Skip to main content

Ο Χείρωνας στα ζώδια και η σημασία του

Ο Χείρωνας ανακαλύφθηκε την 1η Νοεμβρίου του 1977 από τον αστρονόμο Τσαρλς Κόουαλ στο παρατηρητήριο Πάλομαρ της Καλιφόρνια (ΗΠΑ). Η τροχιά του βρίσκεται μεταξύ του Ποσειδώνα και του Ουρανού. Δεν έχει οριστεί ακόμα ποιο ζώδιο κυβερνάει, αλλά ενισχύει και ενδυναμώνει τα χαρακτηριστικά του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται.


Χείρωνας στον Κριό: Υπάρχει αρκετή βιασύνη και ενθουσιασμός στα άτομα αυτά, καθώς και η επιθυμία να ανακαλύψουν νέα σχέδια για να διοχετεύσουν σε αυτά την ενέργεια τους. Πιθανά είναι ευάλωτοι σε ατυχήματα και συνήθως δεν δίνουν μεγάλη σημασία σε τραύματα και τυχόν εγκαύματα, τα αφήνουν να γιατρευτούν από μόνα τους.

Χείρωνας στον Ταύρο: Εδώ τονίζεται ιδαίτερα η ανάγκη του Ταύρου για οικονομική ασφάλεια. Τα άτομα αυτά δεν θα βρουν την αληθινή ευτυχία αν δεν λύσουν αυτό το θέμα. Χρειάζεται να προσέξουν πολύ την κτητικότητα τους ιδιαίτερα με τους συντρόφους τους, γιατί είναι πολύ πιθανόν να προκληθούν ψυχολογικά προβλήματα που δύσκολα αντιμετωπίζονται.

Χείρωνας στους Διδύμους: Η θέση αυτή προικίζει με διανοητικές ικανότητες και συχνά σε αυτή τη θέση συναντάμε θαυμάσια μυαλά, με έμφαση στη λογική αλλά και τη διαρκεί αμφισβήτηση. Εδώ υπάρχει μια έμφυτη τάση να μεταστρέψουν τις απόψεις των άλλων σχετικά με τη βαρβαρότητα του ανθρώπου υποστηρίζοντας μια πιο ανθρωπιστική πλευρά.

Χείρωνας στον Καρκίνο: Για τα άτομα αυτά είναι σημαντικό το οικογενειακό περιβάλλον και τα συναισθήματα φροντίδας του Καρκίνουν θα εκδηλωθούν όταν το άτομο αποκτήσει δικά του παιδιά. Είναι όμως εξίσου σημαντική η ένταξη του ατόμου αυτού σε κάποιο σύλλογο, ή σε κάποιες φιλανθρωπίες για να αισθάνεται ότι είναι μέλος ενός κοινωνικού συνόλου που μοιάζει με οικογένεια.

Χείρωνας στον Λέοντα: Εδώ τονίζεται η λάμψη του Λέοντα και το άτομο τραβάει την προσοχή των άλλων. Κάποιες φορές εκδηλώνεται η αρνητική πλευρά της επιρροής του πλανήτη και έχουν την τάση να παραπονιούνται, για τους γονείς του, για την επιλληπή τους μόρφωση αλλά και για τα λιγοστά χρήματα που βγάζουν.

Χείρωνας στην Παρθένο: Τα άτομα εδώ εργάζονται πολύ σκληρά αλλά και εντατικά. Προτιμούν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ρουτίνας και είναι τελειομανείς. Είναι αρκετά ευάλωτοι στο άγχος και χρειάζεται να κάνουν τακτικά ασκήσεις χαλάρωσης, όπως γιόγκα.

Χείρωνας στον Ζυγό: Τα άτομα εδώ συχνά μνησικακούν και είναι απαραίτητα να καταβάλλουν προσπάθεια να αφήνουν το παρελθόν πίσω τους και να μάθουν να συγχωρούν. Θα πρέπει επίσης να μάθουν να είναι συμπονετικοί με τον σύντροφο τους και να προσέξουν τις εγωιστικές τους εκρήξεις.

Χείρωνας στον Σκορπιό: Η θέση αυτή φέρνει μια ξεκάθαρη στάση απέναντι στη ζωή. Για τα άτομα αυτά τα πράγματα είναι μαύρα ή άσπρα. Έχουν αποφασιστικότητα αλλά και κυκλοθυμία σε ακραίο βαθμό, που ίσως κρύβει από πίσω αμφιβολίες ή κάποια ανικανότητα. Είναι αρκετά ανταγωνιστικοί και έχουν επιχειρηματικές τάσεις.

