Skip to main content

Λέων: 23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου

Λέων: 23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου
                                                                           
Το σύμβολο του ζωδίου του Λέοντα είναι ένα άγριο αρσενικό Λιοντάρι.
Ο κυρίαρχος πλανήτης του είναι ο Ήλιος.
Το ζώδιο του Λέοντα ανήκει στο στοιχείο της φωτιάς.
Βασικό του χαρακτηριστικό είναι η σταθερότητα και η ζεστασιά.
Η αυθόρμητη του αντίδραση είναι πάντα θετική και ενθουσιώδης.
Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Υδροχόος.
Η λέξη κλειδί είναι η: Υπεροχή.
Η φράση κλειδί είναι η: Θέλω.

Ο Ήλιος, που είναι ο κυρίαρχος πλανήτης του Λέοντα, έχει δώσει στα άτομα αυτά την ανάγκη και τη δυνατότητα να προσφέρουν φως το οποίο αναζητούν και σε όλες του τις μορφές. Έχουν πάντα ανάγκη να λάμπουν, να ηγούνται, να φαίνονται, να είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Είναι πάντα έτοιμα να προσφέρουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, να δίνουν ελπίδα, κουράγιο και ζωή. Μόνο τότε μπορούν και ζουν, υπάρχουν και δημιουργούν. Η αναγνώριση και η συνεχής επιβράβευση από το περιβάλλον, τους είναι απαραίτητη, αλλιώς οι συνέπειες είναι πολύ μεγάλες ακόμα και για την υγεία αυτών των ατόμων. Το στοιχείο της Φωτιάς, όπου ανήκει το ζώδιο αυτό, τους εμπλουτίζει με αστείρευτη δύναμη, πείσμα, επιμονή, εγωισμό, μαχητική διάθεση αλλά όλα αυτά μέχρις ενός ορίου. Είναι τίμιος, περήφανος και γεμάτος αξιοπρέπεια.  Συνήθως, σπάνια κάνει οικονομία, είναι αρκετά σπάταλος και πολλές φορές βρίσκει λεφτά από τύχη(αλλά και εις βάρος των άλλων).

«Κομπάζουν και επιδεικνύουν τη χλιδή τους, όμως στα αισθήματα της καλής τους καρδιάς, δεν υπάρχει δόλος». (Μανίλιος, 1ος αιώνας)

Τα άτομα αυτά, υπερέχουν και πρέπει όλοι να υποτάσσονται, να υπακούν και να φροντίζουν ώστε οι Λέοντες να είναι πάντα ικανοποιημένοι.!Οι Λέοντες, πάντα κινδυνεύουν να στρέψουν την ενέργεια που εκπέμπουν ενάντια στον εαυτό τους και να καούν! Τα άτομα αυτά διακρίνονται για την  εσωτερική τους δύναμη αλλά και για τον εγωισμό τους. Είναι γεννημένοι αρχηγοί και το δείχνουν. Είναι αποφασισμένα να ηγηθούν των γεγονότων και των καταστάσεων με οποιοδήποτε τρόπο. Πολύ συχνά το πετυχαίνουν με το αγωνιστικό τους πνεύμα και τις ικανότητες τους. Τους αρέσει πολύ η ανταγωνιστικότητα, αλλά είναι και αρκετά λογικά άτομα ώστε να μελετήσουν και τις πιθανότητες αποτυχίας. Αντιπαθούν τον κάθε ένα ο οποίος θα τολμήσει να αμφισβητήσει την υπεροχή τους και φυσικά, δε θα το κρύψουν. Δεν είναι όμως άτομα που θα προσβάλουν και θα κακολογήσουν τους άλλους. Είναι σχεδόν πάντα γεμάτοι κατανόηση και δε ζουν χωρίς αγάπη. Το πάθος είναι κομμάτι στη ζωή τους. Ζουν έντονα και αγαπούν με πάθος.

Η ζωή τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ολόκληρη σαν μια θεατρική σκηνή με πρωταγωνιστές τους ίδιους. Όλες τους οι στιγμές, οι αντιδράσεις και οι εκδηλώσεις είναι μια απέραντη παράσταση! Σε όλες τους τις εκδηλώσεις, μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς μια τάση υπερβολής. Οι ίδιοι βέβαια δε το καταλαβαίνουν, καθώς ενεργούν ασυνείδητα, αλλά τα γύρω τους άτομα, κάποτε μαθαίνουν τους ρόλους και ανταποκρίνονται ανάλογα. Ο Λέων χρειάζεται ένα ακροατήριο και θέλει πάντα να τον περιμένουν.Το γεγονός πάντως είναι πως τα άτομα αυτά, είτε ανήκουν στην εξαιρετικά δυνατή ομάδα τους ζωδίου τους, είτε στην πιο αδύναμη, θα καταφέρουν πάντα να επιβληθούν και να κάνουν αυτό που θέλουν χρησιμοποιώντας αυτή τη δραματική τους συμπεριφορά. Το έργο είναι τόσο μελετημένο και επιδρά τόσο αποτελεσματικά στην ψυχολογία των θεατών που έχει ακριβώς το ποθούμενο αποτέλεσμα. Για αυτό λοιπόν, ο αγαπημένος σας Λέων, είναι σίγουρο πως στο τέλος θα σας καταφέρει. Είναι πολύ πιθανό να φτάσετε να αναζητάτε ιατρική βοήθεια για κάποια ψεύτικη αδιαθεσία, την οποία δημιούργησε το μυαλό του και θα ταλαιπωρηθείτε επιπλέον. Έχει πάντα την ανάγκη για χειροκροτήματα και κολακείες. Πρέπει πάντα να επιβεβαιώνετε τις ικανότητες του, την ανωτερότητα του, τη δύναμη του και να τονώνετε την περηφάνια του.Δεν τους αρέσει καθόλου η μοναξιά και πολλές φορές έχουν την ανάγκη για έναν σύντροφο αλλά και υπηκόους που να τους καταλαβαίνει και να τους κολακεύει. Οι Λέοντες λατρεύουν την κολακεία, το χιούμορ και την καλή διάθεση! Είναι άτομα που γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα και αν κάτι τους ξεφεύγει είναι επειδή απαξιούν να ασχοληθούν μαζί του.

Οι Λέοντες μέσα στην επιθυμία τους να κυριαρχούν, να τα ξέρουν όλα και να φαίνονται παντού, μπλέκονται πολύ συχνά σε ξένες υποθέσεις, σε προβλήματα άλλων και δημιουργούν φοβερές καταστάσεις, εκεί που δεν υπάρχουν. Οι εκτιμήσεις τους, φαινομενικά είναι απόλυτες, μέσα τους όμως, θα ξανασκεφτούν και θα αναλύσουν αυτό που ειπώθηκε από κάποιον άλλον. Αν έχει να κάνει με την αρχηγία τους μπορεί και να το ακολουθήσουν. Βέβαια, ένας Λέων είναι πάντα πρόθυμος να δώσει συμβουλές με κάποια υπεροχή και με ένα τρόπο ακόμα και για το πως θα ρυθμίσεις τη ζωή σου… Του αρέσει να δίνει συμβουλές στους άλλους, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο δεν ξέρει πως να δώσει συμβουλές στον εαυτό του και να ρυθμίσει τα προβλήματα του. Βέβαια, δε δέχεται εύκολα συμβουλές και υποδείξεις από άλλους εύκολα για τη δική τους ζωή…

Γενικά, τα άτομα αυτά είναι δυναμικά και ισχυρογνώμονα αλλά και εξίσου ευάλωτα συναισθηματικά. Είναι πρόθυμα να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή με όλα τα μέσα που διαθέτουν τους φίλους και την οικογένεια τους, δημιουργούν στενές και σταθερές ερωτικές σχέσεις και αφιερώνουν πολύ από το χρόνο τους στη δουλειά τους, τη φιλία και τους ανθρώπους που αγαπούν. Ο Λέων είναι λίγο τεμπέλης και απεχθάνεται τη σκληρή δουλειά. Βέβαια, με την πρώτη ευκαιρία θα κομπάσει για αυτά που προσέφερε  και αν κάποιος σταθεί αχάριστος κατά τα δικά του κριτήρια, δε θα διστάσει να του γυρίσει την πόρτα και να τον διαγράψει.

Θυμηθείτε ότι ο πλανήτης Ήλιος, που κυβερνά το ζώδιο αυτό, χαρίζει ζωή, αισιοδοξία, αξιοπρέπεια αλλά και δύναμη. Ο Λέων αγαπάει τη χρηματική άνεση αλλά όχι τη σκληρή δουλειά. Θα πρέπει να προσέξουν να αξιοποιούν σωστά τις ικανότητες τους και να μην υποκύπτουν σε εύκολο χρήμα. Η ματαιοδοξία είναι μια αδυναμία του, και η τεράστια πηγή ενέργειας που διαθέτει από τα χαρακτηριστικά του. Καλό θα είναι να δώσει βάση στα θετικά του χαρακτηριστικά και όχι στις αδυναμίες του.

Τα αγαπημένα τους χρώματα είναι τα έντονα, οι χαρούμενοι χρωματικοί συνδυασμοί, τα μοντέρνα ρούχα και σχέδια και αυτά φυσικά που ξεχωρίζουν. Είτε με το σχέδιο και το χρώμα, είτε με το λούσο και την πολυτέλεια. Οι Λέοντες αγαπούν πολύ το χρυσό, σε όλες του τις μορφές και γενικά ό,τι λάμπει!

Άντρας Λέων 

Ο άντρας Λέων είναι ανοιχτόκαρδος, γενναιόδωρος και καλοσυνάτος. Διαθέτει δύναμη αλλά και αισιοδοξία. Αυτό βέβαια υπό προϋποθέσεις! Οι περισσότεροι Λέοντες είναι άνθρωποι που αν βρεθούν σε περιβάλλον που τους επιδοκιμάζει, τους επιβραβεύει και τονώνει την αυτοπεποίθηση τους, αναδεικνύουν τον καλύτερο τους εαυτό. Τους αρέσει η αναγνώριση, η εκτίμηση, η εμπιστοσύνη, η κολακεία και το πάθος για τη ζωή. Πολλές φορές μπορεί να γίνει αλαζονικός, νάρκισσος και κάποιες φορές αδιάφορος. Γίνεται πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του και σαν άτομο είναι πολύ φιλικός  και περήφανος! Συνήθως έχει λεπτό σώμα, προσέχει την εμφάνιση του και έχει δυνατό και ευγενικό παράστημα. Είναι πολύ γοητευτικός και πολλές φορές φαίνεται να έχει έλεγχο του εαυτού του. Συνήθως είναι αθλητικός τύπος, και του αρέσει να εντυπωσιάζει και να τραβάει την προσοχή. Πολλές φορές πιστεύει ότι έχει τη γνώση σε πολλά πράγματα αλλά δυστυχώς έχει άγνοια. Μπορεί να γίνει τυραννικός και αυταρχικός.

Ο άντρας Λέων είναι τρυφερός και φλογερός και κάποιες στιγμές μπορεί να γίνει κατσούφης. Πολλές φορές χρησιμοποιεί τη γοητεία του για να πετύχει αυτό που θέλει. Γίνεται σπάταλος σε προσωπικά του έξοδα.Γενικά είναι πιστός στις σχέσεις του γιατί πιστεύει στον παραδοσιακό τρόπο ζωής, αλλά και γιατί δε διαθέτει εκείνη την πονηράδα και τη δεξιοτεχνία που χρειάζεται για να τα βγάλει πέρα με πολλές γυναίκες μαζί. Πάραυτα, πολλές φορές παρασυρμένος από το πάθος και αναζητώντας τη φλόγα που νομίζει πως δεν έχει βρει, είναι πιθανόν να δημιουργήσει κάποιες ανώδυνες εξωσυζυγικές σχέσεις. Πάντα όμως αφού καταλαγιάσει η ένταση, ξαναγυρίζει στην ασφάλεια και τη σιγουριά του σπιτιού του. Από τη σύντροφο του όμως δεν ανέχεται φυσικά κανένας είδος απιστίας!  Στο σπίτι και την οικογένεια του επιβάλλει τους όρους του και τις επιθυμίες του, τα οποία είναι νόμοι.Είναι πάντα έτοιμος και πρόθυμος να βοηθήσει, να τρέξει και να εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες της αγαπημένης του και των παιδιών του. Είναι πάντα σε θέση να προσφέρει όμορφα και ακριβά δώρα και να θυμηθεί κάθε επέτειο και γιορτή.

Η σύντροφος του Λέων, θα πρέπει να είναι εντυπωσιακή, να έχει προσεγμένη εμφάνιση, να έχει ωραίους και σωστούς τρόπους, να είναι ευγενική, να μην κάνει κάτι που να μαυρίζει την εικόνα της και να τον θαυμάζει. Να τον στηρίζει και να πιστεύει στα όνειρα του. Ο ρομαντισμός παίζει μεγάλο ρόλο σε έναν Λέοντα και πολλές φορές παίρνει ρίσκα στον έρωτα. Οι Λέοντες έχουν συχνά μεγάλες σεξουαλικές ορμές που δεν μπορούν να ελέγξουν, μπορεί να έχουν πολλές σχέσεις για τη σαρκική απόλαυση, την ομορφιά, την επιβεβαίωση αλλά και το πάθος.Η γυναίκα ενός Λέοντα πρέπει να είναι πάντα έτοιμη και πρόθυμη να τον περιποιηθεί, γιατί οι αδιαθεσίες πραγματικές ή φανταστικές, πάντα είναι αρκετά συχνές στους Λέοντες. Θέλουν με κάποιο τρόπο να τραβήξουν την προσοχή και πολλές φορές μια εικονική ασθένεια, μπορεί να είναι μήνυμα πως πρέπει να του δώσετε την ανάλογη σημασία, γιατί με το τρόπο του θέλει κάτι να σας πει.

Ένας Λέων χρειάζεται την εκτίμηση και την επιβράβευση σας και πολλές φορές αισθάνεται την ανάγκη να τον ζηλεύουν. Για να τον κερδίσετε, καλό θα είναι να τον αφήνετε να παίρνει πρωτοβουλίες, να δείχνετε ότι τον σέβεστε, να τους επιβραβεύετε και να τους κολακεύετε! Μην τους παραμελείτε! Θέλει ο σύντροφος του να είναι πιστός και να έχει πάθος. Στη σχέση του είναι τρυφερός και ευγενικός. Πολλές φορές, άντρες Λέοντες που θέλουν να τους υπηρετούν, σίγουρα υπάρχει κάποιο ψυχολογικό ιστορικό πίσω τους. Ο Λέων θέλει να τον θαυμάζουν και εκείνον αλλά και το ταίρι του. Θέλει να φέρεται στο ταίρι του μοναδικά και να γνωρίζει ότι είναι ξεχωριστό όπως εκείνος. Αν το πάθος του καταλαγιάσει, τότε ο σύντροφος ακόμα χρειάζεται αλλά ως φίλος και όχι ως εραστής. Αυτό σίγουρα, θα προκαλέσει προβλήματα στη σχέση, όπου οι αντιδράσεις και οι κινήσεις του Λέοντα, θα είναι περιφρονητικές.

Σαν εραστής, είναι υπέροχος και διαθέτει φαντασία. Του αρέσει ο σύντροφος του να είναι εραστής αλλά και φίλος. Αν προκύψει κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα, θα δυσκολευτεί να ζητήσει τη βοήθεια που ίσως θα έπρεπε. Είναι πολύ περιποιητικός και του αρέσει να διασκεδάζει. Να θυμάστε ότι ο άντρας Λέων δε φεύγει εύκολα από το σπίτι στο οποίο υπάρχει μια γυναίκα θηλυκό(!) και πρόθυμη να ικανοποιήσει την ανάγκη του για φροντίδα, κατανόηση και προπαντός υπακοή! Αν είστε αυτού του τύπου ή αν μπορείτε να παίξετε αυτόν τον ρόλο,( ο Λέων δε θα καταλάβει τη διαφορά), θα έχετε τον καλύτερο σύντροφο!

Γυναίκα Λέων 

Η γυναίκα Λέων είναι περήφανη, δυναμική όσο και ευαίσθητη και ευάλωτη Από νεαρή ηλικία, οι γυναίκες που γεννήθηκαν στο ζώδιο αυτό είναι χαρούμενες, καλόβολες αλλά αν μείνουν ανικανοποίητες, η φωνή τους θα ακουστεί με οργή. Έχει σεξαπίλ  και φαίνεται να έχει στο παρουσιαστικό της μια αρχοντιά. Είναι κομψή και προσέχει την εμφάνιση της. Έχει αξιοπρέπεια και της αρέσει να ασχολείται με πράγματα που την ενθουσιάζουν. Πολλές φορές χρησιμοποιεί την ευγένεια για να πάρει αυτό που θέλει.

