Skip to main content

Ζώδια & Υγεία

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός κυβερνάει το κεφάλι και το πρόσωπο. Οι Κριοί συχνά υποφέρουν από πονοκεφάλους και άλλες αδιαθεσίες, ιδιαίτερα όταν η ζωή τους έχει περισσότερη κίνηση από΄τι θα έπρεπε.Ακόμα πολλές φορές επηρεάζονται από τις ήττες τους. Καλό θα είναι να προσπαθήσει να χαλιναγωγήσει τον εαυτό του και τις ορμές του και να ηρεμήσει, γιατί τόσο ένταση ίσως του κάνει κακό.

Καλό θα είναι να τρώνε αργά, να επιδιώκουν το ήρεμο περιβάλλον, να τρώνε συχνότερα και λίγο και να τρώνε τροφές πλούσιες σε φωσφορικό κάλιο. Τροφές πλούσιες σε φωσφορικό κάλιο είναι το μαρούλι, το λάχανο, το κουνουπίδι, το σπανάκι, τα αγγούρια, οι ελιές, τα φασόλια, οι πατάτες, τα κρεμμύδια και τα μήλα.


ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος κυβερνάει το λαιμό, τα δόντια, τον λάρυγγα, τη γλώσσα, τα γεννητικά όργανα, τη σπονδυλική στήλη και τα πόδια. Αυτή η ευαισθησία του στη γλώσσα, άρα και στη γεύση, τον κάνει και απολαμβάνει το καλό φαγητό, τα μπαχαρικά, τις σάλτσες, τα γλυκά αλλά και όλες τις λιχουδιές. Οι Ταύροι έχουν μια τάση προς το πάχος, που θα πρέπει να την προσέξουν μιας και βαραίνουν καιπερπατάνε αργά. Τους είναι απαραίτητος ο καθαρός αέρας και η γυμναστική για να αποφύγουν το λήθαργο αλλά και τις παθήσεις των νεφρών.

Τους είναι απαραίτητη η υγιεινή ζωή και καλό θα είναι να αποφεύγονται οι πικάντικες σάλτσες, τα ποτά και οι καφέδες. Οι Ταύροι γενικά έχουν γερό οργανισμό, αλλά όταν αρρωστήσουν μπορεί να γίνουν δύσκολοι και πεισματάρηδες. Καλό θα είναι να προσθέσουν στη διατροφή τους πλούσιες σε θειικό νάτριο όπως είναι τα παντζάρια, το σπανάκι, το ρεπάνι, τα αγγούρια, το κουνουπίδι και τα κρεμμύδια.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι συνήθως έχουν έντονη και δημιουργική ζωή και έτσι μπορεί να υπάρξουν κάποια προβλήματα στο νευρικό τους σύστημα. Η υπερένταση και οι νευρικές ενοχλήσεις όμως εξαφανίζονται αμέσως με λίγη ηρεμία και ανάπαυση. Το ζώδιο αυτό κυβερνάει το αναπνευστικό σύστημα, τους πνεύμονες, τα χέρια και όπως ειπώθηκε το νευρικό σύστημα. Θα πρέπει να αποφεύγετε το κάπνισμα και να κοιτάτε να ξεκουράζεστε συχνά.

Επίσης, καλό θα ήταν να διαλέγετε τροφές πλούσιες σε χλωριούχο ποτάσσα που συμβάλλει στη καλή κυκλοφορία του αίματος. Τέτοιες τροφές είναι οι ντομάτες, τα πορτοκάλια, τα καρότα, τα κουνουπίδια, τα σπαράγγια, το σπανάκι, τα φασολάκια, το σέλινο, τα βερίκοκα, τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος κυβερνάει το στομάχι και γενικά το πεπτικό σύστημα, το στήθος και το στέρνο. Ένα από τα ευαίσθητα του όμως σημεία είναι το στομάχι. Οι δυνατές συγκινήσεις και τα έντονα συναισθήματα του δημιουργούν προβλήματα και πολλές φορές πέφτει σε λαιμαργία. Θα πρέπει να προσέχουν την τροφή τους και τα μολυσμένα νερά, αλλά και να τρώνε τροφές πλούσιες σε πρωτείνες όπως είναι το ψάρι, τα αυγά, το συκώτι, νεφρά αλλά και το βοδινό κρέας.

