Skip to main content

Ο Δίας στα ζώδια και η σημασία του

Ο Δίας κυβερνάει τον Τοξότη και παραδοσιακά τους Ιχθείς.  Ο πλανήτης αυτός σχετίζεται με την κατάκτηση της γνώσης. Υπάρχει επέκταση και διευρυμένη, φιλοσοφική αντίληψη. Ενισχύει μια κλίση στις ξένες γλώσσες αλλά και  το ενδιαφέρον για ξένους πολιτισμούς και ανθρώπους.   Ο Δίας κυβερνάει τη σοφία, τη φιλοξενία, την επιχειρηματικότητα, τη τόλμη και τις κοινωνικές δραστηριότητες.Δίνει μια έντονη αισιοδοξία στο άτομο αναλόγως με τη θέση του στον αστρολογικό χάρτη.
Δίας στον Κριό:Όταν ο πλανήτης βρίσκεται στο ζώδιο αυτό, δίνει στο άτομο αυτό φυσική αισιοδοξία αλλά και πολύ ενθουσιασμό. Δίνει μια ανεξαρτησία και μια φιλελεύθερη στάση. Υπάρχει αγάπη για την περιπέτεια αλλά και τη πρωτοπορία. Υπάρχουν τάσεις βιασύνης και επιπολαιότητας. Αρκετά ευάλωτοι είναι πιθανόν να είναι σε ατυχήματα αλλά και σε τυχόν ρίσκα που παίρνουν. Με ένταση εκδηλώνονται οι φιλομαθείς και διανοητικές ικανότητες του Δίας.

Δίας στον Ταύρο: Ο Δίας δίνει στο άτομο αυτό προτίμηση στο καλό φαγητό και ποτό και μια κλίση στη πολυτέλεια ή τις ανέσεις. Η θέση αυτή ευνοεί τις επενδύσεις. Οι άνθρωποι αυτοί είναι φιλόδοξοι οικονομικά και θέλουν να είναι σίγουροι και ασφαλείς. Αν δεν είναι προσεκτικοί εκεί, ίσως οδηγηθούν σε παραπανίσια κιλά. Όσο το άτομο μεγαλώνει και ωριμάζει αναπτύσσει μια φιλοσοφική άποψη για τη ζωή.

Δίας στους Διδύμους:  Ο Δίας συχνά προκαλεί εντάσεις στο μυαλό και οι απόψεις του ατόμου αυτού ίσως δεν είναι τόσο σταθερές όσον αφορά σημαντικά θέματα, για παράδειγμα να αλλάξουν αντικείμενο σπουδών. Καλό θα είναι να επιδιώκουν τη συνέπεια σε κάθε προσπάθεια τους, αλλιώς οι διανοητικές του ικανότητες δεν θα μπορούν να βρουν τρόπο έκφρασης. Οι άνθρωποι αυτοί είναι έξυπνοι, ευέλικτοι, πνευματικοί και στις συζητήσεις τους με άλλους έχουν την τάση να κάνουν περίεργα σχόλια μόνο και μόνο για να τους προκαλέσουν εγκεφαλικά.

Δίας στον Καρκίνο: Στη θέση αυτή ο Δίας συνδυάζει διαίσθηση και συναίσθημα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εξυπηρετικοί, ευγενικοί και συμπονετικοί. Έχουν ανεπτυγμένη φαντασία και τη χρησιμοποιούν με διάφορους τρόπους. Είναι πιθανόν να έχουν κλίση στο γράψιμο και να είναι κυκλοθυμικοί. Το σπίτι και η οικογένεια είναι πολύ σημαντικά γι’αυτούς. Συχνά έχουν την τάση να ανησυχούν.

Δίας στον Λέοντα: Η θέση αυτή δίνει στο άτομο αυτό αισιοδοξία, ενθουσιασμό και φιλοδοξία. Είναι αρκετά γενναιόδωροι και έχουν προτίμηση στα ωραία πράγματα της ζωής. Έχουν τάση στη δημιουργικότητα και στις τέχνες. Οι ηγετικές και οργανωτικές ικανότητες τους είναι ανεπτυγμένες και πιθανόν είναι τα πηγαίνουν καλύτερα με νεότερους ανθρώπους.

Δίας στην Παρθένο: Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ευρύ αντίληψη και ικανότητα να ξεχωρίζουν τις λεπτομέρειες ειδικά σε δύσκολες καταστάσεις. Αν το άτομο λάβει επίγνωση της ικανότητας του αυτής μπορεί να πετύχει πολλά. Είναι άτομα έξυπνα αρκεί η έλλειψη αυτοπεποίθησης και οι ανασφάλειες που έχουν μερικές φορές να μην τους μπλοκάρουν τόσο ώστε να μην μπορούν να εφαρμόσουν τις πρακτικές και όμορφες ιδέες τους.

Δίας στο Ζυγό: Η θέση αυτή κάνει το άτομο πολύ συμπαθητικό, ευγενικό, φιλικό και συμπονετικό. Έχουν μια επιθυμία να ευχαριστούν τους άλλους ειδικά τον ερωτικό τους σύντροφο. Είναι γενναιόδωροι και γοητευτικοί. Έχουν έντονη την επιθυμία να βγάλουν λεφτά και μια κλίση στην πολυτέλεια. Υπάρχει μια αναβλητικότητα, είναι πιθανόν η φράση «ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει».

Δίας στον Σκορπιό: Υπάρχει μια ενθάρρυνση από το Δία στο άτομο αυτό να ευχαριστηθεί στο έπακρο τη ζωή του. Η ίδια ενθάρρυνση υπάρχει και στον τομέα εργασίας αλλά και κοινωνικότητας. Έτσι, πετυχαίνεται ψυχολογική ισορροπία, αφού η ενέργεια διοχετεύεται δημιουργικά. Έχουν βάθος ψυχής αλλά και ευρύ πνεύμα. Πολλές φορές, οι πολύωρες εργασίες ή ασχολίες τους δημιουργούν σωματική εξάντληση.

