Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Υδροχόος & Γάμος

Οι Υδροχόοι αφιερώνονται στον γάμο, εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα στην αρχή όσον αφορά την αποδοχή της νέας κατάστασης και των συνθηκών της ζωής που ο γάμος δημιουργεί από μόνος του. Δεν είναι καθόλου ζηλιάρηδες ή κτητικοί και δεν θεωρούν τον σύντροφο τους κτήμα τους. Έτσι απέχουν από κάθε ζηλότυπη συμπεριφορά και αυτό γιατί σέβονται και θαυμάζουν τον σύντροφο τους , όπως σέβονται και τις αξίες του, τα συναισθήματα του και τις αρχές του ακόμα κι αν δεν τα εγκρίνουν !

Οι Υδροχόοι δεν μπορούν να αποχωριστούν την ατομικότητα τους και την ελευθερία τους μέσα στον γάμο. Για παράδειγμα, όταν μία γυναίκα Υδροχόος γίνεται μητέρα, μπορεί να δυσκολεύεται να εγκαταλείψει το επάγγελμα της και τη σταδιοδρομία της και να συμμετάσχει στην φροντίδα των παιδιών κι αν θα το κάνει, θα το κάνει με πικρία. Θα περιμένει το παιδί να γίνει αρκετά μεγάλο για να πάει στο σχολείο ώστε να μπορέσει να ανοικοδομήσει την καριέρα της. Όχι ότι αυτό είναι κακό πράγμα, αλλά το θέμα είναι ότι το να είσαι γονέας δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει με ένα αίσθημα υποχρέωσης. Αυτό δεν αφορά τους άντρες Υδροχόους που γίνονται πατέρες, επειδή οι πατέρες δεν παρατάνε τη σταδιοδρομία τους για την φροντίδα των παιδιών. Αλλά μπορεί να συμπαρασταθεί στην σύζυγο του προκειμένου να συνεχίσει αυτή την καριέρα της.

Η γυναίκα Υδροχόος είναι πνευματικά φιλοσοφημένη, γνωρίζει πολύ καλά τους κώδικες επικοινωνίας και η οικογένεια της είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος της. Θα προσφέρει τα πάντα στους δικούς της και κυρίως στα παιδιά της. Αυτά θα βρουν στο πρόσωπο της τον άνθρωπο που θα κατανοεί τις ανησυχίες και τα προβλήματα τους. Θα γνωρίσουν την υποστήριξη και την βοήθεια, υλική και ψυχική σε ότι χρειαστούν. Είναι πολύ υπεύθυνη απέναντι στα παιδιά της και το μεγάλωμα τους το θεωρεί υψηλό καθήκον. Το να μπορέσει να αναστήσει καινούριους ανθρώπους και να τους μεταδώσει τη δική της ιδεολογία και φιλοσοφία, είναι μια πολύ μεγάλη αποστολή. Η γυναίκα αυτή λατρεύει τις αποστολές στη ζωή της. Για να εκτελέσει κάτι σωστά, θα πρέπει να της προσφερθεί μια τέτοια πρόκληση.

Θα προσφέρει τα πάντα στους δικούς της και κυρίως στα παιδιά της. Αυτά θα βρουν στο πρόσωπο της τον άνθρωπο που θα κατανοεί τις ανησυχίες και τα προβλήματα τους. Θα γνωρίσουν την υποστήριξη και την βοήθεια, υλική και ψυχική σε ότι χρειαστούν. Είναι πολύ υπεύθυνη απέναντι στα παιδιά της και το μεγάλωμα τους το θεωρεί υψηλό καθήκον. Το να μπορέσει να αναστήσει καινούριους ανθρώπους και να τους μεταδώσει τη δική της ιδεολογία και φιλοσοφία, είναι μια πολύ μεγάλη αποστολή. Η γυναίκα αυτή λατρεύει τις αποστολές στη ζωή της. Για να εκτελέσει κάτι σωστά, θα πρέπει να της προσφερθεί μια τέτοια πρόκληση.

Οι Υδροχόοι είναι από τους καλύτερους γονείς, τους βγαίνει φυσικά, και δεν θεωρούν ότι είναι δύσκολο γι’ αυτούς να δημιουργήσουν ενδιαφέροντα στα παιδιά τους και να τα ενσωματώσουν σε κάποια συλλογική δραστηριότητα ή ομάδα. Το σπίτι θα είναι ένας χώρος που πραγματικά θα υπάρχει πάντα κάποια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αλλά πολλές φορές οι πεποιθήσεις των Υδροχόων μπορεί να αποδειχθούν οπισθοδρομικές. Θα μπορούσε να είναι πραγματικά δύσκολο για τους γονείς να αναγνωρίσουν το χάσμα των γενεών και να ενεργήσουν συνετά γιατί μερικές φορές θα θέλουν να επιβάλλουν την γνώμη τους.Πηγή : e-zwdia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου