Skip to main content

Τοξότης: 23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

Τοξότης: 23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου


Το σύμβολο του ζωδίου του Τοξότη είναι το τόξο με το βέλος και ο Κένταυρος.
Κυρίαρχος πλανήτης του ζωδίου του είναι ο Δίας.
Το ζώδιο του Τοξότη ανήκει στο στοιχείο της Φωτιάς.
Η αυθόρμητη του αντίδραση είναι θετική και φιλική.
Βασικά χαρακτηριστικά του είναι η αισιοδοξία, η τιμιότητα και η αστάθεια.
Η λέξη κλειδί για τον Τοξότη είναι η: Περιπλάνηση.
Η φράση κλειδί του είναι: Μη με περιορίζετε!
Το αντίθετο και απέναντι ζώδιο του είναι οι Δίδυμοι.

Οι Τοξότες χαρακτηρίζονται με ζεστασιά, εξωστρέφεια, εκφραστικότητα, χαρούμενη ιδιοσυγκρασία και ανεμελιά.  Οι Τοξότες είναι γεμάτοι πάθος για τη ζωή, είναι παρορμητικοί και χαρακτηρίζονται φλογεροί, λάγνοι και ανυπόμονοι εραστές. Είναι άτομα δραστήρια, τους αρέσει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής αλλά πολλές φορές είναι ανεύθυνοι, άστατοι και απρόβλεπτοι. Ο πλανήτης Δίας που και αυτός κυβερνά το ζώδιο του Τοξότη, εμφυσά στα άτομα αυτά δύναμη στο χαρακτήρα, φιλοσοφική διάθεση, αισιοδοξία και αγάπη για τις απολαύσεις της ζωής. Όπως και ο Δίας, ο πατέρας των Θεών, οι Τοξότες έχουν έντονες και επιτακτικές επιθυμίες και τιμωρούν αυτούς που τους αντιστέκονται και διαφωνούν μαζί τους. Φυσικά, όπως ο Δίας, οι Τοξότες δεν έχουν άμυνες απέναντι στους πειρασμούς και είναι άπιστοι. Αγαπούν την εξερεύνηση, την περιπλάνηση και την αλλαγή. Είναι γεμάτοι περιέργεια για τη ζωή, αγαπούν τα ταξίδια και είναι οπαδοί των νέων τάσεων και των καινούριων ιδεών. Η αισιοδοξία και το χιούμορ τους είναι ανεξέλεγκτα και τα βοηθούν να ανταπεξέρχονται στις δύσκολες καταστάσεις. Είναι άτομα φιλοσοφημένα. Λίγο ανεύθυνα και μισούν τον περιορισμό της ελευθερίας και των κινήσεων τους. Απεχθάνονται τις δεσμεύσεις και αποφεύγουν κάθε πιεστική και στενόχωρη σχέση.

«Ο Κένταυρος προσδίδει αντοχή στο σώμα και οξύτητα στο νου, ταχύτητα στην κίνηση και ένα ακούραστο πνεύμα». (Μανίλιος, 1ος αιώνας)

Αποφεύγουν τους συντρόφους που μοιάζουν εξαρτημένοι από πάνω τους και προτιμούν να απομακρύνονται από τέτοιες καταπιεστικές σχέσεις. Είναι άτομα ειλικρινή, διαθέτουν μια ευθύτητα στο χαρακτήρα και τολμούν να πουν κατάμουτρα τα πράγματα με το όνομα τους, χωρίς να πολυσκεφτούν τις συνέπειες. Η ωμή έκφραση, η έλλειψη τακτ και η άξεστη συμπεριφορά είναι πρακτικές που χαρακτηρίζουν τους Τοξότες. Είναι άτομα που η αίσθηση του χιούμορ τους θεωρείται ακραία και η προσβολή των άλλων είναι συνηθισμένη τακτική. Είναι άτομα έξυπνα, ετοιμόλογα και πολύ μα πολύ φλύαρα. Όταν ξεκινήσουν να μιλούν δε σταματούν, είναι κουτσομπόληδες και σχολιάζουν τα πάντα και τους πάντες. Δεν χαρακτηρίζονται από εχεμύθεια και καλά θα ήταν να μην εμπιστεύεστε τα μυστικά σας σε έναν Τοξότη! Οι τρόποι της συμπεριφοράς αυτών των ατόμων είναι αδέξιοι, μοιάζουν να είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι μονίμως ακατάστατοι, χαμένοι και ζουν σε μια χαώδη κατάσταση. Τα θέματα που τους απασχολούν είναι πολλά, ανακατεμένα, μονίμως εκκρεμή, μισοτελειωμένα και πολλά από αυτά είναι μόνο δημιουργήματα του ανήσυχου μυαλού τους. Οι αλλαγές στα σχέδια και τα προγράμματα τους είναι μόνιμες και συνεχείς, οι μετακινήσεις τους ατέρμονες και η αστάθεια τους μεγάλη.

Οι Τοξότες λόγω της τάσης που έχουν να κινούνται συνεχώς, διασπούν πολύ εύκολα την προσοχή τους, μεταπηδούν από το ένα ζήτημα στο άλλο, φλυαρούν χωρίς σκοπό, χάνουν τον προσανατολισμό τους και φυσικά καταναλώνουν πολύτιμη ενέργεια χωρίς λόγο και άσκοπα. Κατά τα άλλα όμως παρόλο το χάος της ζωής τους είναι άτομα τρυφερά, γεμάτα κατανόηση και γενναιοδωρία. Αγαπούν τους δικούς τους και τους συμπαραστέκονται. Είναι άτομα που συχνά υπόσχονται πολλά γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους. Η τάση τους να προσφέρουν, τους οδηγεί στην υπερβολή. Έχουν πολλούς φίλους, είναι κοινωνικοί, εκδηλωτικοί και χαρούμενοι. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των ατόμων αυτών είναι η αγάπη στην προσωπική τους ελευθερία και η ανεξαρτησία των κινήσεων τους. Δεν ανέχονται την παραμικρή καταπίεσή, έλεγχο και περιορισμό. Είναι άτομα που  δύσκολα κατασταλάζουν σε μια σχέση και αν ακόμα αυτό συμβεί, η στάση τους είναι δεδομένη και πρέπει να γίνει σεβαστή. Δεν προσκολλώνται, δε δένονται, δε συμμετέχουν. Η αλλαγή στις διαθέσεις τους είναι αξιοπερίεργη και είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί άνθρωπος να ακολουθήσει τον ρυθμό τους.

Σαν ερωτικοί σύντροφοι είναι άστατοι και άπιστοι. Μισούν την παγίωση, τον περιορισμό και την πλήξη. Αναζητούν μόνιμα συντρόφους δυναμικούς και προσγειωμένους αλλά οι ίδιοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη δέσμευση. Οι σχέσεις τους χαρακτηρίζονται από σκαμπανεβάσματα, χωρισμούς, φασαρίες και συμφιλιώσεις. Δεν αγαπούν τους κτητικούς και απαιτητικούς συντρόφους και προσπαθούν όπου μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους ανοργάνωτο τρόπο ζωής. Τα διαζύγια είναι πολύ συχνά στους Τοξότες, οι οποίοι δεν μπορούν εύκολα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις ενός νοικοκυριού και μιας σοβαρής σχέσης. Οι εξωσυζυγικές περιπέτειες είναι κάτι το συνηθισμένο και απόλυτα φυσικό για τα άτομα αυτά, τα οποία αναπνέουν για να δοκιμάζουν την ποικιλία και την αλλαγή. Οι Τοξότες αγαπούν τη φύση και τα ζώα και ειδικά τους σκύλους και τα άλογα. Τα χρώματα που προτιμούν είναι το σκούρο μπλε, το βυσσινί και οι αποχρώσεις του μωβ.

Τοξότης Άντρας

Ο άντρας Τοξότης είναι γενναιόδωρος, δίκαιος, ανοιχτόμυαλος και αντικειμενικός. Του αρέσει η ειλικρίνεια, η δημιουργικότητα, η έμπνευση, ο αισθησιασμός και η αισιοδοξία.  Έχει αρκετή τύχη και είναι ενθουσιώδης. Ένας τυπικός άντρας Τοξότης είναι χαμογελαστός και δεν περνάει σχεδόν απαρατήρητος. Του αρέσει η ελευθερία και δεν του αρέσει να  τον περιορίζουν ή η οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης. Τα μάτια του είναι λαμπερά και οι κινήσεις του είναι εκφραστικές.  Η μνήμη του είναι πολύ καλή. Στις σχέσεις του είναι απρόβλεπτος. Γοητεύεται εύκολα από γυναίκες νέες, έμπειρες, δυναμικές, δραστήριες και σοβαρές αλλά του είναι αδύνατον πολλές φορές να εκτιμήσει σωστά τα δεδομένα και να παραμείνει πιστός, ειδικά αν αισθανθεί πίεση στη μόνιμη του σχέση.  Χάνεται με τους φίλους του ολόκληρες εβδομάδες, εμφανίζεται απαιτώντας τη γυναίκα του, θυμάται να επισκεφτεί τους δικούς του στο χωριό και επανέρχεται τον επόμενο χρόνο.

