Skip to main content

Ζώδια & Χρήματα

Πως διαχειρίζεται το κάθε ζώδιο τα χρήματα;

ΚΡΙΟΣ

Ένας Κριός χρειάζεται μόλις μια στιγμή για να αποφασίσει να αγοράσει κάτι που του φαίνεται απαραίτητο, και συχνά εκπλήσσει τον σύντροφο του που μαθαίνει μέσα σε λίγα λεπτά ότι το καινούριο και πανάκριβο αυτοκίνητο που βρίσκεται στο γκαράζ, τους είναι πραγματικά αναγκαίο. Έπειτα είναι και η μηχανή του γκαζόν, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Κριός έβριζε που δεν δούλευε η μηχανή και μετά από ανεπιτιχείς προσπάθειες να τη φτιάξει, την πέταξε! Έτσι αναγκάζεται να καταφύγει σε μια νέα αγορά!
Όλα αυτά μπορεί να υπονοούν ότι οι Κριοί δεν έχουν αίσθηση του χρήματος, αλλά συνήθως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η διαρκής διάθεση τους να προχωρούν μπροστά και η απέχθεια που νιώθουν όταν κάνουν παραλλήλως υποχωρήσεις, τους δηιουργεί μια επιφυλακτικότητα σε σχέση με τα οικονομικά. Οι ενδιαφέρουσες επενδύσεις είναι κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει έναν Κριό. Αν μάθουν για ένα νέο προϊόν και τους ακουστεί καλό, δεν πρόκειται να τσιγγουνευτούν για να το αποκτήσουν.

ΤΑΥΡΟΣ 

Οι Ταύροι πιστεύουν ότι το χρήμα κινεί τον κόσμο. Η σύνδεση αυτού του ζωδίου με το χρήμα ξεκινάει από τους αρχαίους Αιγύπτιους, που θεωρούσαν τον Ταύρο ένα από τα πιο εξέχοντα ζώδια, σε μια εποχή που τα βοοειδή είχαν την ανταλλακτική αξία τους χρήματος. Το παιδί Ταύρος με ευχαρίστηση θα φυλάξει τα λεφτά του σε έναν κουμπαρά και δύσκολα θα τα ξοδέψει. Αν θέλει οπωσδήποτε ένα καινούριο παιχνίδι, θα πιέσει τους γονείς του να του το πάρουν.
Οι Ταύροι ξέρουν πολύ καλά που πατάνε με το χρήμα. Παίρνουν τεράστια χαρά όταν βλέπουν τις καταθέσεις τους (μεγάλες ή μικρές) να πιάνουν τόπο. Πολλοί Ταύροι επενδύουν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ή σε εστιατόρια και καφετέριες. Τους αρέσει να επενδύουν έξυπνα, καθώς ξέρουν να απολαμβάνουν και την πολυτέλεια των χρημάτων.

ΔΙΔΥΜΟΙ 

Το πιο πιθανό είναι ότι τα χρήματα θα γλιστράνε εύκολα από τα χέρια ενός Διδύμου, εκτός κι αν ο αναλυτικός γενέθλιος χάρτης του δείχνει πρακτικότητα και καλή διαχείριση στα οικονομικά. Όταν είναι νέοι, οι Δίδυμοι έχουν την τάση να ακολουθούν την τελευταία τάση στη μόδα και τη μουσική. Οπότε, ήδη από τα χρόνια που παίρνουν κάποιο χαρτζιλίκι, τα ξοδεύουν στα ρούχα και τη μουσική. Χρειάζεται να μάθουν ότι πρέπει να εργαστούν για να αποκτήσουν αυτά που θέλουν.
Έχουν επιχειρηματικό πνεύμα, που τους καθιστά πολύ ικανούς στο εμπόριο και τις αγορές, αλλά βαριούνται εύκολα. Όμως αν κλείσουν μια συμφωνία ή συνεργασία θα είναι σίγουρα πετυχημένη. Δυσκολεύονται πάρα πολύ να αποπληρώσουν κάθε είδους δάνεια και συνήθως υπερχρεώνουν τις πιστωτικές τους κάρτες. Οι λογαριασμοί τους εύκολα συσσωρεύονται και χρειάζεται προσοχή για να μην εκτιναχθούν τα χρέη τους στα ύψη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

Το ένστικτο του Καρκίνου για συσσώρευση αγαθών είναι πολύ δυνατό. Οι Καρκίνοι συχνά θεωρούν τους εαυτούς τους λιγότερο ευκατάστατους απ’όσο είναι στην πραγματικότητα. Αυτό έχει μερικές φορές σαν αποτέλεσμα να φαίνονται κακοί στους άλλους, ειδικά όταν οι περιστάσεις τους καλούν να αγοράσουν ένα ακριβό δώρο.
Αν προκύψει μια φυσική καταστροφή που απαιτεί φιλανθρωπικές προσφορές, υπάρχουν δυο πιθανότητες. Από τη μια, η συμπόνια του Καρκίνου και η ταύτιση του με τους συνανθρώπους του θα τον ωθήσουν να προσφέρει την οικονομική του βοήθεια. Η άλλη πιθανότητα είναι να δώσουν πολύ λίγα ή και τίποτα.