Δίας στον Τοξότη: Η επιρροή του πλανήτη είναι πολύ ισχυρή αφού αυτό είναι το ζώδιο που κυβερνάει ο Δίας. Υπάρχει αισιοδοξία, ενθουσιασμός και πνευματικότητα. Τους αρέσει η μάθηση και η γνώση. Ξέρουν και αντιλαμβάνονται την χαρά αυτών των δυο. Πολλές φορές δεν αντιλαμβάνονται τις λεπτομέρειες αφού τις  θεωρούν βαρετές και τις αφήνουν συνήθως γι’άλλους. Χαρακτηρίζονται από υπεραισιοδοξία αλλά και ανάληψη πολλών ρίσκων χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες.

Δίας στον Αιγόκερω: Υπάρχει θετικότητα αλλά και αρνητικότητα ταυτόχρονα, αφού ο Δίας είναι εξωστρεφής ενώ ο Αιγόκερως εσωστρεφής. Είναι φιλόδοξοι και αποφασιστικοί στους στόχους τους και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με πρακτικότητα και λογική. Τους αρέσει να αναλαμβάνουν ευθύνες, ξέρουν να ενθαρρύνουν τους άλλους και ξέρουν να κρατούν τις αποστάσεις που πρέπει.

Δίας στον Υδροχόο: Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα θέση για τον Δία και δίνει στο άτομο αυτό αμεροληψία, κοινωνικότητα, ανεκτικότητα, φιλικότητα αλλά και ενθουσιασμό. Τους αρέσουν συνήθως αστρονομικά ή τεχνολογικά θέματα.

Δίας στους Ιχθείς: Η θέση αυτή δίνει στα άτομα αυτά μια φιλοσοφικότητα ή μια τάση για μεταφυσικές ή θρησκευτικές ανησυχίες. Έχουν πολύ δυνατή διαίσθηση αλλά και δυνατές εκδηλώσεις συναισθημάτων. Τους αρέσει να επικοινωνούν βαθιά και τρυφερά με τους άλλους.

Comments

Popular posts from this blog

Είναι τσιμπημένος μαζί σου; Μάθε να διαβάζεις τα σημάδια!

Κριός Έχει μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να στριφογυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που είστε γύρω, προσπαθώντας να έχει οπτική επαφή μαζί σας. Κάθε φορά που τον κοιτάζετε τον βλέπετε να σας κοιτάζει, είτε έμμεσα είτε φανερά. Αυτά είναι τα πρώτα προφανή σημάδια ότι σας φλερτάρει. Ταύρος Καθαρίζει τον λαιμό του που έχει στεγνώσει κατά την προσπάθειά του να σας μιλήσει, καθώς το μυαλό του φαίνεται να έχει κολλήσει στον ήχο της φωνής σας. Επίσης, όταν βρίσκεται πιο κοντά σας, αν τύχει να μιλάτε σε κάποιους άλλους, προσπαθεί να σας αγγίξει ή να τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Είναι ο τρόπος του για να αφήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι είστε η δική του αγάπη και κάθε άλλος πρέπει να μένει μακριά.

6 Σημάδια ότι είστε πιο ελκυστική απ΄ότι πιστεύετε

6 Σημάδια ότι είστε πιο ελκυστική απ΄ότι πιστεύετε 1. Οι άνθρωποι γύρω σας σπάνια σας κάνουν κομπλιμέντα. Μήπως σας έχει τύχει ποτέ μια κατάσταση όπου νιώθατε 100% αυτοπεποίθηση και ήσασταν σίγουροι ότι όλα τα μάτια θα ήταν πάνω σας, αλλά, τελικά, καταλήξατε να μη παίρνετε κανένα κομπλιμέντο; Είναι προφανές ότι μετά από αυτή την κατάσταση ένα άτομο αρχίζει αυτόματα να έχει αμφιβολίες για τον εαυτό του. Αλλά, αυτή η κατάσταση σημαίνει ακριβώς το αντίθετο - είστε πανέμορφοι! Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι γύρω σας νομίζουν ότι γνωρίζετε πόσο όμορφοι είστε και δε χρειάζεστε καμία υπενθύμιση γι 'αυτό. Άλλοι μπορεί να σκεφτούν ότι δε χρειάζετε να σας δώσουν πάρα πολλή προσοχή. Έτσι, αν οι γύρω σας δεν αναφέρονται στο πως φαίνεστε εύκολα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε σας θεωρούν ελκυστικό. 2. Όταν παίρνετε τελικά σας κάνει κάποιος ένα κομπλιμέντο, σας ακούγεται αδιάφορο. Ας δούμε αυτό το πρόβλημα από την άλλη πλευρά: Σας κάνουν κοπλιμέντα σπάνια και όταν παίρνετε το κομπλιμέντο, 

Ερωτικές Συμβατότητες Ιχθύ

Ιχθύς – Κριός Εσείς βέβαια, κάνετε και δίνετε ότι μπορείτε. Ο Κριός θα πάρει ότι του δώσετε, αλλά δυστυχώς δεν θα πάρετε το αντάλλαγμα που εσείς περιμένετε. Είναι μια σχέση δύσκολη, εσείς είστε περισσότερο ιδεαλιστής και ανιδιοτελής, ενώ ο Κριός είναι κάπως εγωιστής. Αν δεχθείτε να θυσιαστείτε για χάρη του, ίσως κάτι να γίνει!Εκτιμήστε την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό του. Μην ξεχνάτε να κολακεύετε το » εγώ » του.