Βέβαια, καθοριστικό ρόλο παίζει ο ζωδιακός χάρτης του κάθε ατόμου. Είναι επιρρεπής στις απολαύσεις και τις καταχρήσεις. Είναι άνθρωπος που λατρεύει τις ηδονές και τη ζωή και ποτέ δε θα προδώσει τον εαυτό του για καμία γυναίκα. Πολλοί Τοξότες δε δημιουργούν οικογένεια αφού τους αρέσει η εργένικη ζωή.

Ο άντρας Τοξότης είναι ειλικρινής και ευθύς. Ό,τι έχει να πει θα το πει χωρίς να νοιαστεί για τις συνέπειες. Είναι παρορμητικός. Μπορεί να είναι πολύ ωμός στους τρόπους του μέχρι και προσβλητικός. Θεωρείται κάπως άξεστος, αγενής και πολύ συχνά περνάει τα όρια. Πολλές φορές καταφέρνει επιμελώς να κρύψει πράγματα που αφορούν την προσωπικότητα του. Έτσι ίσως δεν σας αφήνει να γνωρίσετε ποιος πραγματικά είναι αλλά αποκαλύπτει μόνο ένα μέρος του εαυτού του. Αυτό γίνεται στα πλαίσια της ανεξαρτησίας του και της αποφυγής δεσμεύσεων εκ μέρους του. Είναι ιδανικός στο να ακούει τα προβλήματα των φίλων του και να δίνει συμβουλές.

Είναι πολύ πιθανό κάποτε να παντρευτεί μια πολύ αξιόλογη και σοβαρή γυναίκα. Τότε ορμώμενος από την ασφαλή οικογενειακή του κατάσταση, απλώνει τα δίχτυα του αλλού. Εάν, η γυναίκα του τον ανέχεται, αυτός πάντα θα ξαναγυρνά σε αυτήν. Αν δεν τον διώξει, θα μείνει εκεί και θα συνεχίσει την ίδια ζωή. Πάντα ψάχνει να βρει την ιδανική γυναίκα, η οποία φυσικά δεν υπάρχει, απογοητεύεται και επιστρέφει. Είναι παρορμητικός, δε σκέφτεται με τη λογική και κάνει πολύ συχνά λάθη. Η αισιοδοξία και το χιούμορ του, τον βοηθάνε να αντεπεξέλθει στα προβλήματα του πράγμα που το μεταδίδει και στους άλλους, ειδικά στη σύντροφο του. Για να κερδίσετε τον άντρα Τοξότη, θα πρέπει να του δίνετε την ελευθερία που χρειάζεται, να έχετε αυθορμητισμό, κάτι που εκτιμάει πολύ, να μην του κάνετε έλεγχο αλλά και να μπορείτε να κάνετε υπομονή στα ξεσπάσματα του. Τα κοινά επίσης ενδιαφέροντα είναι πολύ σημαντικά.

Ο άντρας Τοξότης είναι δραστήριος, κοινωνικός και αναζητητής της αλήθειας. Έχει διαίσθηση και θέλει να γνωρίσει όσο μπορεί περισσότερο το σύντροφο του. Τους αρέσει να μιλάνε στο κρεβάτι και δεν έχουν ταμπού. Ως εραστής είναι πολύ φλογερός και απολαμβάνει τις σωματικές αλλά και ψυχικές ενώσεις. Είναι σωστός στο κρεβάτι και ο σύντροφος του θα πρέπει να προσέχει να μην επικρατήσει βαρεμάρα στη σχέση αλλά και στο σεξ. Προσπαθήστε να μην είστε κτητικοί ή ζηλιάρηδες γιατί ο Τοξότης θα το πάρει σαν πίεση και θα θελήσει να φύγει ή θα ξενοκοιτάξει. Η σχέση με έναν Τοξότη είναι περισσότερο διασκεδαστική παρά ένα ρομάντζο… Του αρέσει να εκδηλώνεται, τα πολλά ερωτόλογα και του αρέσει να υπάρχει πνευματική επικοινωνία στη σχέση. Οι Τοξότες κατά βάθος απολαμβάνουν τη ζεστασιά, τις δυνατές συγκινήσεις και τις αγκαλιές, όπου και νιώθουν ασφάλεια.