ΛΕΩΝ

Ο Λέων κυβερνάει την καρδιά, την πλάτη και τη σπλήνα. Οι Λέοντες είναι επιρρεπείς στις καρδιακές παθήσεις, στην κύφωση της σπονδυλικής σήλης και σε αρρώστιε που επηρεάζουν τη καρδιά. Έχουν γενικότερα πολύ καλή κράση και καλό θα ήταν να την προσέχουν. Θα πρέπει να αποφεύγεται το άγχος και η στενοχώρια που σίγουρα θα ταλαιπωρήσουν τη καρδιά τους και καλό θα ήταν επίσης να προσέχουν το ακανόνιστο φαγητό.
Αντίθετα, ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, πλούσιο σε βιταμίνες είναι ό,τι καλύτερο για τους Λέοντες. Οι τροφές που είναι κατάλληλες για τα άτομα αυτά είναι : τα αμύγδαλα, τα σύκα, τα μήλα, τα ροδάκινα, οι καρύδες, τα μούρα, ίσως τα λεμόνια, τα αυγά, οι ηλιόσποροι, τα καρύδια και τα λαχανικά.(ειδικότερα τα πράσινα).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Παρθένος κυβερνάει το νευρικό σύστημα και τα έντερα. Οι ανθρώποι αυτού του Ζωδίου θα πρέπει να προσέχουν τι τρώνε και συνήθως τρώνε υγιεινά. Φροντίστε να τρώτε σωστά και ισσοροπημένα, προτιμήστε τις πολλές πρωτείνες και τα συχνά μικρά γεύματα γιατί συνήθως υποφέρεται με το στομάχι, τα έντερα ή το συκώτι. Προσπαθείστε να αποφεύγετε τη διαρκή υπερένταση και την ανυσηχία και μην δουλεύετε τόσο σκληρά. Οι Παρθένοι, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι έχουν σαν μόνιμο σύντροφο τους τα ηρεμιστικά χάπια. Προσπαθήστε να αποβάλλετε το άγχος με λίγη περισσότερη αισιοδοξία και ξεκούραση όσο μπορείτε.

Τρώτε πουλερικά, μέλι, ψάρια, συκώτι, αποβουτυρωμένο τυρί, γιαούρτι, όσπρια, λάχανα και μπάμιες. Ακόμα, τροφές πλούσιες σε θειϊκο κάλιο, όπως είναι τα αντίδια, το μαρούλι, τα αμύγδαλα, οι μαύρες ελιές, τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, το βοδινό και το αρνίσιο κρέας.

ΖΥΓΟΣ

Το ζώδιο του Ζυγού κυβερνάει τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη, τις ωοθήκες, τις σάλπιγγες, τις φλέβες και την γεννική ισορροπία του σώματος. Αυτή την ισορροπία αντιπροσωπεύει το σύμβολο του Ζωδίου, η Ζυγαριά. Προσέξτε και συγκρατείστε τον εαυτό σας από κάθε κατάχρηση, γιατί αυτή η απαραίτητη ισορροπία μπορεί να ανατραπεί με το παραμικρό. Ακόμα , προσπαθήστε να μη τρώτε πολλά γλυκά, κάτι που λατρεύετε να τρώτε. Αποφύγετε το πάχος, γιατί δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία στη λειτουργία των νεφρών (στα οποία είστε ευαίσθητοι) και μην πίνετε οινοπνευματώδη ή άλλες καταχρήσεις.

Προσπαθήστε επίσης να περιορίσετε το κάπνισμα και να τρώτε κρέας, τυρί, ψάρι, σύκα, ανανά, σταφύλια και πολλές πρωτείνες. Επίσης καλό είναι να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φωσφορικό νάτριο, όπως είναι το καλαμπόκι, τα καρότα, το σπανάκι, τα παντζάρια, ο αρακάς, το ρύζι, τα μήλα, τα αμύγδαλα, οι σταφίδες, τα κουάκερ αλλά και τις φράουλες(που άλλωστε τις λατρεύετε).Χρησιμοποιείτε πότε – πότε συμπληρωματικές βιταμίνες και προσέξτε να μην το παρακάνετε ούτε με τη δουλειά, αλλά ούτε και με τη ξεκούραση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός κυβερνάει τα γεννητικά όργανα, το απεκκριτικό σύστημα, το λεπτό έντερο και το κάτω μέρος της λεκάνης. Ο Σκορπιός δεν αρρωσταίνει συχνά, αλλά μιας και η υπερβολή είναι μέσα του ορισμένες φορές, όταν αρρωστήσει, αρρωσταίνει στα σοβαρά. Έχει όμως καλή στομαχική υγεία και μεγάλη δύναμη ζωής, και αυτός είναι και ο λόγος που αναρρώνει γρήγορα. Θα πρέπει να αποφεύγει τις καταχρήσεις και να μην παραμελεί την υγεία του μερικές φορές, γιατί τα πράγματα μπορεί να αντιστραφούν με την ίδια ένταση. Πρέπει να ελεγχθεί η τάση του προς τα οινοπνευματώδη, το πολύ φαγητό ή άλλες εξαρτήσεις γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τα συνηθίσει και να φτάσει σε ακρότητες.

