Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Δείτε τι αποκαλύπτουν οι ρυτίδες για το χαρακτήρα σας!

Σύμφωνα με τη συγγραφέα του βιβλίου «The wisdom of your face» Τζιν Χάνερ , οι Κινέζοι έχουν αναπτύξει μία ολόκληρη θεωρία για το τι λένε οι ρυτίδες έκφρασης για τη ζωή μας.

1. Οριζόντιες ρυτίδες στο μέτωπο
Οι Κινέζοι τις ονομάζουν «σφραγίδα του αυτοκράτορα», γιατί τις θεωρούν σημάδι σοφίας. Εκφράζουν την έκπληξη που βιώνουμε, οπότε, κατά μία έννοια, συνδέονται με μαθήματα ζωής.


2. Το «πόδι της χήνας»
Σύμφωνα με τη Χάνερ, οι ρυτίδες στην εξωτερική γωνία του ματιού είναι οι «γραμμές της χαράς», που παρατηρούνται σε ανθρώπους θερμούς, συναισθηματικούς και θετικούς.
«Η πρώτη μας εντύπωση από κάποιον που έχει τις γραμμές της χαράς στο πρόσωπό του είναι ενστικτωδώς θετική», προσθέτει η συγγραφέας. «Γιατί μόνο με το ανεπιτήδευτο χαμόγελο δημιουργούνται ρυτίδες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών μας».

3. Ρυτίδες στο μεσόφρυδο
Οι κάθετες ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια συνδέονται με το θυμό και με την ικανότητά μας να τον διαχειριζόμαστε. Αν η ρυτίδα είναι μόνο μία, είστε αρκετά οξύθυμη. Αν είναι δύο, παρόλο που κυριεύεσαι συχνά από θυμό, προσπαθείς να τον ελέγξεις. Αν οι ρυτίδες είναι τρεις, σύμφωνα πάντα με την κινεζική παράδοση, έχεις μάθει να διαχειρίζεσαι το θυμό σου και να μην τον εκδηλώνεις με πράξεις που ίσως αργότερα να μετανιώσεις.

4. Οι «ρυτίδες του καπνιστή»
Οι μικρές κάθετες ρυτίδες στο άνω χείλος δεν εμφανίζονται μόνο σε καπνιστές αλλά και σε ανθρώπους που για πολλά χρόνια έχουν παραγκωνίσει τις προσωπικές ανάγκες τους για χάρη των άλλων.
Σύμφωνα πάντα με την κινέζική θεωρία, «εμφανίζονται συνήθως γύρω στην ηλικία των 40 ή 50 ετών και αποτελούν ένδειξη ότι νιώθουμε απογοητευμένες, γιατί μέχρι τώρα ήμασταν τόσο αφοσιωμένες στη φροντίδα των γύρω μας που παραμελήσαμε τον εαυτό μας.».

5. Οι ρινοπαρειακές ρυτίδες
Οι ρυτίδες που εκτείνονται από τη βάση της μύτης μέχρι τα χείλη. Συνδέονται με το γέλιο και εμφανίζονται σε ανθρώπους κεφάτους, θετικούς, που εκτιμούν τη ζωή και που έχουν βρει τον προορισμό τους σε αυτήν.

Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου