Skip to main content

Υδροχόος: 21 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου

Υδροχόος: 21 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου

Το σύμβολο του ζωδίου του Υδροχόου είναι ο αρχαίος Οινοχόος.
Κυρίαρχοι πλανήτες του ζωδίου του Υδροχόου είναι ο Ουρανός και ο Κρόνος.
Το ζώδιο του Υδροχόου ανήκει στο στοιχείο του Αέρα.
Βασικά στοιχεία του ζωδίου αυτού είναι η ψυχραιμία, η ειλικρίνεια, ο ανθρωπισμός και η λογική.
Η αυθόρμητη του αντίδραση είναι φιλική και θετική.
Οι λέξεις κλειδιά για τον Υδροχόο είναι: Ανεξαρτησία, ελευθερία.
Η φράση κλειδί για τον Υδροχόο είναι: Τα ξέρω όλα!
Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Λέων.

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Υδροχόου κυριαρχούνται από τον Ουρανό. Ο πλανήτης αυτός τα έχει προικίσει με επαναστατικότητα και με ένα πολύ ισχυρό αίσθημα δικαίου, που διακατέχει όλες τις σκέψεις και τις πράξεις τους. Το αίσθημα της ισότητας, η δύναμη αντίστασης στο κατεστημένο, η εκκεντρικότητα, η προοδευτική σκέψη και η φιλοσοφική διάθεση, δίνουν στα άτομα του Υδροχόου και τη δύναμη, να τα βγάλουν πέρα με όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται και να διατηρούν μια ισορροπία στη ζωή τους. Τα άτομα αυτά επηρεασμένα από τον πλανήτη Ουρανό, έχουν απίστευτο πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη. Από την άλλη μεριά, ο πλανήτης Κρόνος που και αυτός κυριαρχεί εδώ, εμφυσά στα άτομα αυτά τις δυνάμεις αυτοκαταστροφής και του σκότους.

«Ευγενική και αξιαγάπητη φύση, χωρίς κακία στη καρδιά και από πλούτη ούτε ανάγκη έχει ούτε περίσσευμα». (Μανίλιος, 1ος αιώνας)

Εκτός δηλαδή από το οργανωτικό πνεύμα, την αποτελεσματικότητα στις κινήσεις, την απέραντη υπομονή, την πειθαρχία, το αίσθημα του καθήκοντος, οι Υδροχόοι διακρίνονται για την απαισιόδοξη στάση τους απέναντι στη ζωή, που φτάνει στα όρια της αυτοκαταστροφής. Επίσης, χαρακτηρίζονται από μια βαθύτατη ψυχρή και αδιάφορη στάση για τα αισθήματα των άλλων. Το στοιχείο του Αέρα όπου και ανήκουν, τα εμπλουτίζει με έξυπνη σκέψη καθώς και γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις. Ο Αέρας που είναι άπιαστος, δεν εγκλωβίζεται  και εμφυσά στα άτομα αυτά τη φιλοσοφική σκέψη, τη συνεχή ανάγκη για γνώση, τη λογοτεχνική διάθεση και τη μόνιμη αναζήτηση ιδεών και τάσεων. Είναι ιδεαλιστές, φιλόσοφοι, λόγιοι και λατρεύουν να μεταδίδουν τις απόψεις και τις γνώσεις τους σε άλλους. Το κακό όμως είναι ότι ενώ κυριαρχούν στη γρήγορη αντίληψη και την άμεση κατανόηση κάθε κατάστασης, αδυνατούν να δώσουν αποτελεσματική λύση και προτιμούν αφού αναλύσουν διεξοδικά το θέμα, να αναθέσουν την επίλυση του σε κάποιον άλλον!

Η φιλία για τους Υδροχόους είναι σημαντική. Τα άτομα αυτά εκφράζονται πιο εύκολα λεκτικά παρά συναισθηματικά και θεωρούνται από τους άλλους ψυχρά, απόμακρα, άπιαστα και απρόβλεπτα. Θεωρούν πως είναι απαραίτητο να διατηρούν τον ατομικό τους χώρο και την ελευθερία τους. Γίνονται εύκολα συμπαθητικά, γιατί είναι έτοιμα να ακούσουν οποιαδήποτε άποψη. Είναι μειλίχια, ευγενικά, δε δείχνουν εύκολα τη δυσαρέσκεια ή τη διαφωνία τους. Γεγονός πάντως είναι πως διαφωνούν πολύ συχνά με όλους και με όλα. Είναι μεγάλοι ιδεαλιστές, οραματιστές, μαχητές, ανθρωπιστές και αλτρουιστές του ζωδιακού. Η συμμετοχή τους στον πόλεμο εναντίον της αδικίας, της φτώχειας και της δυστυχίας που υπάρχει στη σημερινή κοινωνία, δεν μπορεί να περιορίζεται στα λόγια, για αυτό και είναι έμπρακτη. Αναπτύσσουν πολύ έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα και δε διστάζουν να πρωτοστατούν σε πολλές εκδηλώσεις.

Αναζητούν συνεχώς τη γνώση, την ανάλυση και ανησυχούν μονίμως σχεδόν για το μέλλον της ανθρωπότητας! Όμως είναι αδίστακτοι με αυτούς που θα εναντιωθούν σε αυτές τις σωτήριες λύσεις που θα προτείνουν! Στο ζώδιο αυτό ανήκουν πολλοί γνωστοί ηγέτες, μεταρρυθμιστές, αλλά και αρχηγοί ολοκληρωτικών καθεστώτων, οι οποίοι μπροστά στην πραγματοποίηση του οράματος τους, για τη σωτηρία του κόσμου, δε δίστασαν να ξεκληρίσουν και να εξοντώσουν στρατιές ολόκληρες πολιτικών και ιδεολογικών τους αντιπάλων!

Οι περισσότεροι όμως Υδροχόοι είναι φανατικοί οπαδοί ιδεολογιών για τις οποίες αναλώνουν άσκοπα πολλές φορές ολόκληρη τη ζωή τους. Στο τέλος συνήθως εισπράττουν την απομόνωση και τη μοναξιά, γιατί δε θέλησαν και δεν κατάφεραν να ενσωματωθούν στο κατεστημένο κοινωνικό πνεύμα και σύνολο. Η προσήλωση που έχουν σχεδόν μονίμως σε κάποιο οραματισμό ή μια ουτοπία, τους απομακρύνει από την πραγματικότητα. Ζουν συχνά χαμένοι σε έναν δικό τους κόσμο, ενδιαφέρονται για το καλύτερο αλλά σίγουρα για το πολύ μακρινό αύριο. Αδιαφορούν όμως για τους πολύ κοντινούς τους ανθρώπους, για το άμεσο μέλλον αλλά και για το παρόν. Αρνούνται να ενταχθούν στο κατεστημένο και θεωρούνται ψυχρά λογικοί, συναισθηματικοί αδιάφοροι, ιδιαίτερα σκληροί αλλά και φιλοσοφημένοι ανθρωπιστές!


Υδροχόος Άντρας

Ο άντρας Υδροχόος είναι συνήθως ομιλητικός, στοργικός αλλά και πολύ σκεπτικός. Είναι εφευρετικός, χαρισματικός, ελεύθερο πνεύμα και αξιόπιστος. Είναι αρκετά εγωιστής. Πολλές φορές φαίνεται να έχει μια μαγνητική διάνοια. Έχει συνήθως διακριτικό προφίλ προσώπου και πλατύ μέτωπο. Ο άντρας Υδροχόος έχει πάρα πολλά σχέδια στο μυαλό του για να υλοποιήσει, αλλά συνήθως είναι μόνο λόγια. Δεν είναι τόσο συναισθηματικός και του είναι αδύνατον να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του ειδικά σε δημόσιο χώρο. Είναι πολύ φιλικός και συνήθως έχει έναν δικό του κώδικα ηθών.  Δεν είναι λίγες οι φορές όπου ο Υδροχόος, μπορεί να γίνει ακατάστατος, να κοιμάται περίεργες ώρες και να τρώει ή να πλένεται όταν νιώσει καλά.
Απολαμβάνει την ηδονή και αποκτάει άνεση συνήθως σε μεγάλη ηλικία.Δεν είναι λίγες φορές που νιώθει ανασφάλεια και έτσι ίσως βλέπει τους ανθρώπους με περιέργεια και δυσπιστία. Μπορεί να γίνει εκκεντρικός και κάποιες φορές αγενής, απρόθυμος ή ακόμα και αδιάκριτος. Πολλές φορές η συμπεριφορά του είναι ακραία, είτε πολύ αδιάφορος, είτε πολύ τρυφερός.  Του αρέσουν οι διασκεδάσεις και συνήθως κάνει σπάταλη ζωή.

Σαν Υδροχόος, εκπέμπει μαγνητισμό με την προσωπικότητα του. Έλκεται από δυναμικές και μυστηριώδεις γυναίκες.  Θέλει η σύντροφος του να ξέρει πως να φροντίζει τον εαυτό της αλλά και να μην στηρίζεται σε εκείνον.Οι γυναίκες των Υδροχόων συχνά τους περιγράφουν σαν ανθρώπους πολύ τίμιους που όμως ζουν έξω από τον πραγματικό κόσμο, κλεισμένοι στα οράματα τους.  Πολύ συχνά καταναλώνουν μια ολόκληρη ζωή για το καλό της ανθρωπότητας , ξεχνώντας τις βασικές ανάγκες της δικής τους οικογενείας.  Τις ανάγκες όμως της οικογενείας τους θα τις περάσουν από κόσκινο… Ο Υδροχόος ζητάει μια γυναίκα που θα έχει ανάλογο πνεύμα με αυτόν,να μπορεί να του αφοσιωθεί και να έχει αρκετή κατανόηση. Απαιτεί συναισθηματική κάλυψη και φροντίδα, ενώ εκείνος αρνείται πεισματικά πολλές φορές τα τρυφερά λόγια και χάδια.

Ο σύντροφος του θα πρέπει να του δίνει την ελευθερία που ζητάει, να αναγνωρίζει τη δημιουργικότητα του αλλά και τις ιδέες του.Ο Υδροχόος θέλει μια σύντροφο όπου θα νοιάζεται και θα φροντίζει την οικογένεια της αλλά και που θα είναι κολλητή του φίλη. Του αρέσει πολύ η ηρεμία. Γενικά, δεν είναι φαν των μακροχρόνιων σχέσεων και αυτό γιατί είναι περίεργος αλλά και γιατί ψάχνει να βρει πάντα τον ιδανικό σύντροφο. Για τον Υδροχόο, ιδανικός σύντροφος είναι εκείνος που είναι εραστής αλλά πάνω απ’όλα φίλος. Του αρέσει να δίνει ευχαρίστηση στο σύντροφο του αλλά και το μοίρασμα σκέψεων και ιδεών. Σαν εραστής είναι τρυφερός και σωστός. Για να τον κερδίσετε, μην γκρινιάζετε, μην τους απασχολείτε χωρίς λόγο, δώστε τους αποδοχή και επαίνους και δώστε τους χρόνο όταν είναι κακόκεφοι.

Είναι πολύ δύσκολο να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του, ειδικά δημόσια. Ενδιαφέρεται αρκετά για την εικόνα που δείχνει προς τα έξω.  Πολλές φορές η συμπεριφορά του είναι ακραία, είτε πολύ αδιάφορος, είτε πολύ τρυφερός.  Μια άλλη πλευρά του είναι υποταγή και υπακοή. Εκείνος, ίσως ζηλεύει, αλλά δεν θέλει η σύντροφος του να ζηλεύει εκείνον! Οι σκηνές ζήλιας εκ μέρους του συντρόφου του είναι άτοπες και δεν αποδίδουν κάποιο αποτέλεσμα. Ο Υδροχόος σας θα συνεχίσει να σας φέρεται απόμακρα και ψυχρά και θα αναζητάει πάντα την απομόνωση από τη ζεστή φωλιά που εσείς θα προσπαθείτε πάντα να φτιάχνετε και την οποία ο ίδιος απαιτεί! Δεν θέλει καθόλου να αισθάνεται περιορισμένος.

Ένας Υδροχόος μπορεί να προσελκύσει το αντίθετο φύλο, δείχνοντας πολύ αδιάφορος και αυτό συμβαίνει γιατί προστατεύει ασυνείδητα την ανεξαρτησία του.Ο Υδροχόος για να ξεκουράζει το ανήσυχο μυαλό του και για να πετυχαίνει κάποια ισορροπία, συχνά έχει εξωσυζυγικές σχέσεις. Είναι όμως καλός οικογενειάρχης και κουβαλητής και από τη στιγμή που παντρεύτηκε θα κάνει τα πάντα να διατηρήσει το γάμο του κυρίως αν υπάρχουν παιδιά, για τα οποία κάνει πολλές θυσίες.  Για τους περισσότερους Υδροχόους, όταν μια σχέση τελειώσει προτιμούν να μένουν φίλοι με το ταίρι τους. Πολλές φορές τους είναι πιο εύκολα να κάνουν μακροχρόνιες φιλίες παρά ερωτικές σχέσεις. Αν θελήσετε να του κάνετε κάποιο δώρο προτιμήστε κάτι εκκεντρικό ή περίεργο.

Υδροχόος Γυναίκα

Η γυναίκα Υδροχόος είναι ευχάριστη, ευγενική, τίμια και ειλικρινής. Μισεί το ψέμα και την υποκρισία και είναι πρόθυμη να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει αυτούς που χρειάζονται υποστήριξη. Είναι κοινωνική και φιλική. Όπως και ο άντρας Υδροχόος, είναι πρωταγωνίστρια της ζωής όσον αφορά σε κινητοποιήσεις, ιδεολογίες, κοινωνικές εκδηλώσεις και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Είναι φεμινίστρια από ιδεολογία και από ανάγκη, γιατί δεν τις αρέσουν τόσο οι γυναικείες δουλειές και είναι αρκετά αντίθετη στις υποχρεωτικές οικιακές εργασίες. Σχεδόν πάντα είναι αντιρρησίας. Οικονομικά και επαγγελματικά συνήθως, φροντίζει να είναι ανεξάρτητη.
Είναι δραστήρια στη ζωή και τις κοινωνικές εκδηλώσεις και γενικά είναι πιο ανοιχτός τύπος από τον άντρα Υδροχόο. Είναι πνευματικά φιλοσοφημένη, γνωρίζει πολύ καλά τους κώδικες επικοινωνίας και η οικογένεια της είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος της. Στη γυναίκα Υδροχόο αρέσει να έχει πολλά ενδιαφέροντα και δική της άποψη. Συνήθως έχει ευρύ κύκλο γνωριμιών από όλες τι τάξεις. Μπορεί να έχει πλατύς ώμους και μεγάλη σκελετική δομή. Είναι πιθανόν ο λαιμός της να είναι μακρύς. Συνήθως το ντύσιμο της δεν είναι τόσο θηλυκό, αν και έχει πάντα τον τρόπο της όπου και αν βρίσκεται να την κοιτούν ή να τη θαυμάζουν. Συνήθως διακατέχεται από συναισθήματα ανασφάλειας και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Είναι απρόβλεπτη, καλόβολη και της αρέσει η ησυχία. Αντιπαθεί τη ρουτίνα και για να την κερδίσετε θα πρέπει να την προκαλέσετε στο μυαλό. Μια καλή και εποικοδομητική συζήτηση είναι ό,τι καλύτερο!

Στις φιλικές και ερωτικές της σχέσεις, είναι πιστή και αφοσιωμένη παρ’όλο είναι συναισθηματικά απόμακρη λόγω της ανάγκης της για αυτοπροστασία. Δεν αφήνει τα συναισθήματα της να φανούν από φόβο μην πληγωθεί και μη γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιον. Γι αυτό όταν τελικά κάποιος άνθρωπος καταφέρει να την κάνει να ανοιχτεί, θα του είναι πιστή και αφοσιωμένη, όσο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Αν αυτή η εμπιστοσύνη όμως χαθεί ή προδοθεί, τότε και αυτή χάνεται για πάντα από αυτή τη σχέση και δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει. Είτε αυτή είναι κάποια φιλία, είτε κάποια ερωτική σχέση.

Η γυναίκα Υδροχόος αναζητάει πάντα την προσωπική και ατομική της ελευθερία και ανεξαρτησία. Καλό θα ήταν να μην τη θεωρήσετε ποτέ δεδομένη. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για μια γυναίκα Υδροχόο, πρέπει να προσέξει να μην της βάζει περιορισμούς, γιατί το μόνο που θα καταφέρει είναι να την εκνευρίσει και να την απομακρύνει. Αποκλειστικά αφοσιωμένη θα είναι μόνο όταν νιώσει ελεύθερη να το επιλέξει μόνη της. Είναι τρομερά έξυπνη και πνευματώδης, έχει χιούμορ και αισιοδοξία. Δεν πρόκειται όμως να δεχτεί να κάνει κάτι πέρα από τη θέληση της. Η αλήθεια είναι πως διαβάζει πολύ, ενημερώνεται για όλα τα κοινωνικά και πολιτικά θέματα και για όλα έχει άποψη. Και τις περισσότερες φορές πιστεύει πως η δική της άποψη είναι και η σωστή! Θέλει ο σύντροφος της να τη θαυμάζει για το μυαλό της!  Όπως επίσης θέλει και το ταίρι της να θαυμάζεται για τις διανοητικές του ικανότητες. Ίσως περνάει κάποιες πλατωνικές φάσεις στη ζωή της, ακόμα και με το σύντροφο της

Εκτός από συναισθηματικά απόμακρη είναι και πολύ ψύχραιμα λογική. Πάντα έχει λύσεις για όλα τα προβλήματα και έχει πάντα ένα τρόπο να καθησυχάζει τους ανθρώπους από τις αγωνίες τους.  Θεωρείται απρόβλεπτη, απρόσιτη, εγωίστρια και δύσκολη γυναίκα! Είναι κυκλοθυμική και συχνά έχει μεταπτώσεις στην ψυχολογία της, Δεν μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και αρνείται να είναι το θηλυκό με το διακοσμητικό χαρακτήρα. Εάν δεν υπάρχουν διέξοδοι στη ζωή της και αναγκαστεί να περιοριστεί στα καθαρά γυναικεία καθήκοντα μιας νοικοκυράς, συζύγου και μητέρας, τότε ίσως μελαγχολήσει, αν δεν είναι αρκετά δυναμική για να αλλάξει τη ζωή της. Συνήθως δεν χωρίζει εύκολα και συμβιβάζεται για χάρη μιας ομαλής οικογενειακής ζωής, παραμερίζοντας τις δικές της ανάγκες. Μονίμως όμως τη φοβίζει το πνευματικό τέλος και η ρουτίνα της καθημερινότητας. Τότε μπορεί και να αναζητήσει τον έρωτα αλλού, σαν μια διέξοδο.

Από το δικό της όμως σύντροφο, απαιτεί την αποκλειστικότητα, την τρυφερότητα, τη φροντίδα και την αγάπη. Δεν συγχωρεί την απιστία και αν ανακαλύψει ότι ο σύντροφος της την κοροϊδεύει, θα απομακρυνθεί και δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ. Το να κλονιστεί η πίστη της είναι σαν να καταρρέει η ιδεολογία της ζωής της και όλη η φιλοσοφική της ύπαρξη. Δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει η ισορροπία με το συγκεκριμένο άτομο. Είναι ζηλιάρα, κτητική αλλά και πολύ απαιτητική. Δεν ανέχεται την ανυπακοή και την ανεξαρτησία του συντρόφου της σε υπερβολικό βαθμό, παρόλο που σέβεται την ατομική του ελευθερία. Ανέχεται τόσα, όσα θα της εξασφαλίσουμε τη σειρά τους και το δικό της ατομικό, απαραβίαστο χώρο. Εάν ψάχνετε μια γυναίκα έξυπνη, φιλοσοφημένη, αφοσιωμένη αλλά και σκληρή τότε η γυναίκα Υδροχόος είναι η κατάλληλη σύντροφος για εσάς.