ΛΕΩΝ 

Θεωρητικά, οι Λέοντες χρειάζονται πολλά χρήματα, γιατί τους αρέσουν τα καλά και ακριβά πράγματα. Δεν είναι όμως τόσο επιπόλαιοι με τα λεφτά. Αποδεικνύονται αρκετά ικανοί στην αποταμίευση για να αποκτήσουν αγαθά που έχουν πραγματική αξία, όπως ένα σπίτι ή ένα αμάξι. Θα ξεκινήσουν από ένα σαραβαλάκι και σύντομα θα περάσουν σε κάτι καλύτερο.
Προτιμούν μια χαμηλότερη απόδοση στις επενδύσεις από το να εμπιστευτούν μια απλά αισιόδοξη πρόταση. Επειδή τους αρέσουν σπίτια, ακόμα και αν δεν υπάρχει πολύς χώρος, θα το φροντίζουν και θα το περιποιούνται όπως θα έκανε ένας βασιλιάς στο βασίλειο του. Οι επιχειρήσεις που συνήθως ανοίγουν είναι πολυτελή καταστήματα ή βιομηχανίες με υψηλό κύρος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

Στις επενδύσεις, δεν θα προτιμήσουν υψηλού ρίσκου προϊόντα με γρήγορες και μεγάλες αποδόσεις. Αν κάνουν μια φορά λάθος, σίγουρα δεν πρόκειται να το ξανακάνουν, Εδώ εκδηλώνεται το στοιχείο της γης. Το φυσικό τους ένστικτο, τους οδηγεί στο σίγουρο κέρδος, το οποίο τους ταιριάζει. Καλό θα είναι να συμβουλεύονται κάποιον ειδικό σε τέτοια θέματα.
Γενικότερα, οι Παρθένοι είναι προσεκτικοί με τα χρήματα, ίσως επειδή μισούν την επίδειξη. Δεν θα σπαταλήσουν μετρητά, αλλά ούτε θα χρεώσουν την πιστωτική τους κάρτα για να αγοράσουν ένα ακριβό ρούχο ή αντικείμενο. Κάποιες φορές δίνουν την εντύπωση ότι έχουν λιγότερη οικονομική άνεση απ΄ ότι στην πραγματικότητα. Νιώθουν ασφάλεια αν έχουν ένα σοβαρό ποσό στην τράπεζα, ενώ η σπατάλη τους προκαλεί άγχος. Το ζώδιο αυτό έχει επιχειρηματικό πνεύμα και θα μπορούσαν κάλλιστα να βγάζουν λεφτά από το χόμπι τους.


ΖΥΓΟΣ 

Οι Ζυγοί λατρεύουν να ξοδεύουν χρήματα, και συνήθως ψωνίζοντας μέχρι τελικής πτώσεως. Για τον Ζυγό, είναι απίστευτα βαρετές εργασίες η οργάνωση των οικονομικών του ή τη συμπλήρωση της φορολογικής του δήλωσης. Ωστόσο, κάποια στιγμή θα την κάνουν ή καλύτερα θα την αναθέσουν σε κάποιο λογιστή ή άλλο άτομο που να γνωρίζει. Όταν επενδύουν σε μετοχές, η αναποφασιστικότητα τους μπορεί να τους κοστίσει ακριβά, καθώς πολλές ευκαιρίες ίσως πάνε χαμένος κόπος. Καλό θα είναι να έχουν έναν έμπιστο σύμβουλο.