Η γυναίκα Λέων αποζητάει αποδοχή, επιβεβαίωση και κολακεία. Έτσι υποφέρει χωρίς λόγο, ζώντας μέσα σε μια ψεύτικη κατάσταση μειωμένης αυτοπεποίθησης, επειδή δεν την έχουν επιβραβεύσει. Η γυναίκα αυτή χρειάζεται την προσοχή και την επιδοκιμασία όλου του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει. Αν δεν έχει όσο παρότρυνση και υποκίνηση χρειάζεται, μονίμως ξεκινάει σχέδια τα οποία παρατάει στη μέση και καριέρες τις οποίες σε κάποιο επόμενο στάδιο βρίσκει κουραστικές και μην ικανοποιητικές.. Οι γυναίκες Λέοντες, νιώθουν πως υπερτερούν, πως ξεχωρίζουν, πως είναι μοναδικές και κατά ένα περίεργο τρόπο νιώθουν πάντα ανικανοποίητες, δε βρίσκουν ποτέ το σύντροφο που θα συν ταξιδεύσει μαζί με τον υπέροχο χαρακτήρα τους και πάντα η εργασία δεν τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τς ικανότητες που έχουν. Όλα αυτά συμβαίνουν βέβαια μόνο στο μυαλό της γυναίκα στο Λέοντα, επειδή έχει την τάση να υπερβάλλει και να δίνει στα πράγματα μια δραματική διάσταση!

Υποφέρει πολύ συχνά από μελαγχολίες και καταθλίψεις, κυρίως όταν νιώσει ταπεινωμένη και παραμελημένη. Οι καταστάσεις αυτές είναι αρκετά πολύπλοκες και δυσάρεστες από τις οποίες δυσκολεύεται να βγει, αν και αποτελούν τελικά μέρος της ζωής της. Καλά θα ήταν ο σύντροφος της να ξέρει πως να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση.

Η γυναίκα Λέων, χρειάζεται ένα σύντροφο ψύχραιμο και δυναμικό, ο οποίος να μην επηρεάζεται από αυτήν την δραματοποίηση των πραγμάτων και να της προτείνει λύσεις και διεξόδους, να είναι χαρούμενος και να είναι αρκετά έξυπνος έτσι ώστε να της κάνει τα χατίρια, να την ξεκουράζει, να την επιβραβεύει, να την επιβεβαιώνει και να την κάνει να αισθάνεται ξεχωριστή. Έτσι θα μειώσει αυτές τις εκρήξεις της και τα πράγματα θα είναι πιο ήρεμα για όλους!

Επειδή έχει ανάγκη  την ασφάλεια και τη συντροφικότητα, συνήθως προσκολλάται σε κάποιο σύντροφο που μπορεί να είναι ακατάλληλος αλλά να καλύπτει τις βασικές της ανάγκες. Σπάνια θα αναπτύξει μια εξωσυζυγική σχέση και μισεί θανάσιμα την παρανομία. Δε θα μπορούσε να αντέξει για πολύ μια σχέση κρυφή και γενικότερα προτιμάει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Είναι αδύνατον να ζήσει μια ζωή πολύπλοκη και μπερδεμένη.Δε θέλει την ανυπακοή στις επιθυμίες της και πεθαίνει μέσα στη μιζέρια. Χρειάζεται όμως τόσους πολλούς συνδυασμούς και σωστούς χειρισμούς από τους άλλους, που πολλές φορές είναι αδύνατον να ικανοποιηθεί πλήρως και έτσι σχεδόν πάντα είναι κακόκεφη, κουρασμένη, ταλαιπωρημένη και πελαγωμένη. Για να επιβιώσει και να έχει τα απαραίτητα χρειάζεται ένα καλό εισόδημα!

Η γυναίκα αυτή δεν είναι η καθιερωμένη έννοια της νοικοκυράς και ούτε μπαίνει συνήθως σε καλούπια. Οι εργασίες εντός του σπιτιού την ταλαιπωρούν αφάνταστα και την κουράζουν.Πάντα μια γυναίκα Λέων χρειάζεται βοήθεια με το σπίτι αλλιώς κάποιο άλλο μέλος της οικογενείας θα πρέπει να το αναλάβει. Απαιτείται λίγη κατανόηση. Πάντα υπάρχει κάποιο κατάλληλο άτομο γι αυτά τα πράγματα. Η γυναίκα Λέων έχει τόσα άλλα χαρίσματα! Μπορεί να είναι όμορφη και να το δείχνει! Μπορεί να πρωταγωνιστεί στις οικογενειακές υποχρεώσεις και γιορτές, μπορεί να έχει μια επικερδή και καταξιωμένη καριέρα, μπορεί να κρατάει ψηλά την εικόνα της οικογενείας! Μπορεί να ασχολείται με τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του νοικοκυριού και τόσα άλλα! Χαρίστε της ακριβά ρούχα, δώρα ή αρώματα!