Πρέπει να αποφεύγει τη φωτιά, τις εκρήξεις, τα δηλητηριώδη αέρια και την ακτινοβολία. Ο Σκορπιός υποφέρει συχνά από αιμορραγίες της μύτης ή κάτι παρόμοιο. Επίσης πυρετούς, χρόνια φαρυγγίτιδα αλλά ίσως και αφροδίσια νοσήματα.Οι Σκορπιοί θα πρέπει να συμπεριλάβουν στη διατροφή τους τις φακές, το ρύζι, τα ψάρια, τα πουλερικά και τροφές πλούσιες σε θεϊικό ασβέστιο όπως είναι τα λαχανικά, τα φρέσκα φρούτα, τα κρεμμύδια, τις λαχανίδες, τα ραπανάκια, τα σύκα, τα δαμάσκηνα, τα κεράσια και τις καρύδες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης κυβερνάει το συκώτι, τους γοφούς, τους μηρούς, το ισχυακό νεύρο, τον κόκκυγα και λίγο το αρτηριακό σύστημα. Είναι ενεργητικός, αισιόδοξος, γεμάτος αυτοπεποίθηση, ωστόσο όμως είναι λίγο νευρικός και ανήσυχος, ώστε να επηρεάζεται αρνητικά στο φαγητό και στον ύπνο του. Πιθανόν να έχει προβλήματα με το συκώτι του, ρευματισμούς, οσφυαλγία, ισχυαλγία, αρθριτικά, προβλήματα με το αναπνευστικό και κάποια τάση προς τις επιδημικές μεταδοτικές ασθένεις, ακόμα και μια γρίπη. Πιθανόν επίσης, να έχει προβλήματα στη σπονδυλική στήλη ή τα πόδια ίσως επειδή ασχολείται με τα σπορ. Συνήθως τρώει πολύ, αλλά άτακτα γεύματα και παραλείπει γεύματα όταν έχει νεύρα ή προβλήματα ή βαριέται να μαγειρέψει.

Πολύ καλές τροφές για τον Τοξότη είναι το συκώτι, τα νεφρά, το γιαούρτι, το καλαμπόκι, τα κολοκύθια, ο ανανάς και τα πορτοκάλια. Εάν ξυπνάει με πρησμένα μάτια ή βλέφαρα ή ιδρωμένος, αν βγάζει κριθαράκια, αν τα πόδια του μερικές φορές πονάνε ή μουδιάζουν, καλό θα είναι να τρώει φρούτα και λαχανικά με τη φλούδα τους, φρέσκα σύκα, δαμάσκηνα, πατάτες, μήλα, φράουλες, κρόκο αυγού αλλά και αποφλοιωμένα δημητριακά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως κυβερνάει τα γόνατα, την επιδερμίδα, τα οστά, τα δόντι, τους συνδετικούς ιστούς αλλά και τα περιφερειακά συμπαθητικά νεύρα. Ο Κρόνος, ο πλανήτης της μακροζωίας, του χαρίζει ίσως φιλάσθενη παιδική ηλικία, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια η δύναμη του μεγαλώνει σταδιακά και δεν αρρωσταίνει τόσο εύκολα. Συνήθως ζει πολλά χρόνια. Ο Αιγόκερως θεωρείται επίσης ψυχρό ζώδιο και δεν παράγει μεγάλη σωματική θερμότητα, για αυτό και όταν αρρωσταίνει πέφτει συνήθως η θερμοκρασία του. Όλοι σχεδόν οι Αιγόκεροι έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα. Παθαίνουν κοκκινίλες, αλλεργίες, εξανθήματα, ξεφλουδίσματα, έχουν ανοιχτούς πόρους ή ακμή. Η επιδερμίδα τους δεν αναπνέει τόσο σωστά. Ο Αιγόκερως έχει επίσης συνήθως προβλήματα με το στομάχι του επειδή τρώει άτακτα λόγω της σκληρής δουλειάς του. Η αυτοπειθαρχία του όμως θα τον βοηθήσει να προσέξει τη διατροφή του. Θα πρέπει να αποφεύγει τα δύσπεπτα φαγητά και την πνευματική ένταση. Επίσης, θα πρέπει να καταπολεμήσει την μελαγχολία που τον πιάνει αρκετά συχνά και μπορεί να τον αρρωστήσει πραγματικά. Καλό είναι να βγαίνει συχνά στην εξοχή.

