Skip to main content

Παρθένος: 24 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου

Παρθένος: 24 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου


Το σύμβολο του ζωδίου της Παρθένου είναι μια γυναικεία φιγούρα με γυμνούς τους ώμους και το μπούστο.
Κυρίαρχος πλανήτης του ζωδίου είναι ο Ερμής.
Το στοιχείο που ανήκει είναι η Γη.
Η αυθόρμητη αντίδραση της είναι ψυχρή και απόμακρη.
Τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα της είναι η λεπτολογία και ο συντηρητισμός.
Το απέναντι και αντίθετο ζώδιο της Παρθένου είναι ο Ιχθύς.
Η λέξη κλειδί για την Παρθένο είναι : Προσφέρω.
Η φράση κλειδί της είναι : Πρέπει να αναλύσω.

Τα άτομα που γεννήθηκαν στο ζώδιο της Παρθένου  κυριαρχούνται από τις ιδιότητες του πλανήτη Ερμή. Ο Ερμής ήταν ο αρχαίος Έλληνας θεός του εμπορίου, της επικοινωνίας, της γρήγορης σκέψης, των ταξιδιών, της συνεχούς αναζήτησης νέων ιδεών και τάσεων. Είναι τρομερά έξυπνα, ετοιμόλογα με καθαρό πνεύμα. Είναι άτομα εσωστρεφή, αγαπούν τη συνεχή γνώση και μάθηση. Οι Παρθένοι έχουν την ικανότητα να ασχολούνται με τις λεπτομέρειες. Δουλεύουν σκληρά και τους αρέσει η ειλικρίνεια και η εντιμότητα. Το όνομα του ζωδίου τους, σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι φλύαροι, επιδειξιομανείς αλλά ούτε αυτό που λέμε «γλεντζέδες». Αποφεύγουν, συνήθως τις κοσμικές συγκεντρώσεις και τα πλήθη και προτιμούν τη μοναξιά. Πολλές φορές, προσπαθούν να γίνουν πιο κοσμικοί, αλλά πιέζουν τον εαυτό τους για να γίνουν…Τα γλέντια, η διασκέδαση και τα ξενύχτια είναι ανοησίες και όχι κάτι ιδιαίτερο για τα άτομα του ζωδίου αυτού.

«Έχει γλώσσα που γοητεύει, μαεστρία στα λόγια, και όχι τόσο πλούτο, όσο την παρόρμηση να ερευνά τις αιτίες και τα αποτελέσματα των πραγμάτων.» (Μανίλιος, 1ος αιώνας)

Ένα άλλο τους χαρακτηριστικό είναι η ψυχρότητα και η αδιαφορία για τα ζητήματα ψυχής. Θεωρούνται άτομα αποστασιοποιημένα από τα αισθήματα και απόμακρα. Το ζώδιο αυτό, ανήκει στο στοιχείο της Γης. Η Γη έχει δώσει στα άτομα αυτά τετράγωνη λογική, συντηρητισμό, πρακτικότητα, αγάπη, μεθοδικότητα, διαύγεια και προσκόλληση στις υλικές απολαύσεις. Πολλές φορές τα άτομα αυτά στερούνται την πνευματικότητα και το αληθινό νόημα της ζωής, κυνηγώντας τις λογικές εξηγήσεις, κάνοντας χρονοβόρες και λεπτομερείς αναλύσεις και απορρίπτοντας καθετί που έχει να κάνει με το συναίσθημα και την ψυχή.

Είναι φιλότιμα, τίμια, εργατικά και αφοσιωμένα στο καθήκον και τους σκοπούς που έχουν θέσει για τη ζωή τους. Το μυαλό τους είναι διαυγές και κοφτερό και έχουν μεγάλη παρατηρητικότητα. Επίσης, είναι αρκετά ματαιόδοξοι.  Η Παρθένος απεχθάνεται την ανευθυνότητα, την τεμπελιά και την αργοπορία. Πολλές φορές θα δουλέψει, θα κάνει το καθήκον του ακόμα και αν τα νεύρα του έχουν φτάσει στα όρια τους, ακόμα και αν είναι έτοιμος να πέσει κάτω από υπερκόπωση ή εξάντληση. Αυτό συμβαίνει, γιατί αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες από τις δυνάμεις του. Συνήθως, τα άτομα αυτά, πληρώνονται λιγότερο απ’όσο θα έπρεπε για τη σκληρή δουλειά που αναλαμβάνουν. Η Παρθένος είναι από τα ζώδια του καθήκοντος. Θα βοηθήσει οποιοδήποτε αβοήθητο πλάσμα, αλλά μέχρι ένα σημείο. Το «όχι» της είναι όχι και δεν πρόκειται να υποσχεθεί κάτι που αμφιβάλει αν μπορεί να το τηρήσει. Αγαπάει την αλήθεια, την οικονομία, τη διακριτικότητα και τους λογικούς ανθρώπους. Δεν τρέφουν αυταπάτες και δύσκολα μπορεί κανείς να τους εξαπατήσει.

Θυμηθείτε, ότι το άγχος, η ένταση και τα νεύρα είναι στοιχεία που επικρατούν στην καθημερινότητα τους. Οι Παρθένοι ανησυχούν πολύ, όταν μπορέσουν και κατανοήσουν ότι θα πρέπει να κυριαρχούν αυτοί στις λεπτομέρειες που τους απασχολούν και όχι αυτές σε εκείνους, ίσως καταφέρουν πολλά.


Η Παρθένος, γενικά, δεν εξωτερικεύει τα συναισθήματα της και δεν είναι τόσο εκδηλωτική, μέχρι κάποιος να τη γνωρίσει καλύτερα. Οι Παρθένοι, δεν πρόκειται να χαρίσουν κολακείες, απλά για να τις πουν, αλλά αν θα κάνουν κάποια κολακεία θα είναι αληθινή. Η κριτική των πάντων, η συνεχής λεπτολογία και η υπερβολική, πολλές φορές, ανησυχία είναι χαρακτηριστικά που, πολλές φορές βασανίζουν τους Παρθένους και τους αποξενώνουν ακόμα και από πολύ καλούς φίλους. Έτσι τα πράγματα κάποιες φορές θλίβουν τα άτομα της Παρθένου και μια αποστασιοποίηση και μελαγχολία βρίσκεται στη ζωή, τη φυσιογνωμία και τη συμπεριφορά τους. Καλό θα είναι τα άτομα αυτά, να βρίσκονται σε περιβάλλον με άτομα πιο εξωστρεφή ώστε να μπορούν να εξωτερικεύουν τα συναισθήματα και τα πραγματικά τους «θέλω».

Άντρας Παρθένος

Ο άντρας Παρθένος δεν είναι από τους φλογερούς και παθιασμένους εραστές που θα σας παρασύρει στα μονοπάτια του έρωτα, με λόγια και με πράξεις. Είναι απόλυτα προσγειωμένος, λογικός και περιορίζεται στα τελείως απαραίτητα. Απαιτεί από τη σύντροφο του απόλυτη ειλικρίνεια και συνέπεια. Απολαμβάνει πραγματικά το φλερτ, γιατί ο έρωτας γι αυτόν είναι περισσότερο στο πνεύμα παρά στο σώμα και εξαντλεί την υπομονή της συντρόφου του στην διαδικασία των προκαταρκτικών. Γενικά, είναι ντροπαλός και δυσκολεύεται να εκφραστεί συναισθηματικά. Έλκεται από έξυπνες και δραστήριες γυναίκες, οι οποίες διαθέτουν χιούμορ και έντονη προσωπικότητα. Το πνεύμα τον διεγείρει αλλά μισεί την ασυνέπεια. Καλό θα είναι να είστε συνεπείς στα ραντεβού σας και να μην τον στήνετε! Ο Παρθένος είναι αγνός, αυτό δε σημαίνει όμως ότι είναι  και χαζός!

Να θυμάστε ότι ο Παρθένος θα θεωρήσει τη σχέση ως μόνιμη και την παίρνει αρκετά στα σοβαρά. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα αυτά ξέρουν καλά τι σημαίνει αφοσίωση, καθήκον και εμπιστοσύνη. Θα αγαπήσει τίμια και αγνά και δεν είναι άνθρωπος που θέλει να εντυπωσιάζει. Ίσως, του αρέσει να έχει ένα  εντυπωσιακό σπίτι αλλά  μέχρι εκεί. Θέλει και τον ευχαριστεί να βοηθάει τον σύντροφο του.Του αρέσει η συντροφικότητα, ο ρομαντισμός, η ζεστασιά και ο σεβασμός. Ξέρει να κρύβει καλά τη σεξουαλικότητα του. Ο άντρας Παρθένος θέλει το χρόνο του να ανοιχτεί ακόμα και σεξουαλικά..

Για να φτάσετε στο σεξ, μάλλον θα πρέπει να κάνετε εσείς το πρώτο βήμα. Ο άντρας Παρθένος είναι κάπως άτολμος μπροστά σε μια έξυπνη και σπιρτόζα γυναίκα και πολύ πιθανόν αν τον περιμένετε να βαρεθεί τε. Είναι διακριτικός και λεπτός στις κινήσεις του. Στο σεξ οι περισσότεροι Παρθένοι είναι γνώστες της γυναικείας ανατομίας και ξέρουν πολύ καλά να χειρίζονται τις τεχνικές με τα χέρια. Δεν είναι σχεδόν ποτέ βίαιος, σκληρός ή χυδαίος και μισεί όλες αυτές τις εκδηλώσεις. Δεν έχει ανεπτυγμένη τη φαντασία σε αυτόν τον τομέα και μάλλον καλά θα ήταν να μπορείτε να τον προκαλείτε κ εσείς, για να τον ενθαρρύνετε, ειδικά στην αρχή της σχέσης. Οι άντρες Παρθένοι, συνήθως κουβαλούν πολλές αναστολές και ταμπού από τα πατρικά ακόμα σπίτια τους, με τα οποία συνεχίζουν και ζουν, χωρίς να μπορούν να τα αποβάλλουν εύκολα.

Οι Παρθένοι, θεωρούν το σεξ μια κουραστική πολλές φορές ιστορία και συχνά προσπαθούν να το αποφύγουν ή ακόμα και να το περιορίσουν. Όσο ένας άντρας Παρθένος είναι νέος, τόσο περισσότερο το απολαμβάνει. Όσο μεγαλώνουν, δεν το θεωρούν απαραίτητο στοιχείο στη ζωή τους και πιθανό να μπορούν να ζήσουν και χωρίς αυτό. Η συχνότητα του μια φορά το μήνα είναι άκρως ικανοποιητική για έναν άντρα Παρθένο. Είναι πολύ πιθανό, άλλοι να περιορίσουν το σεξ, σε συγκεκριμένη ώρα και μέρα και πέρα τούτον μηδέν. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές, επειδή αγχώνεται εύκολα και  είναι άνθρωπος των ευθυνών και των υποχρεώσεων.Βέβαια, ο ρομαντικός Παρθένος είναι ικανός εραστής όταν βρει το κατάλληλο ταίρι που θα ξέρει να χειριστεί τα κουμπιά του και να τον κάνει να χαλαρώσει και να αισθανθεί ασφάλεια. Κατά βάθος, ο άντρας Παρθένος θέλει μια παθιασμένη και απρόβλεπτη σχέση.

Για να τους κερδίσετε θα πρέπει να τους επιβραβεύετε μετά από μια σκληρή εργασία ή κάτι κοπιαστικό, να είστε φίλοι, εραστές αλλά και να υπάρχει πραγματική πνευματική επικοινωνία. Προσπαθήστε να μην τους υποτιμάτε ειδικά στον ερωτικό τομέα. Ο Παρθένος πάντα ψάχνει για τη ποιότητα και όχι για την ποσότητα. Του αρέσει η οικογένεια, η τρυφερότητα, η φροντίδα και η ζεστασιά.

Γενικά, οι Παρθένοι δεν είναι οπαδοί των εφήμερων σχέσεων αν και δεν επενδύουν στο σεξ και δε συμμετέχουν με όλο τους το είναι. Κρατούν μια αδιάφορη και ψυχρή στάση και αποστασιοποιούνται από την ψυχική επικοινωνία με τον σύντροφο τους. Παρόλα’ αυτά, κάποιες φορές ακολουθούν τα άκρα.Κάποιοι λίγοι Παρθένοι ανήκουν στους τραβεστί, στους ηδονοβλεψίες και σε άτομα που προσβάλλουν και ταπεινώνουν τον σύντροφο τους. Όμως αυτές οι περιπτώσεις είναι εξαίρεση. Οι πιο πολλοί ζουν μέσα σε μια εκνευριστική ρουτίνα που είναι άκρως προβλέψιμη και κουραστική για έναν πιο φλογερό σύντροφο.