Τοξότης Γυναίικα

Η γυναίκα Τοξότης είναι γενναιόδωρη, ειλικρινής, φιλελεύθερη, φιλική, ανέμελη και πολύ αισιόδοξη! Είναι ανοιχτόμυαλη και μπορεί να δει τη θετική πλευρά των ατόμων. Η αυθόρμητη στάση της προς τη ζωή είναι πάντα θετική και με ενθουσιασμό.  Γενικότερα δυσκολεύεται πολύ να προσαρμοστεί και να συμβαδίσει σύμφωνα με τα καθιερωμένα και χρειάζεται ελευθερία στη σκέψη, την πράξη αλλά και τη ζωή της. Είναι αρκετά δραστήρια και αναζητάει κάποιον όπου να μπορεί να ταξιδεύει μαζί του… Η γυναίκα Τοξότης συνήθως έχει οβάλ πρόσωπο με μυτερό πηγούνι αλλά και σταθερά και καθαρά μάτια. Της αρέσει να ρισκάρει και είναι φαν της περιπέτειας. Θυμώνει όταν αμφισβητούν τα λεγόμενα της. Έχει δικούς της συνήθως πνευματικούς κώδικές. Είναι ικανή να γελάει, ακόμα και αν βρίσκεται σε σωματικό πόνο.

Είναι βιαστική και επιπόλαια γιατί αφήνεται και εμπιστεύεται εύκολα, με αποτέλεσμα να απογοητεύεται αμέσως. Νομίζει  ότι όλοι είναι ειλικρινείς και ευθείς σαν και εκείνη και φυσικά πέφτει έξω.  Η απόλυτη ευθύτητα του χαρακτήρα της πολλές φορές ξενίζει και προκαλεί στους άλλους δυσανασχέτηση. Δεν είναι τόσο διακριτική και θα πει τα πράγματα έτσι όπως είναι. Για μια γυναίκα Τοξότη, είναι πιο εύκολα να παραπλανηθεί στον τομέα του έρωτα παρά σε άλλους τομείς της ζωής της. Αν νιώσει πληγωμένη, γίνεται τρομερά σαρκαστική και ειρωνική. Καλό θα είναι ο σύντροφος της να είναι ξεκάθαρος για τα συναισθήματα του απέναντι της.

Αγαπάει πολύ τον εαυτό της, την ηρεμίας της και την ελευθερία της σκέψης και των κινήσεων της. Μπορεί και βλέπει τα πράγματα από κάποια απόσταση και έτσι καταφέρνει να μην επηρεάζεται αρνητικά από τις καταστάσεις. Η αισιόδοξη και ανέμελη σκέψη που διαθέτει τη βοηθάει να τα βγάζει πέρα και να συνεχίζει παρόλο τα προβλήματα που μπορεί να έχει.Είναι φλύαρη και πολλές φορές της αρέσει να σχολιάζει τα πάντα. Χαρακτηρίζεται πολλές φορές από μια σχετική αδιαφορία, ακαταστασία και από κακό προγραμματισμό. Αν υλοποιηθεί η άμεση ανάγκη της για περιπέτεια, δεν την ενδιαφέρει τι θα γίνει μετά. Ζει για το παρόν και συνήθως αδιαφορεί για το αύριο. Είναι τυχοδιώκτρια, έχει μια δική της φιλοσοφία για τη ζωή και θεωρείται κάποιες φορές πολύ ξεροκέφαλη.