Μπορεί όμως να ασχοληθούν και οι ίδιοι σε εταιρείες καλλυντικών ή σε διεθνείς ομίλους επιχειρήσεων. Η διαίσθηση των Ζυγών εκδηλώνεται όταν επενδύουν χρήματα. Όσο για το ρίσκο που είναι διατεθειμένοι να πάρουν, κάποιες φορές θα ενθουσιαστούν και τότε εύκολα θα παρασυρθούν. Αν κάποιος γνωστός τους ξεκινήσει μια επιχείρηση, μπορεί με οδηγό το συναίσθημα να του δώσουν μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη απ’όσο θα έπρεπε και να ρισκάρουν να χάσουν αρκετά χρήματα, αγνοώντας τις πρακτικές λεπτομέρειες μιας τέτοιας επενδύσεως. Καλό είναι αν αποφασίσουν να ανοίξουν δική τους επιχείρηση, να έχουν και έναν συνέταιρο, ο οποίος θα αποτρέπει τον Ζυγό από το να παρασυρθεί σε υπερβολικά έξοδα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί που ακολουθούν τη διαίσθηση τους οικονομικά, συνήθως βρίσκονται σε καλό δρόμο. Έχουν την ικανότητα για έξυπνες επενδύσεις εξαιτίας της επιρροής του Σκορπιού στον ήλιο, τη Σελήνη ή τον ωροσκόπο.Γενικά, τους ενδιαφέρουν τα οικονομικά και τους αρέσει να παρακολουθούν τις ειδήσεις για το χρηματιστήριο.
Συχνά, διαισθάνονται την ακριβή στιγμή κατά την οποία πρέπει να πουλήσουν ή να αγοράσουν μετοχές. Κάποιοι Σκορπιοί θα τύχει να ρισκάρουν όλο το κεφάλαιο τους, με αποτέλεσμα να τα χάσουν όλα. Σε τέτοιες περιπτώσεις θεωρούν το θέμα ότι έληξε και συνειδητοποιούν ότι πρέπει να ξαναχτίσουν τα οικονομικά τους από την αρχή. Οι Σκορπιοί έχουν τάσεις μυστικοπάθειας και στον οικονομικό τομέα.

ΤΟΞΟΤΗΣ 

Πολλοί Τοξότες ενθουσιάζονται με την διαδικασία του να κερδίζουν χρήματα, ωστόσο δεν τους αρέσει μια βαρετή ενασχόληση. Παράλληλα, το ζώδιο αυτό έχει μια ιδιαίτερη τάση προς το ρίσκο και συχνά έλκεται από τον τζόγο. Αν χαλιναγωγήσουν αυτή τους την κλίση, όλα θα πάνε μια χαρά. Όποιο και αν είναι το οικονομικό τους υπόβαθρο ή η στάση τους απέναντι στο χρήμα, όταν οι Τοξότες αποφασίσουν να επενδύσουν σε μια επιχείρηση, θα εκδηλωθεί ο έμφυτος ενθουσιασμός τους για δράση.
Δεν είναι καλό για έναν Τοξότη να μην έχει ενθουσιασμό, όταν επενδύει. Οι Τοξότες που θα ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση, καλό θα είναι να έχουν κοντά τους και έναν συνέταιρο, ο οποίος θα αναλάβει το οικονομικό κομμάτι. Ο ταξιδιωτικός τομέας και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι για τους Τοξότες!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 

Οι μικροί Αιγόκεροι τρελαίνονται να γεμίζουν τους κουμπαράδες τους μέρα με τη μέρα. Από την άλλη, το παιδί μπορεί να μην θελήσει να ξοδέψει το ποσό αυτό για ένα καινούριο παιχνίδι που του αρέσει πολύ. Αυτές οι κινήσεις, δείχνουν από νωρίς ότι το ζώδιο κινείται πολύ έξυπνα σε σχέση με το χρήμα, σε σημείο που οι Αιγόκεροι γίνονται τσιγκούνηδες, οι ίδιοι βέβαια περιγράφουν τους εαυτούς τους ως απλά πιο προσεκτικούς.
Περιστασιακά πάντως, σπαταλούν προκλητικά ποσά για να εντυπωσιάζουν τους γύρω τους αλλά και κάποιους που θα τους φανούν χρήσιμοι μελλοντικά. Εκτιμούν την ποιότητα και επενδύουν με ασφάλεια και σύνεση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 

Ελάχιστοι είναι οι Υδροχόοι που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο χρηματηστήριο. Για να διασφαλίσουν τα χρήματα τους και να μην εμπλακούν σε καταστάσεις που τους προκαλούν πλήξη και ανία, συνήθως επιλέγουν ένα καταθετικό λογαριασμό με ένα ικανοποιητικό επιτόκιο.
Οι περισσότεροι Υδροχόοι αγαπούν την πολυτελή πλευρά της ζωής. Ίσως δελεαστούν να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή μιας παράστασης ή μιας ταινίας. Όμως θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις σπατάλες. Όταν διευθύνουν μια επιχείρηση, τους είναι απαραίτητος ο συνέταιρος, ο οποίος και θα χειρίζεται τις βαρετές λεπτομέρειες.

ΙΧΘΕΙΣ

Οι Ιχθείς συχνά υπερφορτώνουν τις πιστωτικές τους κάρτες ή κάνουν άσκοπες σπατάλες. Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι ο Ιχθύς είδε πολλές συναυλίες, ήπιε πολλά ποτά ή αγόρασε πολλά παπούτσια. Κάποιες φορές οι Ιχθείς θα μπουν σε πειρασμό να επενδύσουν σε κάτι που τους υπόσχεται γρήγορα λεφτά και τότε θα είναι πολύ προσεκτικοί.
Επίσης, σε λαχεία ή σε τυχερά παιχνίδια. Η διαίσθηση τους δεν είναι πάντα λάθος και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κερδίσουν κάποια σημαντικά ποσά. Υπάρχουν αρκετοί Ιχθείς που έχουν πραγματικά πολύ καλό εισόδημα και αν παραστεί ανάγκη θα δώσουν απλόχερα οικονομική βοήθεια.

Πηγή: Skai

Comments

Popular posts from this blog

Είναι τσιμπημένος μαζί σου; Μάθε να διαβάζεις τα σημάδια!

Κριός Έχει μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να στριφογυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που είστε γύρω, προσπαθώντας να έχει οπτική επαφή μαζί σας. Κάθε φορά που τον κοιτάζετε τον βλέπετε να σας κοιτάζει, είτε έμμεσα είτε φανερά. Αυτά είναι τα πρώτα προφανή σημάδια ότι σας φλερτάρει. Ταύρος Καθαρίζει τον λαιμό του που έχει στεγνώσει κατά την προσπάθειά του να σας μιλήσει, καθώς το μυαλό του φαίνεται να έχει κολλήσει στον ήχο της φωνής σας. Επίσης, όταν βρίσκεται πιο κοντά σας, αν τύχει να μιλάτε σε κάποιους άλλους, προσπαθεί να σας αγγίξει ή να τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Είναι ο τρόπος του για να αφήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι είστε η δική του αγάπη και κάθε άλλος πρέπει να μένει μακριά.

6 Σημάδια ότι είστε πιο ελκυστική απ΄ότι πιστεύετε

6 Σημάδια ότι είστε πιο ελκυστική απ΄ότι πιστεύετε 1. Οι άνθρωποι γύρω σας σπάνια σας κάνουν κομπλιμέντα. Μήπως σας έχει τύχει ποτέ μια κατάσταση όπου νιώθατε 100% αυτοπεποίθηση και ήσασταν σίγουροι ότι όλα τα μάτια θα ήταν πάνω σας, αλλά, τελικά, καταλήξατε να μη παίρνετε κανένα κομπλιμέντο; Είναι προφανές ότι μετά από αυτή την κατάσταση ένα άτομο αρχίζει αυτόματα να έχει αμφιβολίες για τον εαυτό του. Αλλά, αυτή η κατάσταση σημαίνει ακριβώς το αντίθετο - είστε πανέμορφοι! Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι γύρω σας νομίζουν ότι γνωρίζετε πόσο όμορφοι είστε και δε χρειάζεστε καμία υπενθύμιση γι 'αυτό. Άλλοι μπορεί να σκεφτούν ότι δε χρειάζετε να σας δώσουν πάρα πολλή προσοχή. Έτσι, αν οι γύρω σας δεν αναφέρονται στο πως φαίνεστε εύκολα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε σας θεωρούν ελκυστικό. 2. Όταν παίρνετε τελικά σας κάνει κάποιος ένα κομπλιμέντο, σας ακούγεται αδιάφορο. Ας δούμε αυτό το πρόβλημα από την άλλη πλευρά: Σας κάνουν κοπλιμέντα σπάνια και όταν παίρνετε το κομπλιμέντο, 

Ερωτικές Συμβατότητες Ιχθύ

Ιχθύς – Κριός Εσείς βέβαια, κάνετε και δίνετε ότι μπορείτε. Ο Κριός θα πάρει ότι του δώσετε, αλλά δυστυχώς δεν θα πάρετε το αντάλλαγμα που εσείς περιμένετε. Είναι μια σχέση δύσκολη, εσείς είστε περισσότερο ιδεαλιστής και ανιδιοτελής, ενώ ο Κριός είναι κάπως εγωιστής. Αν δεχθείτε να θυσιαστείτε για χάρη του, ίσως κάτι να γίνει!Εκτιμήστε την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό του. Μην ξεχνάτε να κολακεύετε το » εγώ » του.