Παρθένος Γυναίκα

Η γυναίκα Παρθένος είναι έξυπνη, πρακτική με τρομερό αίσθημα καθήκοντος, συνεχώς απασχολούμενη και φορτωμένη με τα βάρη της οικογενείας και του σπιτιού. Είναι σεμνή στη σκέψη και στην πράξη και αγαπάει την τάξη και την οργάνωση. Η εργατικότητα της είναι απίστευτη και η μεθοδικότητα που διαθέτει, τη βοηθάει να ανταπεξέρχεται σε όλα τα προβλήματα με επιτυχία. Είναι γεμάτη ευγένεια, διακριτικότητα και καλοσύνη καθώς και κατανόηση για όλα όσα συμβαίνουν στους δικούς της και τους συνανθρώπους της. Πάντα είναι έτοιμη να προσφέρει τη βοήθεια της και να δώσει συμβουλές εκεί που μπορεί. Είναι όμως διστακτική και ντροπαλή αλλά κυρίως επιφυλακτική. Δεν εμπιστεύεται κανέναν, δεν ανοίγεται συναισθηματικά και δεν εκδηλώνεται. Οι αντιδράσεις της είναι ψύχραιμες, λογικές και σχεδόν απαθείς. Προσπαθεί να αυτοπροστατευτεί σε όλες τις φάσεις της ζωής της και δε δένεται ψυχικά με κανέναν.

Γενικότερα, δεν παρασύρεται από λόγια και πάθη, γι αυτό είναι μάταιο να προσπαθήσει κανείς να την εντυπωσιάσει με κάτι τέτοιο. Οι στόχοι της όμως είναι συγκεκριμένοι και φυσικά πάντα πετυχαίνει αυτό που έχει βάλει στο μυαλό της. Είναι μεθοδική και λεπτολόγος και εξετάζει όλες τις λεπτομέρειες και τις πτυχές των ζητημάτων που την αφορούν. Ο άντρας της ζωής της έρχεται πρώτος στις προτεραιότητες της και πολλές φορές είναι πάνω από τα παιδιά και την καριέρα της, Αφοσιώνεται χωρίς να δίνεται ολοκληρωτικά και είναι άψογη στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα ενός γάμου και μιας οικογένειας. Είναι τέλεια μητέρα, σύζυγος και οικοδέσποινα. Είναι τυπική αλλά απόμακρη και ψυχρή, χωρίς να αφήνεται να εξαρτάται από κανέναν. Δεν της αρέσουν οι πολύ στενές σχέσεις και αναζητάει πάντα την εσωτερική απομόνωση.

Δεν ζηλεύει και δεν δημιουργεί σκηνές και φασαρίες. Η αντίδραση της όμως είναι φαρμακερή καθώς έχει όπλα τα δηκτικά της σχόλια και την ειρωνεία. Η γυναίκα αυτή είναι τελειομανής και πολύ σχολαστική. Κριτικάρει και αναλύει τα πάντα και τους πάντες.Δεν της αρέσουν τα απρόβλεπτα και τα ξαφνικά στη ζωή της, γι αυτό και αναζητάει έναν σύντροφο που θα της εξασφαλίσει τη σιγουριά και την άνεση ενός καλοβαλμένου νοικοκυριού, χωρίς προβλήματα. Τα κριτήρια της είναι πάντα υψηλά, γι αυτό ο σύντροφος της ζωής της θα πρέπει να πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.  Πρώτα απόλα θα πρέπει να ενδιαφέρεται γι αυτήν και τα προβλήματα της και βεβαίως να έχει κάποια αξιόλογη καριέρα και υψηλή κοινωνική θέση.

Μισεί την ακαταστασία, τη βρόμα και τη μιζέρια και απαιτεί από τα μέλη της οικογενείας της να συμμορφώνονται με αυτά που ζητάει. Είναι καλλιεργημένη, με πνευματικές αναζητήσεις, ενημερωμένη για τα τρέχοντα γεγονότα και δε μιλάει πολύ. Η οικονομία και η άψογη διαχείριση των οικονομικών της είναι δεδομένα και πάντα θα υπάρχουν γι αυτήν τα απαραίτητα χρήματα για κάθε δραστηριότητα της οικογενείας, που δεν ξεφεύγει φυσικά από τα καθιερωμένα. Με τα παιδιά της είναι στοργική, αυστηρή και γεμάτη κατανόηση. Τους παρέχει τα πάντα και ζητάει πολλά. Δεν τους κάνει εύκολα τα χατίρια και δεν είναι πολύ ευαίσθητη.

Στη σχέση της είναι πιστή και αφοσιωμένη περισσότερο για τυπικούς και κοινωνικούς λόγους. Δεν την απασχολούν όμως έντονα συναισθήματα και ερωτικές αναζητήσεις που θα μπορούσαν να διαταράξουν αυτή την ηρεμία του σπιτιού της. Συχνά παραβλέπει προβλήματα στην επικοινωνία με το σύντροφο της για χάρη της ομαλής οικογενειακής της ζωής. Τα γούστα της είναι κλασσικά και απλά, και συνήθως δεν της αρέσει η επίδειξη και η μεγαλομανία. Είναι πάντα χαμηλών τόνων και μέσα από αυτήν την τακτική και τη συμπεριφορά πετυχαίνει το καλύτερο γι αυτήν και την οικογένεια της.

