή μαζί σας. Κάθε φορά που τον κοιτάζετε τον βλέπετε να σας κοιτάζει, είτε έμμεσα είτε φανερά. Αυτά είναι τα πρώτα προφανή σημάδια ότι σας φλερτάρει. Ταύρος Καθαρίζει τον λαιμό του που έχει στεγνώσει κατά την προσπάθειά του να σας μιλήσει, καθώς το μυαλό του φαίνεται να έχει κολλήσει στον ήχο της φωνής σας. Επίσης, όταν βρίσκεται πιο κοντά σας, αν τύχει να μιλάτε σε κάποιους άλλους, προσπαθεί να σας αγγίξει ή να τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Είναι ο τρόπος του για να αφήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι είστε η δική του αγάπη και κάθε άλλος πρέπει να μένει μακριά.

Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου Το σύμβολο των Ιχθύων είναι δύο ψάρια που κολυμπούν αντίθετα. Κυρίαρχοι πλανήτες των Ιχθυών είναι ο Ποσειδώνας και ο Δίας. Το ζώδιο αυτό ανήκει στο στοιχείο του Νερού. Βασικά στοιχεία του χαρακτήρα των ατόμων αυτών είναι η ευαισθησία, η αστάθεια και οι ελιγμοί. Η αυθόρμητη τους αντίδραση είναι ευγενική και συγκαταβατική. Η λέξη κλειδί για τους Ιχθείς είναι: Εμπιστοσύνη. Η φράση κλειδί για τους Ιχθείς είναι: Νομίζω ότι. Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Παρθένος. Ο Ποσειδώνας, ο οποίος είναι ένας από του κυρίαρχους πλανήτες, χαρίζει στα άτομα αυτά ένα μυστήριο και μια τάση απομόνωσης. Οι Ιχθείς αγαπούν τη μοναξιά και το κλείσιμο στον δικό τους κόσμο. Η φαντασία των ατόμων αυτών είναι αχαλίνωτη, τόσο που καμιά φορά τα βγάζει έξω από την πραγματικότητα. Όταν αντιληφθούν ποια ακριβώς είναι η κατάσταση, τότε απογοητεύονται και αποτραβιούνται στα βάθη των ωκεανών, στη βυθισμένη κατοικία του Ποσειδώνα. Ο Δίας, που και αυτός κυβερνά το

Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου Το σύμβολο του ζωδίου του Αιγόκερου είναι μια άγρια κατσίκα. Ο κυρίαρχος πλανήτης του είναι ο Κρόνος. Το ζώδιο του Αιγόκερου ανήκει στο στοιχείο της Γης. Βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του είναι η σταθερότητα. Η αυθόρμητη του στάση είναι προσεκτική και επιφυλακτική. Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Καρκίνος. Η λέξη κλειδί για τον Αιγόκερω είναι: Όφελος. Η φράση κλειδί του είναι: Εγώ χρησιμοποιώ. Ο Αιγόκερως κυριαρχείται από τον πλανήτη Κρόνο. Σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία, ο Κρόνος ήταν γιος της Γης και του Ουρανού και πατέρας του Δία. Έτρωγε τα ίδια του τα παιδιά μέχρι που αυτοκαταστράφηκε και έχασε το θρόνο του. Αυτός ο πλανήτης προικίζει τα άτομα του Αιγόκερου με σταθερότητα, ικανότητα οργάνωσης, αποτελεσματικότητα, ωριμότητα, απέραντη υπομονή αλλά και φόβο για κάθε καινούριο και τρομερή προσκόλληση στα δεδομένα και συνήθη. Η πειθαρχία, το καθήκον και το πείσμα είναι βασικά χαρακτηριστικά τους. Η απαισιόδοξη στάση στη