Καλό είναι να τρώει ζεστές θρεπτκές τροφές, πολλές πρωτείνες (για αύξηση της σωματικής θερμοκρασίας), πολλά υγρά και τροφές πλούσιες σε φωσφορικό ασβέστιο που βοηθάει στο σχηματισμό των οστών και τη διαμόρφωση των πεπτικών υγρών. Η έλλειψη του μπορεί να προκαλέσει ραχίτιδα, παραμόρφωση των οστών, πόνους στις αρθρώσεις και ανωμαλίες στην πέψη και τα νεφρά. Οι τροφές που τον ωφελούν είναι το άπαχο κρέας, τα αυγά, το σέλινο, τα λαχανικά, τα ψάρια, το μανούρι, το αγελαδινό γάλα, τα μύδια, τα αμύγδαλα, τα εσπεριδοειδή, τα σύκα, τα φασόλια, το ρύζι και τα άγρια ραδίκια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος κυβερνάει το κυκλοφοριακό, τις κλειδώσεις, τους τένοντες και το νευρικό σύστημα. Πολλοί Υδροχόοι πάσχουν από καρδιά, αλλά ευτυχώς η αισιοδοξία βοηθάει τον τυπικό Υδροχόο να διατηρήσει την υγεία του, αν και έχει τάση στις ανθυγιεινές τροφές και τα γέματο συντηρτικά τρόφιμα. Στην πραγματικότητα, ίσως δεν τον ενδιαφέρει και τόσο το φαγητό, δεν θα ασχοληθεί ιδαίτερα μόνος του με την μαγειρική και θα φάει ό,τι του δώσουν, επειδή έχει σπουδαιότερα θέματα να σκεφτεί. Είναι συνήθως πολυάσχολος και ζει έντονα χωρίς να τρέφεται σωστά(για παράδειγμα γρήγορα ή τυποποιημένα φαγητά). Θα πρέπει να τρώει πρωτεϊνες, κρέας και ό, τι κάνει καλό στο αίμα. Επίσης, αλάτι που βοηθάει στη καλή χρήση υγρών( σε κανονικές ποσότητες) Πρέπει να προσέχει όμως, γιατί αν το παρακάνει με το αλάτι μπορεί να προκληθεί σκλήρυνση των αρτηριών και καταστροφή των νεφρών, επειδή δεν μπορεί να απορροφηθεί εύκολα από τον οργανισμό.

Οι κατάλληλες τροφές για τον Υδροχόο είναι τροφές που περιέχουν αλάτι από τη φύση τους όπως οι μπάμιες, τα μαρούλια, τα κολοκύθια, το σπανάκι, τα ραπανάκια, το σέλινο, το λάχανο, οι φακές, το καλαμπόκι, τα μήλα, τα φυστίκια, τα αμύγδαλα, τα αχλάδια, τα ροδάκινα, τα εσπεριδοειδή, το γκρέιπ φρουτ, ο τόνος, ο αστακός και τα μύδια.

ΙΧΘΕΙΣ

Οι Ιχθείς εξουσιάζουν το λαιμό, το συκώτι και τους μεταβολισμούς. Ρέπουν συνήθως σε κακή λειτουργια των αδένων και αρρωσταίνουν από εσωτερικές καταστάσεις, υπερένταση και άγχος, ή ασθματικά προβλήματα. Γενικότερα, έχουν ανάγκη από αγάπη, στοργή αλλά και κατανόηση. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να επηρέαζονται και από μεταφυσικά φαινόμενα. Γενικότερα, σε πιο μικρή ηλικία ίσως περάσουν κάποιες ασθένειες, αλλά όσο μεγαλώνουν δυναμώνουν. Είναι ευαίσθητοι και σκληροί όμως παραλλήλως και αυτός είναι ο λόγος που δημιουργούν ιδανικά και τοίχο πίστης γύρω τους. Φοβούνται πολλές φορές τη σκληρή πραγματικότητα και είναι εύκολο να καταφύγουν σττο ποτό, στα φάρμακα, τα ναρκωτικά και το πολύ φαγητό για να ξεχάσουν.! Θα πρέπει να προγραμματίζει τα γεύματα του και να προσπαθεί να μη κουράζει το μυαλό του με ξένες υποθέσεις. Πολλοί Ιχθείς έχουν αδύνατα πόδια και αστραγάλους ή αντίθετα δυνατά και ευλύγιστα, επίσης σωματικές ικανότητες όπως και όλα τα ζώδια του Νερού.
Γενικά, τα άτομα αυτά χρειάζοντα σίδηρο για περισσότερη ζωντάνια και ενέργεια. Η έλλειψη του προκαλεί αναιμία, ταχυκαρδία, χαμηλή πίεση και κακή λειτουργία των αδένων. Επίσης, πονοκεφάλους, λαχάνιασμα αλλά και κούραση. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο, κατάλληλο για τον Ιχθύ είναι το συκώτι, το σπανάκι, τα κρεμμύδια, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα εσπεριδοειδή, τα φασόλια, οι φακές, τα παντζάρια και τα σιτηρά.