Comments

Popular posts from this blog

Είναι τσιμπημένος μαζί σου; Μάθε να διαβάζεις τα σημάδια!

Κριός Έχει μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να στριφογυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνση που είστε γύρω, προσπαθώντας να έχει οπτική επαφή μαζί σας. Κάθε φορά που τον κοιτάζετε τον βλέπετε να σας κοιτάζει, είτε έμμεσα είτε φανερά. Αυτά είναι τα πρώτα προφανή σημάδια ότι σας φλερτάρει. Ταύρος Καθαρίζει τον λαιμό του που έχει στεγνώσει κατά την προσπάθειά του να σας μιλήσει, καθώς το μυαλό του φαίνεται να έχει κολλήσει στον ήχο της φωνής σας. Επίσης, όταν βρίσκεται πιο κοντά σας, αν τύχει να μιλάτε σε κάποιους άλλους, προσπαθεί να σας αγγίξει ή να τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Είναι ο τρόπος του για να αφήσει τον κόσμο να γνωρίζει ότι είστε η δική του αγάπη και κάθε άλλος πρέπει να μένει μακριά.

6 Σημάδια ότι είστε πιο ελκυστική απ΄ότι πιστεύετε

6 Σημάδια ότι είστε πιο ελκυστική απ΄ότι πιστεύετε 1. Οι άνθρωποι γύρω σας σπάνια σας κάνουν κομπλιμέντα. Μήπως σας έχει τύχει ποτέ μια κατάσταση όπου νιώθατε 100% αυτοπεποίθηση και ήσασταν σίγουροι ότι όλα τα μάτια θα ήταν πάνω σας, αλλά, τελικά, καταλήξατε να μη παίρνετε κανένα κομπλιμέντο; Είναι προφανές ότι μετά από αυτή την κατάσταση ένα άτομο αρχίζει αυτόματα να έχει αμφιβολίες για τον εαυτό του. Αλλά, αυτή η κατάσταση σημαίνει ακριβώς το αντίθετο - είστε πανέμορφοι! Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι γύρω σας νομίζουν ότι γνωρίζετε πόσο όμορφοι είστε και δε χρειάζεστε καμία υπενθύμιση γι 'αυτό. Άλλοι μπορεί να σκεφτούν ότι δε χρειάζετε να σας δώσουν πάρα πολλή προσοχή. Έτσι, αν οι γύρω σας δεν αναφέρονται στο πως φαίνεστε εύκολα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δε σας θεωρούν ελκυστικό. 2. Όταν παίρνετε τελικά σας κάνει κάποιος ένα κομπλιμέντο, σας ακούγεται αδιάφορο. Ας δούμε αυτό το πρόβλημα από την άλλη πλευρά: Σας κάνουν κοπλιμέντα σπάνια και όταν παίρνετε το κομπλιμέντο, 

Ερωτικές Συμβατότητες Ιχθύ

Ιχθύς – Κριός Εσείς βέβαια, κάνετε και δίνετε ότι μπορείτε. Ο Κριός θα πάρει ότι του δώσετε, αλλά δυστυχώς δεν θα πάρετε το αντάλλαγμα που εσείς περιμένετε. Είναι μια σχέση δύσκολη, εσείς είστε περισσότερο ιδεαλιστής και ανιδιοτελής, ενώ ο Κριός είναι κάπως εγωιστής. Αν δεχθείτε να θυσιαστείτε για χάρη του, ίσως κάτι να γίνει!Εκτιμήστε την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό του. Μην ξεχνάτε να κολακεύετε το » εγώ » του.