Skip to main content

Ο Ουρανός στα ζώδια και η σημασία του

Ο Ουρανός συνδέεται με το απώτερο παρελθόν και το μακρινό μέλλον. Μαζί με το Κρόνο κυβερνούν το ζώδιο του Υδροχόου. Είναι ο πλανήτης της επανάστασης, της εξέγερσης αλλά και της έκπληξης. Κυβερνάει τα αναπάντεχα γεγονότα, την ενόραση, την αυθεντικότητα, τις εφευρέσεις, την αντίδραση, την ισχυρογνωμοσύνη και κάθε τι εκκεντρικό. Ο Ουρανός συχνά αποκαλείται ως πλανήτης «αποχωρισμού» γιατί είναι υπεύθυνος για την ακύρωση υπαρχουσών καταστάσεων αλλά και για την αναδιοργάνωση του, καμιά φορά στο καλό και καμιά φορά στο κακό. Από τη μία ο πλανήτης αυτός ενθαρρύνει το ενδιαφέρον για την αρχαιολογία, τη γεωγραφία και τη παλαιοντολογία και από την άλλη πλευρά τους υπολογιστές, τα σχέδια και τη νέα τεχνολογία.
Ουρανός στον Κριό: Ο Ουρανός λειτουργεί θετικά από αυτό το ζώδιο, όταν η ενέργεια του Κριού εκφράζεται με αυθεντικότητα. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση αλλά και τη δυνατότητα του ατόμου να πετυχαίνει τους στόχους του, με ασυνήθιστο ή αντισυμβατικό τρόπο. Όταν οι άνθρωποι είναι δημιουργικοί, έχουν μια ζωντανή αίσθηση των χρωμάτων και αν προκύπτουν από του χάρτης τους ηγετικές ικανότητες, ο Ουρανός εδώ τις ενισχύει. Έντονο και χαρακτηριστικό επίσης είναι το πείσμα του Ουρανού, αλλά και μια επιπολαιότητα, που πιθανότατα οδηγεί σε ριψοκίνδυνες αποφάσεις.

Ουρανός στον Ταύρο:  Το πείσμα του Ουρανού συνδυάζεται με το σταθερό στοιχείο του Ταύρου και δημιουργεί μια ισχυρή δύναμη. Πολλοί με αυτή τη θέση στο χάρτη λένε «Πήρα την απόφαση μου και τέλος». Το χαρακτηριστικό αυτό βοηθάει αν υπάρχει αναποφασιστικότητα σε άλλες περιοχές του χάρτη. Τις περισσότερες φορές όμως οι απόψεις του ατόμου αυτού θα είναι άκαμπτες και σταθερές. Αυτή η θέση δίνει σταθερότητα, ενώ η αυθεντικότητα του Ουρανού, εκφράζεται με έμφαση στη λογική. Κάποιες φορές παρατηρείται τολμηρή διαχείριση των οικονομικών.

Ουρανός στους Διδύμους: Αυτή η θέση είναι ζωντανή, ειδικά αν ο γενέθλιος χάρτης του ατόμου δείχνει διανοητικές ικανότητες. Εκδηλώνεται στο άτομο μια εκκεντρικότητα και κάποιες φορές μια τάση «διεστραμμένη», μόνο και μόνο για να σοκάρει τους άλλους.Είναι ετοιμόλογοι στις κουβέντες τους και «ανάβουν» γρήγορα στους καυγάδες. Πολλοί από αυτούς θα έχουν επιτυχημένη καριέρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Γοητεία αλλά και τάση για φλερτ.

Ουρανός στον Καρκίνο: Κάθε επιρροή του Καρκίνου φέρνει ιδιοτροπία και κυκλοθυμία, κι εδώ συνδυάζεται με την απρόβλεπτη φύση του Ουρανού. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αν το άγχος , οι ανησυχίες και η αναποφασιστικότητα βρίσκονται και σε άλλες περιοχές του γενέθλιου χάρτη του ατόμου. Ωστόσο, η αρνητική επίδραση ίσως μετριάζεται από άλλους πλανήτες ή συνδυασμούς. Υπάρχει το στοιχείο της αυθεντικότητας, που διασφαλίζει τη δημιουργική έκφραση του ατόμου, είτε στις τέχνες, είτε στις επιστημονικές έρευνες. Εκδηλώνεται επίσης μια ανθρωπιστική τάση.