Comments

Popular posts from this blog

Είναι τσιμπημένος μαζί σου; Μάθε να διαβάζεις τα σημάδια!

Κριός Έχει μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να στριφογυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που είστε γύρω, προσπαθώντας να έχει οπτική επαφή μαζί σας. Κάθε φορά που τον κοιτάζετε τον βλέπετε να σας κοιτάζει, είτε έμμεσα είτε φανερά. Αυτά είναι τα πρώτα προφανή σημάδια ότι σας φλερτάρει. Ταύρος Καθαρίζει τον λαιμό του που έχει στεγνώσει κατά την προσπάθειά του να σας μιλήσει, καθώς το μυαλό του φαίνεται να έχει κολλήσει στον ήχο της φωνής σας. Επίσης, όταν βρίσκεται πιο κοντά σας, αν τύχει να μιλάτε σε κάποιους άλλους, προσπαθεί να σας αγγίξει ή να τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Είναι ο τρόπος του για να αφήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι είστε η δική του αγάπη και κάθε άλλος πρέπει να μένει μακριά.

6 Σημάδια ότι είστε πιο ελκυστική απ΄ότι πιστεύετε

6 Σημάδια ότι είστε πιο ελκυστική απ΄ότι πιστεύετε 1. Οι άνθρωποι γύρω σας σπάνια σας κάνουν κομπλιμέντα. Μήπως σας έχει τύχει ποτέ μια κατάσταση όπου νιώθατε 100% αυτοπεποίθηση και ήσασταν σίγουροι ότι όλα τα μάτια θα ήταν πάνω σας, αλλά, τελικά, καταλήξατε να μη παίρνετε κανένα κομπλιμέντο; Είναι προφανές ότι μετά από αυτή την κατάσταση ένα άτομο αρχίζει αυτόματα να έχει αμφιβολίες για τον εαυτό του. Αλλά, αυτή η κατάσταση σημαίνει ακριβώς το αντίθετο - είστε πανέμορφοι! Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι γύρω σας νομίζουν ότι γνωρίζετε πόσο όμορφοι είστε και δε χρειάζεστε καμία υπενθύμιση γι 'αυτό. Άλλοι μπορεί να σκεφτούν ότι δε χρειάζετε να σας δώσουν πάρα πολλή προσοχή. Έτσι, αν οι γύρω σας δεν αναφέρονται στο πως φαίνεστε εύκολα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε σας θεωρούν ελκυστικό. 2. Όταν παίρνετε τελικά σας κάνει κάποιος ένα κομπλιμέντο, σας ακούγεται αδιάφορο. Ας δούμε αυτό το πρόβλημα από την άλλη πλευρά: Σας κάνουν κοπλιμέντα σπάνια και όταν παίρνετε το κομπλιμέντο, 

Ερωτικές Συμβατότητες Ιχθύ

Ιχθύς – Κριός Εσείς βέβαια, κάνετε και δίνετε ότι μπορείτε. Ο Κριός θα πάρει ότι του δώσετε, αλλά δυστυχώς δεν θα πάρετε το αντάλλαγμα που εσείς περιμένετε. Είναι μια σχέση δύσκολη, εσείς είστε περισσότερο ιδεαλιστής και ανιδιοτελής, ενώ ο Κριός είναι κάπως εγωιστής. Αν δεχθείτε να θυσιαστείτε για χάρη του, ίσως κάτι να γίνει!Εκτιμήστε την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό του. Μην ξεχνάτε να κολακεύετε το » εγώ » του.