Χείρωνας στον Τοξότη: Στη θέση αυτή, οι επιρροές του Χείρωνα και του Τοξότη αλληλοσυμπληρώνονται. Είναι διαρκώς στενοχωρημένοι με αυτά που έχουν και δείχνουν να αναζητούν πάντα ποια είναι η σωστή κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Χείρωνας στον Αιγόκερω: Η θέση αυτή προσδίδει στο άτομο αξιοπιστία και το άτομο έχει το υπέροχο χάρισμα να εμπνέει στους άλλους μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχουν ανάγκη από οικονομική ασφάλεια και επιτυχία και αυτό εδώ εντείνεται ακόμα περισσότερο.

Χείρωνας στον Υδροχόο: Ο πλανήτης Χείρωνας βοηθάει το άτομο να τα βγάζει πέρα με προβλήματα υγείας. Η στάση τους απέναντι στην ασθένεια είναι θετική και εστιάζουν κυρίως στην ανάρρωση, ακόμα κι αν η κατάσταση δεν το επιτρέπει. Επίσης, εκδηλώνεται εδώ συχνά η αντίσταση του Υδροχόου σε σταθερές σχέσεις.

Χείρωνας στους Ιχθείς: Αυτή είναι μια θαυμάσια θέση για όσους απολαμβάνουν το διάβασμα. Τα άτομα αυτά συχνά παραμελούν αρκετά τα πρακτικά ζητήματα της ζωής και δίνουν περισσότερη έμφαση στη μάθηση. Κι εδώ εκδηλώνονται δημιουργικές ικανότητες, κυρίως σε τομείς διακόσμησης αλλά και επιλογή χρωμάτων.

Comments

Popular posts from this blog

Είναι τσιμπημένος μαζί σου; Μάθε να διαβάζεις τα σημάδια!

Κριός Έχει μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να στριφογυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που είστε γύρω, προσπαθώντας να έχει οπτική επαφή μαζί σας. Κάθε φορά που τον κοιτάζετε τον βλέπετε να σας κοιτάζει, είτε έμμεσα είτε φανερά. Αυτά είναι τα πρώτα προφανή σημάδια ότι σας φλερτάρει. Ταύρος Καθαρίζει τον λαιμό του που έχει στεγνώσει κατά την προσπάθειά του να σας μιλήσει, καθώς το μυαλό του φαίνεται να έχει κολλήσει στον ήχο της φωνής σας. Επίσης, όταν βρίσκεται πιο κοντά σας, αν τύχει να μιλάτε σε κάποιους άλλους, προσπαθεί να σας αγγίξει ή να τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Είναι ο τρόπος του για να αφήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι είστε η δική του αγάπη και κάθε άλλος πρέπει να μένει μακριά.

6 Σημάδια ότι είστε πιο ελκυστική απ΄ότι πιστεύετε

6 Σημάδια ότι είστε πιο ελκυστική απ΄ότι πιστεύετε 1. Οι άνθρωποι γύρω σας σπάνια σας κάνουν κομπλιμέντα. Μήπως σας έχει τύχει ποτέ μια κατάσταση όπου νιώθατε 100% αυτοπεποίθηση και ήσασταν σίγουροι ότι όλα τα μάτια θα ήταν πάνω σας, αλλά, τελικά, καταλήξατε να μη παίρνετε κανένα κομπλιμέντο; Είναι προφανές ότι μετά από αυτή την κατάσταση ένα άτομο αρχίζει αυτόματα να έχει αμφιβολίες για τον εαυτό του. Αλλά, αυτή η κατάσταση σημαίνει ακριβώς το αντίθετο - είστε πανέμορφοι! Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι γύρω σας νομίζουν ότι γνωρίζετε πόσο όμορφοι είστε και δε χρειάζεστε καμία υπενθύμιση γι 'αυτό. Άλλοι μπορεί να σκεφτούν ότι δε χρειάζετε να σας δώσουν πάρα πολλή προσοχή. Έτσι, αν οι γύρω σας δεν αναφέρονται στο πως φαίνεστε εύκολα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε σας θεωρούν ελκυστικό. 2. Όταν παίρνετε τελικά σας κάνει κάποιος ένα κομπλιμέντο, σας ακούγεται αδιάφορο. Ας δούμε αυτό το πρόβλημα από την άλλη πλευρά: Σας κάνουν κοπλιμέντα σπάνια και όταν παίρνετε το κομπλιμέντο, 

Ερωτικές Συμβατότητες Ιχθύ

Ιχθύς – Κριός Εσείς βέβαια, κάνετε και δίνετε ότι μπορείτε. Ο Κριός θα πάρει ότι του δώσετε, αλλά δυστυχώς δεν θα πάρετε το αντάλλαγμα που εσείς περιμένετε. Είναι μια σχέση δύσκολη, εσείς είστε περισσότερο ιδεαλιστής και ανιδιοτελής, ενώ ο Κριός είναι κάπως εγωιστής. Αν δεχθείτε να θυσιαστείτε για χάρη του, ίσως κάτι να γίνει!Εκτιμήστε την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό του. Μην ξεχνάτε να κολακεύετε το » εγώ » του.