Δεν της αρέσουν οι σκηνές ζηλοτυπίες από το σύντροφο της και φυσικά ούτε από την ίδια. Θέλει ο σύντροφος της να της δίνει την ελευθερία που χρειάζεται κάποιες στιγμές για τα προσωπικά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες που θέλει να έχει. Όμως η πολλή ελευθερία ίσως να  κρύβει και μυστικά γιαυτό ο σύντροφος θα πρέπει να είναι διπλωμάτης! Η γυναίκα αυτή λατρεύει τις περιπέτειες και οφείλει να τις ζήσει! Χωρίς το απρόβλεπτο και το ξαφνικό δεν υπάρχει ένταση στη ζωή της. Τέλος, οι γυναίκες με ήλιο στον Τοξότη θα πρέπει να προσέχουν τη σιλουέτα τους και να προσπαθήσουν να γυμνάζονται γιατί έχουν μια τάση προς το πάχος. Προτείνετε της ένα ταξίδι ή χαρίστε της κάτι ενδιαφέρον ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει τη γνώση της. Θυμηθείτε η γυναίκα αυτή έχει τάση προς την περιέργεια αλλά και την πνευματική αναζήτηση.

Comments

Popular posts from this blog

Είναι τσιμπημένος μαζί σου; Μάθε να διαβάζεις τα σημάδια!

Κριός Έχει μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να στριφογυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που είστε γύρω, προσπαθώντας να έχει οπτική επαφή μαζί σας. Κάθε φορά που τον κοιτάζετε τον βλέπετε να σας κοιτάζει, είτε έμμεσα είτε φανερά. Αυτά είναι τα πρώτα προφανή σημάδια ότι σας φλερτάρει. Ταύρος Καθαρίζει τον λαιμό του που έχει στεγνώσει κατά την προσπάθειά του να σας μιλήσει, καθώς το μυαλό του φαίνεται να έχει κολλήσει στον ήχο της φωνής σας. Επίσης, όταν βρίσκεται πιο κοντά σας, αν τύχει να μιλάτε σε κάποιους άλλους, προσπαθεί να σας αγγίξει ή να τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Είναι ο τρόπος του για να αφήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι είστε η δική του αγάπη και κάθε άλλος πρέπει να μένει μακριά.

6 Σημάδια ότι είστε πιο ελκυστική απ΄ότι πιστεύετε

6 Σημάδια ότι είστε πιο ελκυστική απ΄ότι πιστεύετε 1. Οι άνθρωποι γύρω σας σπάνια σας κάνουν κομπλιμέντα. Μήπως σας έχει τύχει ποτέ μια κατάσταση όπου νιώθατε 100% αυτοπεποίθηση και ήσασταν σίγουροι ότι όλα τα μάτια θα ήταν πάνω σας, αλλά, τελικά, καταλήξατε να μη παίρνετε κανένα κομπλιμέντο; Είναι προφανές ότι μετά από αυτή την κατάσταση ένα άτομο αρχίζει αυτόματα να έχει αμφιβολίες για τον εαυτό του. Αλλά, αυτή η κατάσταση σημαίνει ακριβώς το αντίθετο - είστε πανέμορφοι! Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι γύρω σας νομίζουν ότι γνωρίζετε πόσο όμορφοι είστε και δε χρειάζεστε καμία υπενθύμιση γι 'αυτό. Άλλοι μπορεί να σκεφτούν ότι δε χρειάζετε να σας δώσουν πάρα πολλή προσοχή. Έτσι, αν οι γύρω σας δεν αναφέρονται στο πως φαίνεστε εύκολα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε σας θεωρούν ελκυστικό. 2. Όταν παίρνετε τελικά σας κάνει κάποιος ένα κομπλιμέντο, σας ακούγεται αδιάφορο. Ας δούμε αυτό το πρόβλημα από την άλλη πλευρά: Σας κάνουν κοπλιμέντα σπάνια και όταν παίρνετε το κομπλιμέντο, 

Ερωτικές Συμβατότητες Ιχθύ

Ιχθύς – Κριός Εσείς βέβαια, κάνετε και δίνετε ότι μπορείτε. Ο Κριός θα πάρει ότι του δώσετε, αλλά δυστυχώς δεν θα πάρετε το αντάλλαγμα που εσείς περιμένετε. Είναι μια σχέση δύσκολη, εσείς είστε περισσότερο ιδεαλιστής και ανιδιοτελής, ενώ ο Κριός είναι κάπως εγωιστής. Αν δεχθείτε να θυσιαστείτε για χάρη του, ίσως κάτι να γίνει!Εκτιμήστε την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό του. Μην ξεχνάτε να κολακεύετε το » εγώ » του.