Ο κατάλληλος άντρας, που ξέρει να την ενθαρρύνει και να τη φροντίζει, θα έχει πάντα δίπλα του την πιο αφοσιωμένη σύντροφο και σύζυγο, χωρίς να ανησυχεί για τίποτα στο σπίτι. Η γυναίκα Παρθένος, πάντα θα αναζητάει τον τέλειο άντρα, τον οποίο φυσικά και δε βρίσκει.

Comments

Popular posts from this blog

Είναι τσιμπημένος μαζί σου; Μάθε να διαβάζεις τα σημάδια!

Κριός Έχει μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να στριφογυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που είστε γύρω, προσπαθώντας να έχει οπτική επαφή μαζί σας. Κάθε φορά που τον κοιτάζετε τον βλέπετε να σας κοιτάζει, είτε έμμεσα είτε φανερά. Αυτά είναι τα πρώτα προφανή σημάδια ότι σας φλερτάρει. Ταύρος Καθαρίζει τον λαιμό του που έχει στεγνώσει κατά την προσπάθειά του να σας μιλήσει, καθώς το μυαλό του φαίνεται να έχει κολλήσει στον ήχο της φωνής σας. Επίσης, όταν βρίσκεται πιο κοντά σας, αν τύχει να μιλάτε σε κάποιους άλλους, προσπαθεί να σας αγγίξει ή να τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Είναι ο τρόπος του για να αφήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι είστε η δική του αγάπη και κάθε άλλος πρέπει να μένει μακριά.

Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου Το σύμβολο των Ιχθύων είναι δύο ψάρια που κολυμπούν αντίθετα. Κυρίαρχοι πλανήτες των Ιχθυών είναι ο Ποσειδώνας και ο Δίας. Το ζώδιο αυτό ανήκει στο στοιχείο του Νερού. Βασικά στοιχεία του χαρακτήρα των ατόμων αυτών είναι η ευαισθησία, η αστάθεια και οι ελιγμοί. Η αυθόρμητη τους αντίδραση είναι ευγενική και συγκαταβατική. Η λέξη κλειδί για τους Ιχθείς είναι: Εμπιστοσύνη. Η φράση κλειδί για τους Ιχθείς είναι: Νομίζω ότι. Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Παρθένος. Ο Ποσειδώνας, ο οποίος είναι ένας από του κυρίαρχους πλανήτες, χαρίζει στα άτομα αυτά ένα μυστήριο και μια τάση απομόνωσης. Οι Ιχθείς αγαπούν τη μοναξιά και το κλείσιμο στον δικό τους κόσμο. Η φαντασία των ατόμων αυτών είναι αχαλίνωτη, τόσο που καμιά φορά τα βγάζει έξω από την πραγματικότητα. Όταν αντιληφθούν ποια ακριβώς είναι η κατάσταση, τότε απογοητεύονται και αποτραβιούνται στα βάθη των ωκεανών, στη βυθισμένη κατοικία του Ποσειδώνα. Ο Δίας, που και αυτός κυβερνά το

Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου Το σύμβολο του ζωδίου του Αιγόκερου είναι μια άγρια κατσίκα. Ο κυρίαρχος πλανήτης του είναι ο Κρόνος. Το ζώδιο του Αιγόκερου ανήκει στο στοιχείο της Γης. Βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του είναι η σταθερότητα. Η αυθόρμητη του στάση είναι προσεκτική και επιφυλακτική. Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Καρκίνος. Η λέξη κλειδί για τον Αιγόκερω είναι: Όφελος. Η φράση κλειδί του είναι: Εγώ χρησιμοποιώ. Ο Αιγόκερως κυριαρχείται από τον πλανήτη Κρόνο. Σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία, ο Κρόνος ήταν γιος της Γης και του Ουρανού και πατέρας του Δία. Έτρωγε τα ίδια του τα παιδιά μέχρι που αυτοκαταστράφηκε και έχασε το θρόνο του. Αυτός ο πλανήτης προικίζει τα άτομα του Αιγόκερου με σταθερότητα, ικανότητα οργάνωσης, αποτελεσματικότητα, ωριμότητα, απέραντη υπομονή αλλά και φόβο για κάθε καινούριο και τρομερή προσκόλληση στα δεδομένα και συνήθη. Η πειθαρχία, το καθήκον και το πείσμα είναι βασικά χαρακτηριστικά τους. Η απαισιόδοξη στάση στη