Comments

Popular posts from this blog

Είναι τσιμπημένος μαζί σου; Μάθε να διαβάζεις τα σημάδια!

Κριός Έχει μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να στριφογυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που είστε γύρω, προσπαθώντας να έχει οπτική επαφή μαζί σας. Κάθε φορά που τον κοιτάζετε τον βλέπετε να σας κοιτάζει, είτε έμμεσα είτε φανερά. Αυτά είναι τα πρώτα προφανή σημάδια ότι σας φλερτάρει. Ταύρος Καθαρίζει τον λαιμό του που έχει στεγνώσει κατά την προσπάθειά του να σας μιλήσει, καθώς το μυαλό του φαίνεται να έχει κολλήσει στον ήχο της φωνής σας. Επίσης, όταν βρίσκεται πιο κοντά σας, αν τύχει να μιλάτε σε κάποιους άλλους, προσπαθεί να σας αγγίξει ή να τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Είναι ο τρόπος του για να αφήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι είστε η δική του αγάπη και κάθε άλλος πρέπει να μένει μακριά.

Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Ιχθείς: 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου Το σύμβολο των Ιχθύων είναι δύο ψάρια που κολυμπούν αντίθετα. Κυρίαρχοι πλανήτες των Ιχθυών είναι ο Ποσειδώνας και ο Δίας. Το ζώδιο αυτό ανήκει στο στοιχείο του Νερού. Βασικά στοιχεία του χαρακτήρα των ατόμων αυτών είναι η ευαισθησία, η αστάθεια και οι ελιγμοί. Η αυθόρμητη τους αντίδραση είναι ευγενική και συγκαταβατική. Η λέξη κλειδί για τους Ιχθείς είναι: Εμπιστοσύνη. Η φράση κλειδί για τους Ιχθείς είναι: Νομίζω ότι. Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Παρθένος. Ο Ποσειδώνας, ο οποίος είναι ένας από του κυρίαρχους πλανήτες, χαρίζει στα άτομα αυτά ένα μυστήριο και μια τάση απομόνωσης. Οι Ιχθείς αγαπούν τη μοναξιά και το κλείσιμο στον δικό τους κόσμο. Η φαντασία των ατόμων αυτών είναι αχαλίνωτη, τόσο που καμιά φορά τα βγάζει έξω από την πραγματικότητα. Όταν αντιληφθούν ποια ακριβώς είναι η κατάσταση, τότε απογοητεύονται και αποτραβιούνται στα βάθη των ωκεανών, στη βυθισμένη κατοικία του Ποσειδώνα. Ο Δίας, που και αυτός κυβερνά το

Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Αιγόκερως: 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου Το σύμβολο του ζωδίου του Αιγόκερου είναι μια άγρια κατσίκα. Ο κυρίαρχος πλανήτης του είναι ο Κρόνος. Το ζώδιο του Αιγόκερου ανήκει στο στοιχείο της Γης. Βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του είναι η σταθερότητα. Η αυθόρμητη του στάση είναι προσεκτική και επιφυλακτική. Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Καρκίνος. Η λέξη κλειδί για τον Αιγόκερω είναι: Όφελος. Η φράση κλειδί του είναι: Εγώ χρησιμοποιώ. Ο Αιγόκερως κυριαρχείται από τον πλανήτη Κρόνο. Σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία, ο Κρόνος ήταν γιος της Γης και του Ουρανού και πατέρας του Δία. Έτρωγε τα ίδια του τα παιδιά μέχρι που αυτοκαταστράφηκε και έχασε το θρόνο του. Αυτός ο πλανήτης προικίζει τα άτομα του Αιγόκερου με σταθερότητα, ικανότητα οργάνωσης, αποτελεσματικότητα, ωριμότητα, απέραντη υπομονή αλλά και φόβο για κάθε καινούριο και τρομερή προσκόλληση στα δεδομένα και συνήθη. Η πειθαρχία, το καθήκον και το πείσμα είναι βασικά χαρακτηριστικά τους. Η απαισιόδοξη στάση στη