Ουρανός στον Λέοντα: Στη θέση αυτή, ενισχύεται η ενέργεια του Λεόντα αλλά και οι ηγετικές ικανότητες. Κάποιες φορές το άτομο επιθυμεί την εξουσία και έλκεται από την πολιτική. Αν αυτή η τάση εκφραστεί θετικά, θα βρει οπαδούς πρόθυμους να τον ακολουθήσουν. Ο σταθερός Λέοντας σε συνδυασμό με το πείσμα του Ουρανού μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα, όπως σε στόμφο. Ο Λέων προσδίδει εγκαρδιότητα στις κοινωνικές επαφές, την οποία όμως αποδυναμώνει ο ψυχρός Ουρανός. Ο συνδυασμός αυτός πάντως κάνει το άτομο να είναι ευχάριστο αλλά και φιλικό. Η αυτοπεποίθηση ενισχύεται ιδιαίτερα, ειδικά αν ο γενέθλιος χάρτης του ατόμου, ωθεί το άτομο προς τη μετριοφροσύνη ή τη συστολή. Η δημιουργικότητά εκφράζεται με αυθεντικότητα.

Ουρανός στην Παρθένο:  Εδώ υπάρχει μια πιθανή πηγή έντασης, όμως ο αναλυτικός νους της Παρθένου με την αυθεντικότητα του Ουρανού είναι ο ιδανικός συνδυασμός για επιστημονική ή φιλοσοφική έρευνα. Ίσως υπάρξει σύγκρουση μεταξύ της τάσης για συμβατική ζωή και της αντισυμβατικής επιρροής του Ουρανού. Το άτομο χρειάζεται να συνειδητοποιήσει αυτή την αντίφαση και να την αντιμετωπίσει με τη λογική.

Ουρανός στον Ζυγό: Εδώ η ρομαντική πλευρά του Ουρανού χαρίζει γοητεία και αριστοκρατία. Όμως, αν υπάρχουν και άλλοι πλανήτες στον Ζυγό, ίσως επέλθει σύγκρουση μεταξύ της ανάγκης για ανεξαρτησία και της εξίσου ισχυρής ανάγκης για σταθερότητα στη σχέση. Ο Ουρανός βρίσκεται εδώ, σε αρκετά ερωτική διάθεση και θα εκδηλωθεί μια τάση για πειραματισμό στο σεξ. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολύ φιλικοί, συμπαθητικοί, προσβάσιμοι και πρόθυμοι στο να βοηθούν του άλλους. Η επιρροή του Ουρανού χαρίζει ψυχραιμία και λογική και σταθεροποιεί την ένταση του συναισθήματος.

Ουρανός στον Σκορπιό:  Εδώ έχουμε μια δυναμική και σοβαρή θέση για τον Ουρανό. Ο Σκορπιός γενικά είναι φορτισμένος συναισθηματικά και η ψυχρή αδιαφορία του Ουρανού περιορίζει την έκφραση των συναισθημάτων, το αποτέλεσμα είναι ότι θα δείχνουν ψύχραιμοι κι από μέσα τους θα βράζουν. Θα χρειαστεί να μάθουν να απελευθερώνουν τα συναισθήματα τους με ελεγχόμενο τρόπο, αντί με ανεξέλεγκτες εκρήξεις.

Ουρανός στον Τοξότη:  Ο Ουρανός εδώ προσδίδει αυθεντικότητα στο πνεύμα και το άτομο έχεις πολλές πρωτότυπες ιδέες που τις βάζει σε πράξη με ενθουσιασμό. Το άτομο με τη θέση αυτή έχει πολύ θετικές προοπτικές για τη ζωή του με καλή αίσθηση του χιούμορ. Σε αυτή τη θέση συναντάμε κάποια πολύ δυνατά μυαλά με απίστευτες προοπτικές που θα πρέπει να μην τις αφήσουν αναξιοποίητες.

Ουρανός στον Αιγόκερω: Εδώ ο κοινός νους και η λογική του ζωδίου είναι σε αρμονία με την αυθεντικότητα και τον δυναμισμό του Ουρανού. Όμως, εκδηλώνεται σύγκρουση μεταξύ της συμβατικής συμπεριφοράς τους Αιγόκερου και της εκκεντρικότητας του Ουρανού. Ο Αιγόκερως θέλει πάντα να δείχνει ότι κάνει το σωστό, ενώ ο Ουρανός ωθεί σε πιο τολμηρές πράξεις. Ιδανικά, το άτομο θα επιδικνύει σύνεση, για να τα έχει καλά με τον εαυτό του και με του άλλους. Τα χαρακτηριστικά αυτά τροποποιούνται από άλλες ισχυρές πλανητικές θέσεις.

Ουρανός στον Υδροχόο:  Ο Ουρανός εδώ βρίσκεται στο ζώδιο του. Η θέση αυτή προσδίδει ανεξαρτησία. Τα άτομα αυτά θέλουν να προχωρούν με το δικό τους ( στενόμυαλο) τρόπο. Αν υπάρχουν κι άλλοι πλανήτες στον Υδροχόο, θα εκδηλωθούν τα καλύτερα χαρακτηριστικά του ζωδίου, ανθρωπισμός, φιλικότητα και ενδιαφέρον για τα οικολογικά προβλήματα. Το πως θα τους βλέπουν οι άλλοι εξαρτάται αποκλειστικά από τους ίδιους.

Ουρανός στους Ιχθείς: Η θέση αυτή χαρίζει στα άτομα ελπίδα και αισιοδοξία αλλά και την προθυμία να δρουν εκεί που κάποιοι άλλοι δεν θα μπορούσαν να το κάνουν. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε τέτοια θέση είναι πιθανόν να διαφέρουν στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πανανθρώπινα γεγονότα, αλλά θα κάνουν αρκετές ανθρωπιστικές πράξεις αφότου ενηλικωθούν.

Πηγές : skai

Comments

Popular posts from this blog

Είναι τσιμπημένος μαζί σου; Μάθε να διαβάζεις τα σημάδια!

Κριός Έχει μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να στριφογυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που είστε γύρω, προσπαθώντας να έχει οπτική επαφή μαζί σας. Κάθε φορά που τον κοιτάζετε τον βλέπετε να σας κοιτάζει, είτε έμμεσα είτε φανερά. Αυτά είναι τα πρώτα προφανή σημάδια ότι σας φλερτάρει. Ταύρος Καθαρίζει τον λαιμό του που έχει στεγνώσει κατά την προσπάθειά του να σας μιλήσει, καθώς το μυαλό του φαίνεται να έχει κολλήσει στον ήχο της φωνής σας. Επίσης, όταν βρίσκεται πιο κοντά σας, αν τύχει να μιλάτε σε κάποιους άλλους, προσπαθεί να σας αγγίξει ή να τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Είναι ο τρόπος του για να αφήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι είστε η δική του αγάπη και κάθε άλλος πρέπει να μένει μακριά.

6 Σημάδια ότι είστε πιο ελκυστική απ΄ότι πιστεύετε

6 Σημάδια ότι είστε πιο ελκυστική απ΄ότι πιστεύετε 1. Οι άνθρωποι γύρω σας σπάνια σας κάνουν κομπλιμέντα. Μήπως σας έχει τύχει ποτέ μια κατάσταση όπου νιώθατε 100% αυτοπεποίθηση και ήσασταν σίγουροι ότι όλα τα μάτια θα ήταν πάνω σας, αλλά, τελικά, καταλήξατε να μη παίρνετε κανένα κομπλιμέντο; Είναι προφανές ότι μετά από αυτή την κατάσταση ένα άτομο αρχίζει αυτόματα να έχει αμφιβολίες για τον εαυτό του. Αλλά, αυτή η κατάσταση σημαίνει ακριβώς το αντίθετο - είστε πανέμορφοι! Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι γύρω σας νομίζουν ότι γνωρίζετε πόσο όμορφοι είστε και δε χρειάζεστε καμία υπενθύμιση γι 'αυτό. Άλλοι μπορεί να σκεφτούν ότι δε χρειάζετε να σας δώσουν πάρα πολλή προσοχή. Έτσι, αν οι γύρω σας δεν αναφέρονται στο πως φαίνεστε εύκολα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε σας θεωρούν ελκυστικό. 2. Όταν παίρνετε τελικά σας κάνει κάποιος ένα κομπλιμέντο, σας ακούγεται αδιάφορο. Ας δούμε αυτό το πρόβλημα από την άλλη πλευρά: Σας κάνουν κοπλιμέντα σπάνια και όταν παίρνετε το κομπλιμέντο, 

Ερωτικές Συμβατότητες Ιχθύ

Ιχθύς – Κριός Εσείς βέβαια, κάνετε και δίνετε ότι μπορείτε. Ο Κριός θα πάρει ότι του δώσετε, αλλά δυστυχώς δεν θα πάρετε το αντάλλαγμα που εσείς περιμένετε. Είναι μια σχέση δύσκολη, εσείς είστε περισσότερο ιδεαλιστής και ανιδιοτελής, ενώ ο Κριός είναι κάπως εγωιστής. Αν δεχθείτε να θυσιαστείτε για χάρη του, ίσως κάτι να γίνει!Εκτιμήστε την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό του. Μην ξεχνάτε να κολακεύετε το » εγώ » του.